Jump to content

nesudenipravnik

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nesudenipravnik objavio

  1. Matrix možeš li mi molim te pojasniti što to znači jeli mi koji smo porekli to tužimo tu ženu ili nas ona tuži? Koji je glavni dokaz s naše strane budući da jedan odvjetnik kaže bez da imamo čvrst dokaz da je primala plaču na račun za svoj rad, a nemamo, ishod parnice na njenoj strani ako je ona kuhala, prala, čistila i jela za istim stolom sa njim.
  2. Poštovani, imam pitanje ako mi netko može pomoći. Ostavitelj nema djece, ni živućih roditelja već prve bratiće, od očevog brata djecu i od majčine sestre. Žena koja je kod njega radila prijavila je sa jednim od bratića smrt i sebe kao njegovu izvanbračnu suprugu, a jedan od bratića joj je kod bilježnika prije rasprave izjavio da mu ona to je jer se sa njom usmeno dogovorio da dobiva pozamašnu svotu novaca. Sada bilježnik saziva ročište i upućuje poziv ostalim bratićima da se izjasne jeli tu ženu priznaju kao jedinu zakonitu nasljednicu i njegovu izvanbračnu suprugu. Kako je to moguće i što je daljnja procedura ako ostali bratići to poreknu?
  3. Za stambenu zgradu u kojoj su otkupljeni drustveni stanovi konacno je temeljem zahtjeva suvlasnika zgrade odnosno vlasnika stanova nakon 3 godine izdano rjesenje o utvrdivanju gradevinske cestice odnosno zemljista nuznog za redovnu uporabu zgrade. Nakon konacnosti i pravomocnosti rjesenja oko mjesec dana stranka koja nije bila stranka u postupku zatrazila je da joj se dostavi rjesenje koje je i dostavljeno. Da li je ono trebalo i smjelo biti dostavljeno istoj? Nadalje ta stranka koja nije bila stranka u postupku ulozila je zalbu na rjesenje u roku od 15 dana od primitka rjesenja. Zalba je zadrzana u uredu za urbanizam nije odbijena obzirom da je podnesene od osobe koja nije bila stranka u postupku niti je proslijedena Ministarstvu. Nakon oko 20 dana stranka je podnijela dopunu zalbi odnosno podnesku u kojem se trazi da se zalba smatra i uzme kao zahtjev za obnovu postupka. Znaci od primanja rjesenja i dopune zalbe podneskom za njeno uzimanje kao zahtjeva za obnovu postupka proslo je vise od 30 dana. Ima li ovdje osnove za obnovu postupka i uvazavanje zalbe? Da li datum i predana zalba od strane osobe koja nije bila stranka u postupku moze biti uzet kao zahtjev za obnovu postupka ili se ista imala odmah odbaciti zbog podnosenja od neovlastene osobe? Da li se nadopuna zalbe sa zahtjevom za obnovu postupka ima smatrati nepravodobno podnesenim zahtjevom i odbaciti jer je proslo vise od 30 dana od primitka rjesenja, ili se datum podnosenja zalbe od neovlastene osobe ima smatrati zahtjevom za obnovu postupka bez obira sto je nadopuna zalbe podnesena naknadno i izvan roka za obnovu postupka?
  4. Ne znam jesam li u ispravnoj kategoriji ali znam da mi treba hitna pomoc oko slijedeseg pitanja. Da li je Zakljucak predstavnickog tijela jedinice lokalne samouprave (opcinskog/gradskog vijeca) kojem se nesto nalaze opcinskom/gradskom poglavarstvu pojedinacni akt? Ima li JLS obavezu objave svih Zakljucaka i pojedinacnih akata u sluzbenom glasilu jedinice? Moze li u Zakljucku JLS pisati da stupa na snagu danom donosenja i ima li JLS obavezu njegove objave u glasilu JLS? Kome se i kako moze izjaviti zalba na Zakljucak predstavnickog tijela JLS? Moze li predstavnicko tijelo donijeti Zakljucak (akt) na prijdlog predsjednika i uz supotpis 6 vijecnika kojim se nesto nalaze poglavarstvu, odnosno isti satviti na glasovanje bez da je taj zakljucak prethodno bio tocka dnevnog reda koji je usvojen i bez da je dan vijecnicima u pisanom obliku sa obrazlozenjem? Dali je takav zakljucak u skladu sa zakonom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija