Jump to content

davor1973

Korisnik
  • Broj objava

    348
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

davor1973 je na 31. siječnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što davor1973 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

3162 pregleda profila

Postignuća

  1. U 5mj.ove god.,imam ostavinsku raspravu.Obzirom da se u cijelosti želim odreći svog dijela nasljedstva,da li je izjavu najbolje dati kod suda? Javni bilježnik mi je rekao da oni imaju "nekakvu" šprancu.Oni koji pišu sami,svaka izjava se razlikuje od druge.Ne bi u svojoj izjavi volio nešto izostaviti, pa da me sud prozove kako nije dobro napisano,obzirom da ne postoji zakonski formular koji bi vrijedio isto za sve.
  2. Sumnjam da će na stan... https://www.teb.hr/novosti/2023/ovrha-na-placi-ogranicenja-i-izuzeca-u-2024/
  3. Dođete do šaltera i zatražite plačanje po svojim kreditnim partijama.Isto tako možete sa sobom ponijeti i ugovore.Oni će vam odmah reći i dospjelo dugovanje.
  4. Čitam da je zaštićeni iznos za 2024.g. 750 eura Točno hoće li ostatak u potpunosti otići na ovrhu koju će provoditi Fina ili će prednost najprije imati krediti koji se odbijaju administrativnom zabranom, a ostatak će ići na ovrhu?! Hoće,ostatak u potpunosti ide na ovrhu.Vi od svojih sredstava koja su izuzeta od ovrhe morate platiti kredite.Banke su se prije mogle naplatiti,sada više ne.
  5. https://www.zakon.hr/z/74/Ovršni-zakon Pročitajte članak 80.b
  6. Ne zamjeram ništa ni policiji,kao ni zakonu....išlo me odlično.Uspjeli su riješiti problem,ne vozim više.
  7. Prestar sam za droge,nikad nisam uhićivan kao ni kažnjavan zbog droga.Ne koristim droge niti su mi one potrebne.Jurim na posao jer je tamo negdje pukla cijev...policija me zaustavlja...ograničenje 50Kmh,a ja 100Kmh + 0,98 promila.Zabrana upravljanja 3mj.Pod zabranom nastavljam dalje voziti...skida me presretač ali mi umjesto kazne ispisuje prekršajni nalog za sud i pušta me...na sudu (nakon 14mj.) dobijem 45 dana zatvora na 1 god.uvjetno...Pravomoćnom presudom suda gubim vozačku u potpunosti zbog skupljenih 13 kaznenih bodova iako mi sud ne oduzima vozačku (sud ne može utjecati na kaznene bodove)...Nastavljam dalje voziti i ove godine u 1mj.,zaustavlja me policija...2,33promila i bez vozačke...oranice trežnjenje,12 kaznenih bodova odmah i prekršajni sud...na sudu potvrđena novčana kazna,na prijedlog policije, u iznosu od 20tkn (sud je napisao da je umanjena,vjerojatno što mi je mogao ispisati 30tkn max),+60 dana zatvora momentalno ukoliko se uhvatim u novom prekršaju i zabranu upravljanja na 2god.,...ne vozim više jer mi je istekla registracija...auto je odjavljen.
  8. Prije su mogli jer sam prije četiri godine također bio blokiran.Bez obzira što si blokiran banka bi sa blokiranog računa naplatila svoja potraživanja,tebi uplatila nužni dio koji je izuzet od ovrhe,a ostatak uplaćivali Fini.Odjel banke za prisilnu naplatu nije mi znao reći da li je do te promjene došlo Prekršajnim zakonom koji je izmjenjen 2022 god.,a na snazi je od 01.01.2023., ili Zakonom o bankama.Nigdje ne mogu naći tu promjenu u zakonu.
  9. Blokiran sam zbog prisilne naplate poveće novčane kazne.Banka mi je poslala opomenu kako će mi otkazati sve (kredit,karticu i dozvoljeni minus) i poslati na prisilnu naplatu jer se po novom ovršnom zakonu i bankama zabranjuje naplata potraživanja koja imam kod njih, uprkos trajnom nalogu koji imam otvoren u banci.Točno?
  10. Po pitanju vozačke složio bi se s tobom iako mi tako ne piše u presudi.Možda je sutkinja nedovoljno pažnje posvetila predmetu,pa je presuda napisana zbrkano. Po pitanju liječničkog onako je kako sam napisao gore,odnosno kako mi je rečeno.No dobro,da se ne nadmudrujemo svaka informacija dobro dođe da ljudi znaju što ih očekuje kroz naše seriozne zakone.
  11. Miha,ostao sam bez vozačke i također dobio zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 2god.,odnosno do 5mj.2025.,pravomoćnom presudom ove godine u 5mj.Dok traje zabrana upravljanja vozila u auto školi možeš položiti samo propise i prvu pomoć,vožnja je zabranjena jer ti je izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom.Ne smiješ voziti ni u auto školi jer ukoliko dođe do sudara,ili te uhvati policija (zaustavljaju i automobile auto škola) kaznu dobiješ ti,instruktor i auto škola.Ove godine u 9mj.razgovaram sa instruktorom vožnje u auto školi (nakon što sam položio propise) i pitamo se da li smijem nastaviti dalje sa vožnjom? Obzirom da HAK,nakon uspješno položenog vozačkog ispita,šalje policiji potvrdu o položenom ispitu polaznika,osobno zovem HAK da se informiram. Ovako stvari stoje:Oni koji su pod zabranom upravljanja vozilom položili vozački ispit,policija nije priznala vozaču dozvolu i morali su polagati ponovno (ovisi kako su se dogovorili sa svojom auto školom,odnosno neki su samo platili ponovni konačni ispit, dok su drugi morali ponoviti cijelo gradivo i platiti sve.).Greška sistema koji se nije uskladio na relaciji policija,liječnički,HAK.Sada je to riješeno tako da HAK svakog polaznika,pomoću policije,kontrolira,i onaj koji je pod zabranom, HAK mu ne odobrava konačni izlazak pred ispit dok mu ne istekne kazna. Nadalje,liječnički...Kao recividist dolazim na liječnički....kod psihologa rješavam tremor i idiot test...kod psihijatra moram čučnuti,i naposljetku završavam kod liječnika opće prakse koji mi izdaje uvjerenje na 1god.Vrisnuo sam,što...1god? Molim.Nemojte nas ništa pitati,pitajte policiju.Ovo vam je svojevrsna kazna (pitam se svojevrsno po kojem zakonu?),a što možete,veli ona meni,ništa.Ali tu nije kraj,unutar te 1 god. ukoliko napravite prekršaj i slijedeće godine vas čeka opet 1god.,što će reći da morate voziti tu godinu bez i jednog prekršaja.Aleluja. P.S Nakon što vam istekne kazna (možete provjeriti u policijskoj postaju po mjestu svoga pribivališta do kada vam traje) zatražite potvrdu o prestanku zabrane upravljanja vozilom i time se vratite u auto školu,i priložite je HAK-u prilikom izlaska na ispit.Živjeli.
  12. Prije par dana dobio sam preporučenu pošiljku od veterinarske inspekcije za područje Samobora,koju nisam u mogućnosti preuzeti.Pretpostavljam da se radi o kazni jer sam prijavljen policiji zbog svog puštenog psa i napada na drugog psa koji je bio na lajni.Policija je uzela moje podatke i otišla. Dali rješenje postaje pravomočno po sili zakona, nako što se pošiljka ne može uručiti primatelju,te se kazna naplačuje prisilno odnosno blokadom računa?
  13. Da li u tablici oštečenja organizma , koje je usvojilo Ministarstvo branitelja , postoji određena invalidnost zbog ugradnje umjetnog kuka ? Postoji.Umjetni zglob kuka nosi 40-60%
  14. Zbog posljedice ranjavanja moram na umjetni kuk.Moj je izdržao dobrih 28god.Da li nakon operacije treba izaći pred liječničku komisiju i utvrditi novu invalidnost,ili sve ostaje po starom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija