Jump to content

kvak

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. nekretnine nažalost nema...ma zanimalo me samo kako da se to produžim..mislila sam da možda ja kontaktiram firmu i pitam jesu li oni tu ovrhu uopće dobili...
  2. Sve je to učinjeno i zapelo se na ovome pod 4...odnosno čekam da firma napokon postupi po ovrsi...već 3 mjeseca nikako da mu nešto skinu s plaće
  3. Zbog neisplaćenih alimentacija predala sam prijedlog za ovrhu nad plaćom koju sam sama napisala, sud ju je prihvatio, bivši se žalio, nakon toga je djelomično prihvaćena njegova žalba. Od toga je prošlo tri mjeseca, ali na moj račun još ništa nije uplaćeno. Šalje li rješenje sud na njegovu firmu ili opet moram ja?
  4. Sama sam pisala prijedlog rješenja za ovrhu nad plaćom bivšeg supružnika zbog neplaćene alimentacije. Sud je to prihvatio, ali se on žalio. nakon njegove žalbe dio je odbačen (onaj koji se odnosi na buduća plaćanja alimentacije), a dio je ostao isti. Od tada je prošlo tri mjeseca,a ja još ništa nisam dobila na račun. Moram li sama odnjeti negdje to rješenje ili to Sud šalje njegovom poslodavcu?
  5. Situacija je ovakva: samohrana sam majka, bivši nije nikada uredno plaćao alimentaciju i tako već 10ak godina. predala sam ovrhu i u njoj tražila dug u proteklih 5 godina..On je uložio žalbu. navodi se da je zastara 3 godine. Je li to točno?
  6. zahvaljujem i ja na napisanom prijedlogu. Marlino puno ti hvala
  7. i mene zanima može li se i kako napraviti ovrha nad nekim tko je u inozemstvu
  8. ovo nije nikome jasno...pa ni meni...ali CZSS Vinkovci mi traži kopiju predane ovrhe...mada kako ovršiti nekoga za koga ne znam ni što i gdje radi????
  9. Budući da trebam donjeti CZSS-u dokaz o pokrenutoj ovrsi, a otac djece živi u BIH, neznam radi li, neznam koju imovinu ima..što da napišem kao prijedlog ovrhe? Hoće li sud u RH to prihvatiti.
  10. Trebala bih pomoć. Ovako komunalna naknada u kući u kojoj je vlasnik moja majka tek od prije godinu dana, prije je vlasnik bio moj pokojni otac, dolazi na ime mog brata. Zbog nedovoljne informiranosti i baš ne prevelike ažurnosti Grada, dobili opomenu sa dugom od 1998!!!!!! Grad predlaže nagodbu, za podmirenje dugovanja. međutim ne znam jesam li u pravu ali vidim slijedeće greške: 1. Opomena je na bratovo ime- on nije vlasnik 2. Dug je tri puta zastario 3. Koliko je pravno utemeljeno da se majka navede kao vlasnik i traži ispravak "starih" računa i plati dug u nazad 3 godine. Uistinu je hitno i željela bih da mi netko što prije da savijet.
  11. ubrzo imam ostavinu nakon pokojnog oca i zanima me slijedeće: 1. koliko se ostavina plaća? 2. je li potrebno izvaditi vlasničke listove, ako je to već navedeno u prijavi za ostavinu? 3. sestra je dobila greškom poziv koji glasi na djevojačko prezime, treba li sa sobom ponjeti vjenčani list da dokaže identitet? 4. uzima li se u obzir visina novca na tekućem računu za procjenu plaćanja javnog bilježnika? 5. trebaju li se navesti računi na kojima pokojni nije imao novaca? (Imao je račun u Njemačkoj koji nije zatvoren)
  12. i mene muči to isto, kada nastupa zastara??
  13. Dakle, ukoliko nikada nismo dobivali nikakve opomene do prije par dana i sada plaimo iznos od posljednje tri godine, znači zbog zastare ne moramo plaćati ostale račune?
  14. dakle moja kolegica je ttakođer korisnica socijalne naknade, ima auto od 10ak godina czss je procijenio da joj je potreban zbog bolesne majke. dakle najbolje je provjeriti kod njih. Meni se čini da i oni u svim podružnicama ne rade jednako.
  15. požurnica ?? to je neka zamolba tipa " molila bih da se taj i taj postupak ubrza iz razloga tih i tih.bla,bla"
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija