Jump to content

stadaradim

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postoji li ovdje ili ne postoji temelj za djelomičnu uvjetnu osudu? Znači neki period zatvora na neki rok kušnje... Olakotne okolnosti će mi biti što nisam uhvaćen u djelu (nijednog dokaza nema osim paketića) , priznanje, kajanje, neosuđivanost (ako je nastupila rehabilitacija, a po sili zakona trebala je, datumski gledano), suradnja s policijom (sve dobrovoljno izručio), planiram se javiti i u centar za prevenciju ovisnosti registrirati se na liječenje, imam uputnice za psihologa i psihijatra jer bolujem od anksioznosti i depresije, i to se u ponedjeljak idem javiti da obavim te razgovore što sam trebao još prije nekoliko tjedana, propisani su mi apaurini, ali ja to ne želim piti, već imam ja svoj lijek i način da se borim s ansioznosti kad me "opere" napad). znači općenito imam životnih problema, što financijskih, što ljubavnih, što mentalnih, što emocionalnih.. gledaju li ODO i/ili sud na tešku životnu situaciju i malo otežano psihičko stanje blagonaklono?
  2. mislio sam na prekvalifikaciju djela .. mnogi su uspjeli prekvalificirati djelo tako što su se nagodili s ŽDO.. ili .. događa li se u sudskoj praksi da općinski sud daje za kazneno djelo kaznu zatvora uvjetno, a ne odmah kaznu zatvora.. jer mnogi su za čl.190.st.2. dobili samo veliki uvjet, iskreno nisam ni siguran jesu li novčano kažnjeni jer to bi onda bilo i prekršaj i kazneno, a prekršaj nije, pitam se kako su dobili uvjet, a učinili su puno gore djelo i imali puno puno veće količine..
  3. jel u sudskoj praksi danas ovo djelo i ova količina za kaznu zatvora od 1-10godina? ili postoji mogućnost nagodbe s ŽDO u korist države (punjenje državnog proračuna) uz kaznu zatvora uvjetno na neki duži period od npr 3godine i sl.jer mnogo sam takvih slučajeva vidio i čuo i ljudi su baš tako i prošli na sudu.. velike novčane kazne, i manji vremenski zatvor uz veliki vremenski uvjet
  4. samo zbog paketića.. ružno to sve izgleda a riječ je zapravo o 20ak g trave mislim ne znam šta da kažem razmišljam da priznam da nekom nekad kad me nazove npr frend il komšija dam da si vratim dio novca ali ostalo sve popušim jer sam skroz s.eban zbog prekida dugogodišnje veze, zapravo s tim ništa ni ne lažem.. a gljive sam kupio da se provedem na partiju.. netko koristi "kemiju" ja volim prirodu je.i ga sad mi je gotovo, j*****a me moja priroda i duvanje i petljanje i mutljanje.. bio sam u sustavu, bojim ga se i ne vjerujem u pravdu ni u pravo i sve si mislim kako neće biti ništa od nagodbe s ŽDO i da ću ja opet radi ničeg završiti u zatvoru.. samo to ne želim, a novčano nek me država napenali koliko god joj volja.. kako to ishodovati, zna li itko, naravno osim uz jako dobrog i uglednog i utjecajnog odvjetnika
  5. bježao sam jer sam imao kod sebe nešto trave i to policija naravno zna, zato su i čekali par mjeseci da opet imam trave pa da me ulove. to je prometni prekrsaj bio prije nove godine nista drugo. zbog ne zaustavljanja na znak zaustavljanja - plavo rotacijsko svjetlo i zbog prekoračenja dozvoljenog broja okretaja motora - proklizavanje kotača i ne nošenje sigurnosnog pojasa, za to sam dobio prekršajne naloge. pitam se zar je moguće da ću ja prema svemu sudeći ponovno ući u sustav kao netko na kom će država pokazati svoje zube i da ću ići u zatvor radi kikiriki košpica.. kakva je danas sudska praksa i kakvo je stajalište ŽDO-a u vezi trave i ludih gljiva?
  6. kako mislite isti postupak? Ažurirano treba li brisanje iz sudske evidenciji ići zatražiti saaam ili to ide po automatizmu datumski gledano???
  7. nekako mi to ne pije vode jer mi se sve čini da me sustav baš želi zatvoriti jer sam prije 2 mjeseca pobjegao policiji i čitav me sustav ajmo reći "mrzi"... trebam li otići tražiti brisanje iz sudske evidencije ili to de po automatizmu.. na koji način da to bude tako kako ste vi rekli, da bi trebala ići uvjetna osuda ako je ovako kako sada stvari stoje predviđena kazna zatvora u trajanju od 1-10godina? razumijete o čemu se ovdje radi.. pobjegao sam par dana prije Nove Godine inspektorima autom i dobio sam za to prometne kazne koje plaćam, no ja sam se time zamjerio inspektorima koji su poslali ekipu iz drugog grada da me s bilo čim uhvate. ovi čim su vjerojatno u presretaču vidjeli registraciju normalno da su me odmah legitimirali, to je barem moja pretpostavka.
  8. MJPP su me s leđa s presretačem zaustavili paljenjem rotacije i odmah sam stao pitali su imam li što kod sebe reko imam 4 smotana jointa i 3 grama halucinogenih gljiva krenuo sam na party bio. pošto je bilo već 10 navečer uhvaćen sam na njihovu spiku jer je već bilo 10 navečer i htjeli su zadržati mene i djevojku koja je bila samnom do 6 ujutro pa ići u pretres kako bih spriječio sramoćenje i sl. pred komšilukom i starijim članovima kućanstva pitao sam službenike postoji li način da to sve večeras obavimo.. rekli su da da ali im moram reći šta imam i bit iskren i rekao sam im da imam još nekih 17-20g kod kuće i neka 2 čička u teglici i otišli smo kući, mirno bez da nas je itko vidio dobrovoljno sam im to izručio i onda postaja ispitivanje ali sve neslužbeno bez snimanja. pregledali su telefon ništa nisu našli jer ni ne mogu jer ni nema ništa ilegalno osim mog abnormalnog pušenja trave od kako sam prekinuo dugogodišnju vezu s djevojkom i prekid je bio veoma bolan i eto dnevno popušim po preko 5 grama. pol.službenik mi je sam rekao da mi je to kazneno kao kazna jer sam prije jedno mjesec dana pobjegao inspektorima i zamjerio im se ali za to sam dobio kaznu već i skoro je u cijelosti platio. ali mi je rekao da to ide na općinski sud i da u sudskoj praksi po novom za tako malo trave pa i upaketirano neću dobiti kaznu zatvora, ali ja njima ništa ne vjerujem jer sam već jednom prije cca 6 godina izašao iz zatvora nakon služenja kazne od 2 godine i to sve radi trave Ažurirano 20.02.2007. sam uhvaćen s 246g trave i odlužio sam 2 godine zatvora u periodu od 29.12.2009.-29.12.2011. imam li pravo brisati se iz sudske evidencije?
  9. Sinoć sam uhićen s 4 smotana jointa i 2 porcije ludih gljiva zajedno teške cca 3 grama, pa sam s kućne adrese dobrovoljno izručio 3 puta po 5 grama i 2 puta po gram te još neka dva cvjetna vrha koje sam imao sa strane u nekoj teglici, sve cannabis, bez standardne pretrage doma, u večernjim satima, bez naloga, znači potpuno dobrovoljno izručenje, ta trava nije za dilanje niti se ja tim bavim, nemam nikakvih ni poruka ni poziva ni dužnika ni vage ni para niti ikog da sam mu prodao jer i nisam, dugogodišnji sam konzument i obožavam pušiti travu, popušim dnevno i do 5 grama, ali džabe mi išta pričati kad je pokrenut kazneni postupak gdje se mene tereti kazneno za čl.190.st.2. kad sam imao tu travu tako popakovanu. zanima me koje su moje možebitne prognoze jer stvarno nisam diler, ali kako ću ja to uopće sudu dokazati? šta da radim?
  10. Policija me još nije došla legitimirati niti me tko zvao nit išta. Znači li to da ni neće slati ništa u ŽDO i da se neće ni pokretati optužni prijedlog? Moguće da su dečki iz policije ignorirali jer mi je bivša rekla kako me jedan od njih zna, što mi po logici onda i govori da zna i da sam bezopasan i da je to bila čista glupost i ljubomora i nepovjerenje...
  11. Kojem članku konkretno? Eventualno remećenje javnog reda i mira jer nisam našao nigdje o trespassingu kao što u Americi recimo postoje zakoni. Prekršaj? Pa ušao sam u tuđe dvorište. Nisam ništa napravio nikom dakle nisam ništa ni otuđio ukrao razbio i šta ja znam šta, ali sam u biti špijunirao i ta njena prijateljica me u biti nepozna i veoma se uplašila kad me vidjela. A kud sam to išao uopće raditi ne znam, bez mozga i pameti, pijan sam bio jako.
  12. Sinoć sam napravio žešću glupost. Imao sam djevojku i nisam joj vjerovao jer je zadnjih dana jako čudna i otišao sam ondje gdje je rekla da će biti da vidim što radi. Preskočio sam kod susjeda tamo na licu mjesta ogradu pa onda preko sljedeće ograde njenoj prijateljici u dvorište. Došuljao se do prozora i kad sam došao do prozora njena prijateljica me vidjela i zvala policiju i svog bivšeg supruga. Ja sam pobjegao. Policija me nije pronašla, ali su uzeli moje podatke koje im je dala sad bivša djevojka i podatke od svih ondje prisutnih. Još mi nisu došli kući. Niti su me zvali. Znači išao sam u biti špijunirati djevojku u tuđe dvorište. Pijan. Kakav kreten, znam. Zanima me zakonski što sam napravio. Ako tko može pojasniti i reći mi ako policija i dođe jer znaju me i oni i znaju da sam bezopasan i da je to bila čista glupost, ali opet ako postupaju prema službenoj dužnosti kolika je predviđena kazna za ovakvo nešto.
  13. moze li policija na bilo koji nacin bez naloga uci u neciju kucu a da im se to pritom nije bilo dozvoljeno niti su oni ptali,samo su usli bez pardona i bez ikakvog naloga od suda a dosli su sa svrhom da mi predaju poziv za obavjesni razgovor koji uopce nisu sa sobom imali,nego su ga tek kad su me privei pa uhitili ispunili predamnom, ja sam toj dvojici policajaca rekao da me pricekaju da se obucem jer bio sam u boxericama,no jedan od njih je posao zamnom u moju sobu gdje je na stolu bila teglica sa 11g trave za moje osobne konzumentske potrebe.to sam naravno morao dobrovoljno izruciti.naravno,po pustanju iz PU nisam dobio nikakav nalog nego taj poziv koji su mi ko fol dosli osobno dati,odmah me i privesti i pregledati mi malcice sobu bez naloga i dobio sam jel potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. e,mene zanima - treba li im nalog za ulazak u neciju kucu pa cak i sobu?nije li to sto su policajci napravili krsenje temeljnog ljudskog prava na dom, privatnost i ljudsko dostojanstvo? moze li se dokaz kao takav koristiti na sudu kao pravovaljan jer je oduzet van ovlasti i pravne dozvole suda, dakle naloga? nije li to bilo krsenje Ustava RH? molim odgovor! unaprijed Vam hvala!
  14. a ja mislim da nema vajde ni od ŽDO jer svi su oni u kojekakvim dogovorima i kompenzacijama, pa opce je poznat pojam "VEZA" a ja sam nitko i nista i nisam dosad bio nikada upoznat sa istom. dakle, nit imam pare da ih tuzim niti vezu - mogu jedino pokusat sa odvjetnikom na sudu dokazat da je mojih 11g bilo za mene za konzumaciju (cl.173.st.1.),a vidis policajci se prijete da ce predat zahtjev ŽDO-u za st.2. sto ne mogu vjerovat da uopce mogu i da ce ŽDO to uopće najvjerojatnije prihvatiti - nema mi to smisla, a na sudu je dokaz oduzet van ovlasti nevazeci, jel tako? Da im odem reci ako to naprave nek ocekuju privatnu tuzbu? jer... niz je nepravilnosti u policijskom postupanju. Dosli su zapravo u svrhu poziva kojim se temeljem odredbi: b) cl.177.st.3.Zakona o kaznenom postupku poziva gradanin "stadaradim" rođen xx.xx.xxxx. s prebivalistem u xxx,xxx x u svojstvu gradanin radi davanja obavijesti o zlouporaba opojnih droga iz cl.173 KZ-a dode u PU xxx u xxx ulica xxx k.br.x,soba broj x dana 04.08.2008. godine u 11 sati. prvo su dosli po mene bez ikakvog poziva, ja sam ih zamolio da me pricekaju da se obucem,no jedan od njih je dosao zamnom u moju sobu - odakle mu pravo!? i nasao na stolu teglicu koju sam naravno dobrovoljno izrucio, a tek su me u postaki uhitili i tek su mi u postaji pred mojim ocima ispunili ko fol taj poziv koji vjerojatno nisu ni dobili u suglasnosti za ŽDO a to ne znam ni jel trebaju traziti zeleno svjetlo. znam samo da u zakonskim tekstovima pise da poziv na obavjesni razgovor ili salju postom ili me zovu bilo kakvim oblikom telekomunikacijskog sredstva ili dodju po mene sa pozivom u ruci da podjem sa njima ili mi ga urucuju u moje ruke unutar prostorija mog doma ako ima ja to dopustim - dakle nisam im uopce ja dopustio ulazak u kucu i cunjanje po dvoristu - to su si sami dopustili - sta da mi se naprimjer mama suncala gola na pol dvorista a oni nit pokucaju na kapiju nit pozvone nego samo udju na tudji posjet pa si jos i dozvole da mi dodju malo i u sobu da vide sta ima. dakle dosli su bez poziva i nisu mi u pocetku ni objasnili razlog dolaska i zasto moram s njima poci. nisu mi ga jos uvije ni rekli. a u pravilniku o policijskom ponasanju stoji i taj podatak da su mi duzni reci razlog dolaska. dakle dosli su bez poziva i lagali da imaju nalog i da sta ce njima nalog i naravno da mi nalog nisu ni dali. u biti oni ce vjerojatno tvrdit da sam ih ja pustio u kucu - sad ce jos ispast ovo dobrovoljno izrucio da sam samovoljno otisao u policijsku postaju da im donesem malo trave sta imam. jel itko shvaca sta ja ovdje govorim???... bit cu sankcioniran - itrebam bit jer sam posjedovao u svrhu konzumacije, a ne da mi opet prisiju st.2. ,a prekrsena su nama kao obitelji temeljna ljudska prava na dom, privatnost i ljudsku osobost a oni koji su to ucinili su vlast i tko ce kaznit vlast???
  15. da ih tuzim? odem u ŽDO i sve ispričam i dignem privatnu tužbu protiv policajaca? pa kad moram ja bit sankcioniran radi 11g marihuane koju uopce nisu imali pravo pronaci bez naloga, zažto i policajci ne bi bili sankcinorani zbog kršenja temeljnih ljudskih prava? p.s. jedino, i da uspijem dobiti tužbu sigurno će moje sankcije biti veće jer njih kao policiju - jedan od organa vlasti u RH - mi građani(obični smrtnici), a najvjerojatnije i oni koji njih sankcioniraju možemo povući za ku...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija