Jump to content

Raimonda

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam od HEP-a "Račun za izvršenu uslugu - javnobilježnička usluga ovrhe" a na to još i obračunat pdv! Smatram da HEP ne može izdavati račun za javnobilježničku uslugu (kojom su me "uslužili"), te na to nabijati i pdv, kao da je to dio njihovih usluga. Osim toga, mislim da se ta naplata izvršava nakon donesene ovrhe, ili nakon donesene presude, jer ću se na ovrhu sigurno žaliti. Da li sam u pravu? Problem je naravno, i u tome da oni taj svoj račun lijepo upakiraju u kompletni saldo i ne smeta ih ništa pritom. Tako da ću, po njihovom, zauvijek biti dužna tu lovu, a naplatili bi je i ovrhom. Ima li netko kakav savjet?
  2. A što je sa ovrhom kod osobe koja nema imovinu niti prima plaću, mirovinu ili bilo kakav redovni prihod? Radi se o svoti ispod 1000 kn
  3. Postoji li zakon po kojem moram plaćati pretplatu, čak i ako imam zapečaćen televizor? Tko treba zapečatiti televizor? Čula sam nonsens da se smatra da si dužan plaćati pretplatu ako imaš struju?! to mora biti neki osobito zanimljiv zakon.
  4. Imam sličan problem. Na katastru je naša kuća broj 1, njihova 1a ali to njima ništa ne znači. Na svoj kastlić napisali su debelo broj 1, a kad mi donesu moju poštu psuju me. (Bar mi je donesu, ali zato i ja nosim njima!) kako da natjeram katastar da im objasni njihovu adresu, jer su se svuda - na policiji, na komunalnim službama, bankama i sl. prijavili pod mojim kućnim brojem? Molim hitan odgovor, bit će velikih neprilika, sad mi napadaju i djecu zbog toga!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija