Jump to content

samica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dragi canis, Za nevjerovat je što se sve može provlačiti kroz Zakon zaštite od nasilja u obitelji.. Najlakše je nekome smjestiti po tom Zakonu, pogotovo u malom mjestu gdje vlada lokalni moćnik, i gdje "kum popuje a pop kumuje". Dovoljno je da se ostavljena žena želi osvetiti bivšem mužu i njegovoj cijeloj obitelji, ostati živjeti u njihovoj obiteljskoj kući. Njeno je geslo : " sve ću vam uzeti" , i zajedno s djecom od 25-30 godina, provodi akciju "skidanja". Naša " zlostavljana" je najprije "skinula muža na 6. mj, a i dulje jer se muž, prošavši sve te strahote lažnog optuživanja više nikad nije pojavio, iako je dobio spor smetanja posjeda, zatim sestru od muža koja je susvlasnik kuće, a trećem suvlasniku (starija žena), ne pada napamet niti se približiti kući i posjedu. I moram vam reći, konkretno u mom slučaju,(tema: zabrana približavanja vlastitoj kući), izvješća police su nebitna. Nebitno je i što ste jedva sreli u vrijeme njene akcije. Lijep pozdrav,
  2. Da, tuženo je u roku 30 dana., ali je situacija pomalo složena. Radi se o nekretnini,( spremi), koju su zajedno koristili, tužitelj-posjednik im je dozvoljavao korištenje dugi niz godina, a kad se razbolio i postao nemoćan, tuženi su izbacili njegove stvari i promjenili brave. Poslije tri mjeseca tužitelj je umro, i čekala se ostavinska rasprava (4. mj.) te je u svibnju 2007. proslijedjena sudu. Ja kao pravni sljedbenik ne usuđujem se mjenjati brave, i vratiti posjed u prvobitno stanje. Nih je više i vrijedi ona " tko jači, taj tlači".Tako tuženi nesmetano koriste nekretninu. Nadalje, mi nasljednici provodimo diobu, te sudu u svibnju ove godine podnosim:: - Ugovor o razvrgnuću suvlasničke zajednice i razdiobi., - Izvadak iz katastra o promjeni vlasnika i provedenoj parcelaciji, gdje je sporna nekrernina sada i upisana na moje ime i novu česticu. Tuženi nisu nasljednici, te pokušavaju osporiti vlasništvo, izjavom da su oduvijek samo oni koristili nekretninu. Tražili su obnovu postupka u katastru, ali je zahtjev odbijen jer " nisu stranke u postupku". Sada se pozivaju svjedoci, a meni nije jasno čemu , budući je dokumentacija čista. Zar ja kao novi vlasnik ne mogu sama raspolagati svojim vlasništvom, te im zabraniti daljnje korištenje. Zahvaljujem na savjetu.
  3. Molim za savjet: Prije 2 godine tužila sam susjeda za ometanje posjeda. Spor još traje, susjed uredno koristi moju nekretninu. Postoji li rok za takve tužbe, i što mi je činiti.
  4. Prekršajni sud u malom mjestu, proglasio me krivom za zlostavljane rođaka: nećaka od 30 god, nećakinje od 26 i njihove majke ,moje bivše nevjeste, te mi uz novčanu kaznu od 1.000, kn izrekao zaštitnu mjeru: - zabrane približavanja oštećenima na udaljenosti manjoj od 100 m, šest mjeseci., a prema čl. 10 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. A upravo ta mjera je cilj prijave, jer i rođaci i ja (živim sama) smo u istom obiteljskoj kući podjeljeno na 2 dijela- stana, s okućnicim, i upravo ta kuće je predmet naših poremećenih odnosa. Otkad sam naslijedila dio kuće, već 2 godine, rođaci me na sve načine pokušavaju otjerati, zastrašivanjem, prijetnjama, ometanjem radova na nadaptaciji te kuće, pozivanjem inspekcije i t d. te često i ciljano zovu policiju i iznose laži i neistine. Jednostavno, njih je troje a ja sama. Imaju pricu i uvježban scenarij. Kad sam ishodila svu dokumentaciju i odijelila svoj dio kuće i k. čestice, i kad je odbijen nijhov zahtjev za obnovom postupka, lažno me optužuju: Nih troje podnose prijavu protiv mene: psovala ih i vrijeđanje, zagrađivala prolaz i t d, te traže da me se udalji od njih, znači iz moje kuće. Sve je izgledalo previše naivno, ali sutkinja im "vjeruje", njih je troje u ulozi svjedoka, , svi govore isto, a sud ne prihvaća prijedlog moje obrane za svjedocima, brojnim dokazima, ignorira izvješća policije koja glase: "nerješeni imovinsko pravni odnosi, nema narušavanja j. reda i mira." Moja presuda je doslovno njihova prijava, od riječi do riječi, osim što su izostavljene njihove godine , pa se stječe dojam da se radi o majci i mlađoj djeci. Dali je to prestrašno? Podnijela sam žalbu, ali kako poslije ovoga vjerovati sudu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija