Jump to content

Ogi

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ogi objavio

  1. Tuženik sam u pravoj stvari zbog isplate navodnog duga veće vrijednosti. Teško sam bolestan. Živim 170 km. od sjedišta nadležnog Suda. Prošle godine izostao sam sa zakazana glavne rasprave ali sam na Sud pravovremeno dostavio Potvrdu liječnika obiteljske mediicne da nisam sposoban za putovanje. Sada sam opet u teškom zdravstvenom stanju; operiran sam u veljači prošle godine i opet krajem siječnja 2013. Tek sam se vratio iz bolnice i kontrolnog pregleda. Imam poziv za ročište početkom ožujka i korisnik sam medicinske kućne njege. Ne osjećam se sposobnim za putovanje i koncentraciju za ravnopravno sudjelovanje u ročištu. Nemam novaca za odvjetnika. Slučaj je previše složen da bih nekoga opunomoćio da me zastupa. Ukoliko mi liječnik obiteljske medicine ispostavi potvrdu da nisam sposoban za putovanje i pravodobno obavijestim Sud i tužitelja kakve su posljedice ukoliko se ne pojavim na raspravi? Hvala!
  2. Korisnik sam invalidske mirovine koja iznosi manje od 2.000,00 kn mjesečno. Može li kartičarska kuća na takvu mirovinu vršiti ovrhu i u kojem iznosu? Pročitao sam Ovršni zakon čl. 148 i čl. 149 ali i dalje ne znam odgovor. Hvala!
  3. Prodajem kuću i želim zaključiti kvalitetan kupoprodajni ugovor kojim ću se zaštititi ukoliko kupac ne plati ugovorenu kupoprodajnu cijenu (kupac predlaže plaćanje kapare i uplatu ostatka kupoprodajne cijene u 2 rate, prva rata za 7 dana a druga rata za 7 mjeseci. Do isplate kompletne kupoprodajne cijene u cijelosti ne želim kupcu dozvoliti upis vlasništva niti ulaz u posjed nekretnine. Kako se mogu zaštititi ukoliko kupac ne plati drugu ratu na vrijeme i u cijelosti a ipak pokuša ući u posjed nekretnine ili pokuša izvršiti upis vlasništva obzirom da je platio većinu cijene ali ne i kompletnu cijenu? Ne želim kupca moliti svoj novac ili gubiti vrijeme i novac na sudski spor. Što ako potrošim novac od kapare i prve rate a kupac želi odustati od kupnje? Da li me tu štiti klauzula o visokoj odustatnini tako da se kupcu ne isplati odustati od kupnje ili kasniti s uplatom? U ugovoru bih predvidio klauzulu kojom kupac izjavljuje da je provjerio stanje nekretnine i da je suglasan da kuća nema skrivenih mana. Trebam li u predugovoru i ugovoru predvidjeti još neku zaštitnu klauzulu i koju? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija