Jump to content

daliborzoraja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E ovo me već podsjeća na prepucavanje bez ikakvog smisla. Prepucavate se u 30-ak postova a nitko da konačno odgovori na jednostavno pitanje: Kako sastaviti tužbu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. Običan primjer što od osnovnog mora sadržavati tužba. To samo potvrđuje tezu da "veliki" odvjetnici gotovo kao i političari, puno govore a ništa konkretno ne učine. To je već žalosno.
  2. Nije odgovoreno na prethodno pitanje: Kako sastaviti tužbu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom?
  3. pa evo što se solidarnosti tiče danas sam saznao da je ovim starijim radnicima vlasnik tvrtke prijetio otkazima. No da je imalo zdravog razuma i malo znanja u njihovim glavama shvatili bi u konačnici da im po pitanju formiranja radničkog vijeća poslodavac ne može apsolutno ništa. Samo je zajedništvo važno. No toga, istina, najviše nedostaje među radničkom klasom.Zajedništva.
  4. ja sam recimo udaljen s radnog mjesta kada sam pokušao inicirati radničko vijeće. Prikupili smo preko 10% ukupnog broja randika, sve po slovu zakona htjeli se savjetovati s poslodavcem o terminu održavanja skupa radnika na što je njegov polsovođa odgovorio da ga to ne zanima već da ga zanima tko je inicijator toga. Kada sam rekao da sam ja za pola sata sam udaljen s radnog mjesta. Još uvijek imam potpisane formulare radnika a za tri dana trebamo održati skup radnika 5 min nako završetka radnog vremena. No poslodavac sada vrši pritisak na radnike i prijeti otkazima ugovora. Obavijestio sam i inspektorat rada, oni su opterećeni (tako kažu) poslom pa bi mogli izvršiti kontrolu tek za 5-10 dana što je dovoljno vremena da poslodavac "uvjeri" i one najodlučnije kako formiranje vijeća nije u njihovom interesu. Sada se samo redovito javljam na posao dok ne dobijem odluku o otkazu ugovora o radu. Onda namjeravam u roku od 15 dana uložiti žalbu poslodavcu a nakon toga najvjerovatnije na sud, pa onda godine suđenja i tako to. Ali dok radničkog vijeća nema u tvrtki nema niti prava radnika u tvrtki, a za svoja prava se moraju sami izboriti. Radničko vijeće je potrebno, treba ga inicirati, pa i pod cijenu otkaza koji je u svakom slučaju nezakonit. Nadam se da će ovakvih pokušaja diljem zemlje biti sve više i da će se prava radnika napokon moći normalno ostvarivati bez straha od otkaza. Hvala svima koji imaju dobar savjet ili nekoga iskustva po ovom pitanju a žele ga podjeliti s drugima. Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija