Jump to content

PSR

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav forumaši, nisam vas već dugo gnjavio, ali me evo sa novim problemom; zaposlen sam u jednoj visokoškolskoj ustanovi i imam problem s obračunom godišnjeg odmora; naime: po mom ugovoru o radu ja svoju djelatnost obavljam u 6 radnih dana u tjednu ili 40 sati u tjednu, u ugovoru još stoji da mi neradni dani, blagdani i subote ne idu u GO,na ispunjenju mjesečne satnice subote upisujem kao slobodne dane, a kad se obračunava GO onda se subota računa, pa tjedno imam 6 obračunatih dana odmora ili (mojim riječnikom) cijeli godišnji mi je smanjen za tjedan dana.Iz nekih saznanja bi bilo ovako; tjedan je 5 dana skraćenih po,možda,1 sat, a nadoknadu satnice ostvarim subotom, s tim da subotu ne računam u radni dan, nemam putne troškove,ali mi služi da pokrijem taj interni radni dan,ali ni GO ne pripada tu, jesam li u pravi i što o svemu misli netko relevantniji za takve stvari? Hvala!
  2. PSR

    cijena elaborata

    Vrlo iskren odgovor, hvala vam ! Postupit ću tako .
  3. Hvala na odgovoru, dovoljno mi je i ovo. Hvala !
  4. Da li stvarno nitko nije u situaciji da mi odgovori kolika bi bila cijena elaborata parcelacije iz posta od prije nekoliko dana ?
  5. Zanima me koliko košta izrada elaborata parcelacije, ako je čestica cca 18000 m2 šume uz cestu, a u statusu je 1/3 i dijeli se opet cca 5/8 + 2/8 + 1/8. Hvala !
  6. PSR

    Narodna imovina

    Poštovani ! Ostavinskom raspravom (vanknjižnom) u veljači postao sam nasljednik (u dijelu s bratom) djedovine koja nije riješena imovinsko-pravno,tj. moj djed je bio vlasnik u katastru,ali ne i u gruntovnici. U popisu čestica,između ostaloga, imaju i dvije čestice koje se vode kao državne ili kao nekad "narodna imovina". Pošto sam prije dvadesetak dana tek dobio riješenje od katastra da je stanje promijenjeno (prelazak s djeda na mene i brata),nisam bio u mogućnosti pokrenuti postupak rješavanja imovinsko-pravnog sređivanja i tu me prestiže država prije neki dan šaljući mi obavijest da dvije čestice koje se u katastru vode sad već na meni i bratu prelaze u vlasništvo RH. Molio bih odgovor: Da li je taj čin RH legalan obzirom da je moj djed,ipak, pedeset i više godina plaćao porez za te čestice,a samim tim i uživao ih,te što učiniti da se to povrati u privatno vlasništvo ? (u rješenju stoji i pravo na žalbu u roku 15 dana od dana dospijeća), HVALA !!!
  7. U ostavinskoj raspravi (koja još nije aktivirana),učestvovati će tri pravna nasljednika,dakle,podjela imovine na tri jednaka dijela. Pitanje: Da li jedan ucesnik svoju trećinu moze,prije postupka rasprave prenijeti (darovati) jednom od druge dvojice učesnika prije same ostavinske rasprave i na koji način ? Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija