Jump to content

peroslava

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije oko 50 god.mještani sela su izgradili vlastiti vodovod iz vlastitih sredstava. Voda je kvalitetom i zdravstveno bolja od Varkomove vode. Prošle godine je varaždinski Varkom kroz selo povukao cijevi za vodovodnu mrežu iako selo spada pod Grad Ivanec koji ima svog distributera vode Ivkom. Sada nam je stiglo Rješenje o obvezi priključenja na Varkom. U protivnom će se protiv nas pokrenuti prekršajni postupak. Navedeno je da žalba ne odgađa izvršenje ovog rješenja.Mještani bi sada osim priključka Varkomu trebali platiti naknadu i Gradu Ivancu za koncesiju. Sve skupa je preko 10 000 kn. Ima li se smisla žaliti i pozvati na članak 34. stavka 4. Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 26/03)? Obveza priključivanja Članak 34. (4) Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave može odlukom iz stavka 1. ovoga članka utvrditi područja na kojima se vlasnik građevine može izuzeti od obveze priključenja na komunalnu infrastrukturu iz stavka 3. ovoga članka, ukoliko je isti na zadovoljavajući način pojedinačno osigurao svoje potrebe. Smije li ukupna svota za priključenje biti tolika ili se cijena prosječne plaće RH odnosi samo na priključak bez obzira na naknadu Gradu? Članak 35. (1) Vlasnik građevne čestice, odnosno građevine plaća cijenu stvarnih troškova i utrošenog materijala na izvedbi komunalnog priključka neposredno nositelju izvedbe priključka na temelju pisanog ugovora i računa za izvršeni posao.- u ovom slučaju Varkomu i još (2) Naknada za priključenje iz članka 34. stavka 2. ovoga Zakona prihod je proračuna jedinice lokalne samouprave namijenjena za financiranje građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u skladu s Programom građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture iz članka 30. stavka 4. ovoga Zakona. - Gradu Ivancu (3) Visina naknade za priključenje po pojedinom priključku za potrebe stanovanja ne može biti veća od prosječne mjesečne bruto plaće u Republici Hrvatskoj za prethodnu godinu. - Što sve obuhvaća ova naknada, samo naknadu gradu ili i priključak Varkomu? Molim Vašu pomoć. Unaprijed hvala.
  2. Nisam branitelj. Prekasno sam uočio u koji forum je svrstalo moje pitanje i problem. Budući da baš i nemam previše aktivnog iskustva s forumima, ne znam na koji način preseliti pitanje u dr.mapu. Svejedno, hvala na odgovoru.
  3. U selo je stigao vodovod ali ne distributera iz naše općine već susjedne. U cijenu priključka vode osim naknade gradu od 7 000 kn uračunali su i cijenu koncesije od oko 3500 kn. Sad cijena priključka iznosi oko 10500 kn. Smiju li toliko naplačivati priključak po kućanstvu ? Molim pravnu pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija