Jump to content

ANTONELLA123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, molim vas za pomoć. Rodici mi je u 12. mj. 2009. god. došla ovrha od javnog bilježnika u iznosu od 2.800. za neplaćene račune od 4, 5 i 6. mj. 2009. Računi za mobitel su iznosili oko 1.500 kn. Prije neki dan su joj s računa digli 5.600 kuna. Je li moguće da su u roku godinu i pol troškovi javnog bilježnika narasli za 4.100 kn????
  2. Svako dobro! Molim vasa da mi odgovorite, ako je moguće što prije. Naime, radi se o ovome: Sinoć sam bila parkirana ispred jedne kuće i neki tip me je udario i pobjegao. Susjed je zapisao brojeve tablica i pozvao policiju. Policija je bila na uviđaju i napravila zapisnik te je provjerila vlasništvo na vozilu. Vozilo nije osigurano. Imam još jedan problem. Vozim auto na povlasticu, a vlasnik auta je umro prije 2 mjeseca, a meni je zadnja punomoć ovjerena u 3. mjesecu 2010. godine. (auto je registrirano ). Policajac me je savjetovao da odem u osig kuću -moju i da će oni snositi troškove. Možete li mi reći šta da radim, uzimajući u obzir činjenicu da ja nisam vlasnik auta. Mogu li ja sve radnje vezane za daljnji postupak raditi sama, i uopće -šta trebam prvo učiniti. Pronašla sam također str. Zastitnog fonda Federacije gdje piše da je Zaštitni fond FBiH obavezan je oštećenim stranama plaća odštetu u slučaju da je nezgodu prouzrokovalo vozilo za koje nije ispunjena obaveza iz člana 3. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti , a posjed nad vozilom ima lice s prebivalištem u FBiH; Molim vas da mi odgovorite šta mi je činiti, hvala unaprijed na odgovoru !!!
  3. Molim vas za savjet, neznam jeli upućen na pravi forum, radi se o pojašnjenju Zakona o sukobu interesa. Možete li mi odgovoriti da li namještenik ili službenik može biti istodobno i vijećnik u Gradskom vijeću na istoj razini vlasti gdje radi kao namjšetenik pri Gradskoj upravi. Hvala ,pišem iz Bosne i Hercegovine.
  4. Hvala vam puno na odgovorima i samo jjoš jedno pitanjce, može li otac naći kupca i prodati kuću dok se ne pokrene ostavinska rasprava, jer oni žive u toj kući. i kako se pokreće ostavinska rasprava i gdje, Hvala
  5. Ostavinska rasprava nije provedena tako da je kuća 1/1 na oca. Pitanje je da li otac ima pravo prodati kuću bez njihovog znanja i da li oni imaju pravo na taj majčin dio kao stanari jer je kuća sagrađena u bračnoj zajednici njegove majke i oca.
  6. Dobar dan! Imam jedno pitanje. Naime, prijateljica mi živi sa mužem u njegovoj obiteljskoj kući. Kuća je napravljena 80-ih. Njegova majka je umrla 1990. godine , a otac živi već 20-ak godina u Njemačkoj. Oženjen je i tu dolazi jednom godišnje. u čemu je stvar: kuća je tijekom rata zapaljena i njen muž je, uz pomoć donacija koje su sve glasile na njegovo ime, uspio (mislim 1999. godine, obnoviti kuću koja je bila srušena maltene od temelja. zatim, njih dvoje su prije par mjeseci digli kredit i uložili još znatna sredstva u obnovu kuće (fasada okućnica, unutrašnjost.... ). Napominjem da je donji kat neizgrađen. E sada, tu upada otac sa novom suprugom koji ih istjerava iz kuće (bukvalno- sada žive u njenom stanu koji izdaje studenticama, dok oni ne odu, i prijeti da će prodati kuću i ništa im neće dati. Znači on nije tu ni živio niti je ijedne kune uložio u tu kuću , sve su oni od temelja napravili i sada ih istjerava. Napominjem da je kuća sagrađena dok je on bio u braku sa majkom od gore navedenog momka. Molim vAS KOME DA SE oni obrate i šta da urade, jer je to zista nečuveno, da li oni mogu promijeniti bravu imaju li to zakosko pravo, pa da ih više ne uznemiravaju, jer ako hoće oni sebi mogu napraviti donji kat (otac mu i žena=. mada oni tu dođu 20-ak dana godišnje. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija