Jump to content

stipo_m

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala kolega na Vašem mišljenju, nisam uvrijeđen samo sam žalostan na naš sustav. Pozdrav
  2. Ja nisam bio ni u kakvoj tako reći lažnoj postrojbi. Bio sam časni pripadnik hrvatske vojske, ta su mi se sva dešavanja dešavala na južnom bojištu 93. godine, a HRVI imam 40% trajno od 2007 tj. prije mirovine i tako da nema veze o tome o kakvim Vi postrojbama govorite jer ja o tome prvi put čujem, vjerovatno jer sam rijetko na legalisu. Mene u ovome svemu izgleda da je sustav zakazao jer sam imao samo imao dvije minute za svoj iskaz i posjedujem dokumentaciju iz 93 godine koja je poštamibljana vojnim štembiljima, što malo tko ima i mislio sam da to nešto vrijedi, a u stvari sam shvatio da to ništa ne vrijedi. Ja sigurno znam,a mislim da i ti znaš da južno bojište nije bilo van Republike Hrvatske.
  3. U mirovini sam od 2009, profesionalna 30-70. Dobio sam presudu 28.veljače 2014 Upravnog suda Osijek.
  4. Trebao bih savjet, imam puno nepravilnosti u donošenju rješenja o ponovnom postupku mirovinskog na omjer u postotku rat-mir,a poslije i tužbe. Dao sam žalbu na rješenje mirovinskog i dobio odbijenicu i bio sam na upravnom sudu zbog tužbe gdje su svi pogrešno protumačili moju dokumentaciju i nisu mi dozvolili da se do kraja izjasnim jer sam mislio da donose odluku u moju korist pa sam se unutra zadržao 2 minute i ne pročitavši zapisnik potpisao sam. Međutim, kad sam dobio presudu od upravnog suda Osijek tek sam onda shvatio da se sve odnosilo na to da sam ja potpisao da sam obolio u HVO-u, a ne u HV-u i tako su me otkantali i mislim da nitko nije slušao niti mene niti je tko gledao moju dokumentaciju jer u orginalnom dokumentu jasno piše psihički problemi se javili prvi put za obavljanja službe u HV-u i tad sam poslan na bolovanje 5-6 mjeseci ,i nakon toga demobilisan. stoji vojni pečat iz 93. godine iz HV-a južno bojište i da ne nabrajam dalje, a oni su protumačili da je HVO-U što nema veze s vezom i nijednog medicinskog dokumenta nemam iz druge države, niti sam takvo šta spominjao na sudu i ovo je dokaz da niti gledaju dokumentaciji niti slušaju stranku. Sada nemam pravo ni na kakvu žalbu ni tužbu,a velika je nepravda i greška u pitanju. Hvala na savjetima i suradnji.
  5. bio sam 28.veljače 2014 na upravnom sudu, pretpostavljam da je po novom zakonu. ne piše da ima mogućnost žalbe.
  6. Hoću li dobiti nekakvo rješenje od mirovinskog i imam li uopće pravo na žalbu? Jer uočio sam i u postupku i u rješenju veliku nepravilnost. Hvala vam svima na odgovorima jer puno mi je stvari ovdje nejasno.
  7. Ja sam bio na upravnom sudu za omjer rat-van ratni okolnosti, u mirovini sam već od 2009 g.
  8. Hvala na odgovoru. Ovo mi sad postaje zagonetka, pitao sam dva pravnika i oba su mi dali različite odgovore, tako i ovdje vidim dva različita odgovora.
  9. Poštovani, molio bih pomoć da mi netko razjasni presudu koju sam dobio od upravnog suda. Presuda: ODBIJA SE tužbeni zahtjev za poništenje rješenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Središnjae službe, KLASA: 141 - 02/13 - 01/03348237215, URBROJ: 341 - 99 - 05/312 - 6337 od 16- listopada, 2013. i rješenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područnog ureda u ..... KLASA: ..., URBROJ:...od 28. svibnja 2013. TE VRAĆANJE PREDMETA NA PONOVNI POSTUPAK. Je li se ova tužba odbija ili se vraća na ponovni postupak jer u priloženom piše oboje pa molim da mi netko ovo objasni i što mogu očekivati dalje? Unaprijed hvala. Pozdrav svim hrvatskim braniteljima i drži te se.
  10. Ja se umirovljujem od strane HV-a, a samo mi je potvrda o dragovoljcu iz HVO-a jer sam 91 bio u HVO ,a 92 i 93 u HV pa mi nije jasna ta tvoja skracenica ZOPHBDR.Unaprijed ti hvala!
  11. I dragovoljac sam HVO-a i ne znam hoce li mi tu povrdu priznati za mirovinsko,ako netko zna neka mi odgovori.Unaprijed hvala!
  12. Bio sam u Tvrtkovoj na vjestacenju 23 travnja ove godine i teta mi je rekla da ce mi dokumente poslati na vojno povjernestvo. Je li to znaci da sma prosao za mirovinu? i koliko se ceka konacno rjesenje te hoce li mi i kad poslati akontaciju mirovine? RVI 40% PTSP tezi stupanj. Hvala!
  13. Postovani kolega ja stvarno nisma upucen u daljnja dogadanja da bih ostvario nekakva novcana primanja i imam li pravo sa ovim svojim papirima ostvariti mirovinu jer sam invalid 40% 8 skupine-T238b. Ako slucajno znate adresu od udruge oboljelih od PTSP u Sesvetama molim vas da mi javite. Unaprijed hvala!
  14. Konacno sam dobio II stupanjsko rjesenje pozitivno 40% privremeno na godinu dana.Sada me zanima da mi moje kolege pomognu kakva ja daljnja prava imam jer mi moja pravnica nikakva objanjenja nece da da.
  15. Od mirovinskog sam dobio zakljucak sljedeci:U povodu prijedloga izabranog doktora medicine primarne zdravstvene zastite od 10.3.2008 pokrenut je postupak za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja na temelju invalidnosti osiguranika. U provedenom je postupku,na temelju nalaza i misljenja ovlastenog vjestaka,br dn.395/08 od 24.4.2008. ustanovljeno da kod osiguranika nije nastupila invalidnost,ni profesionalna nesposobnost za rad ni opca nesposobnost za rad,vec da je potrebno nastaviti daljnje lijecenje i medicinsku rehabilitaiju osiguranika jer je: a)bolest u fazi lijecenja po psihijatru i psihologu S obzirom na to da kod osiguranika nije nastupila invalidnost,vec je potrebno nastaviti daljnje lijecenje i medicinsku rehabilitaciju osiguranika,u skladu s clankom 131.stavkom4.. Zakona o opcem upravnom postupku (Narodne novine broj 53/91-skraceno ZUP), valjalo je obustaviti postupak i rijesiti kao u izreci ovoga zakljucka. Predao sam svu medicinsku dokumentaciju i 1stupanjsko rijesenje s 40% i formulare od izabranog lijecnika pa me zanima sto sam ja jos trebao predati??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija