Jump to content

froga

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav!! Evo ako mi netko zna odgovoriti, da li imam ikakva prava da ostanem raditi, ako sam u 3 mj. trudnoće, a ugovor na određeno mi ističe za 3 mjeseca? Išla bi na održavanje trudnoće i onda porodiljni???!Porodiljni bi mi počeo za 5 mjeseci, kada bi ovaj ugovor istekao po pravilima.??
  2. Evo mene zanima ako mi netko može odgovoriti, koje sve papire po novom zakonu treba sakupiti za dobivanje lokacijske dozvole i koliko to sve košta konkretno, otprilike: Za kuću od 20 kv.sagrađenu 1973.god, sa nacrtom arhitekta Dograđivanu prije 2 god. u fušu, bez ikakvih papira na 60 kv.( 20 kv.podrum). Ima struju,kanalizacije nema, voda ne može ni doć. Napravljena u fušu septička. Nije upisana u zemljišne knjige( gruntovno)-samo zemljište jest, na koje postoji vl.list. Koje papire trebam i koliko love? Znam da se sigurno može nabaviti lokacijska naknadno, samo je pitanje kako i how much? Hvala na odgovoru!!
  3. Molim vas, Ane Renos... netko, ako mi može odogovoriti i na ovo malo pitanjce vezano za prvo. Vjerujem da sigurno netko zna odgovor. Thank You!!
  4. froga

    oporuka

    Molim Vas ako mi možete odgovorit na 2. pitanja. 1. Naime, moja rođaka mi je oporučno, oporukom napisanom vlastoručno, potpisanom od nje i moje mame kao svjedoka, ostavila polovicu svoga stana i vikendice, tj.svoj dio imovine. Druga polovica imovine pripada njenom mužu, no on je isto tako 1991 i svoju polovicu nakon njegove smrti pripisao meni, a oporuka je pisana tipkačom mašinom, uz vlastoručni potpis ostavitelja i jednog svjedoka. Ona je umrla 1989, a muž je živ. On živi sa novom ženom, izvanbračno ili bračno, ne znam već 10 godina. On ima brata. Nema djece niti ih je ikada imao. Što ako ja ne saznam za njegovu smrt, ne znam da je umro,i dođe do ostavinske, a on nije napisao novu oporuku? Imam li ja kakvih prava i u kojem vremenskom razdoblju od smrti ostavitelja ja u ovom slučaju ta prava mogu ostvariti? Da li ja oporuke koje su kod mene moram pohraniti na sudu ili kod javnog bilježnika? Ako je on napisao novu oporuku, imam li ja kakva prava, budući da mi je njegova žena rod? 2. Umrla mi je bakina sestra 1997. Ja nisam saznala, nitko moju mamu i mene nije obavijestio o tome. Saznale smo godinu dana kasnije. Ona je napisala oporuku vlastoručno da svoju imovinu ostavlja meni, u prisustvu jednog svjedoka i svoj vlastoručni potpis. No, kad smo saznali da je umrla, saznali smo da je ona napisala novu oporuku, potvrđenu kod javnog bilježnika, u prisustvu svjedoka i vlastoručnim potpisom svjedoka i nje gdje sve ostavlja susjedi. Odmah smo odustali, jer smo mislili da ništa ne možemo. Da li ja sada možda imam kakva prava, jer sam joj jedini rod, nužni dio ili sl? Hvala na odgovoru!
  5. Mene zanima što ako moja majka umre prva u cijeloj priči, tko onda prvi u redu naslijeđuje njenu imovinu??(Moj očuh nije umro, pitanje je bilo informativno.)
  6. Moj očuh nema ženu niti se ikada ženio niti ima vlastite djece. On živi sa mojom majkom 22 godine u izvanbračnoj zajednici, nisu vjenčani. Neće imati vlastitu djecu. Ja sam jedinica i ne nosim njegovo prezime. Moj otac je umro. On ima svoju imovinu koju je stekao prije stupanja u izvanbračnu zajednicu sa mojom majkom, glasi na njegovo ime. Od svoje rodbine on ima mamu, nećaka, brata i njegovu ženu., koji žive odvojeno od njega. Moja majka ima svoju imovinu, koja glasi na njeno ime. Ima jedan dio koji je dobila prije stupanja u izvanbračnu zajednicu sa mojim očuhom,a drugi dio je naslijedila nakon smrti moje bake, tj. njene mame, dok je bila u izvanbračnoj vezi s mojim očuhom. Mene zanima tko je prvi u naslijeđivanju imovine mog očuha u slučaju smrti mog očuha, i tko je prvi u naslijeđivanju imovine moje majke u slučaju njene smrti? Oni nemaju zajedničke stečevine u izvanbračnoj zajednici. Ja imam dijete i udata sam. Kako se u tu priču uklapa moje dijete? Kako se može dokazati je li neka imovina stečena u izvanbračnoj zajednici ili ne, ako ne postoji pismeni dokaz od kada su dvoje ljudi u toj zajednici?
  7. Molim Vas ako mi možete odgovorit tko ima prvo pravo naslijeđivanja u slučaju smrti mog izvanbračnog očuha, koji živi s mojom majkom 22 godine u izvanbračnoj vezi. Ja ne nosim njegovo prezime.Od rođaka ima brata, ženu mu, nećaka i majku živu. Imovinu je stekao prije poznanstva sa mojom majkom i glasi na njegovo ime.Ja sam jedinica. Također me zanima tko ima prvo pravo naslijeđivanja imovine moje majke u slučaju njene smrti, a ona ima dio svoje imovine naslijeđene u izvanbračnoj zajednici od smrti njene majke, a dio imovine od prije poznanstva s mojim očuhom. Oni nemaju zajedničke stečevine. Hvala na odogovorima!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija