Jump to content

monko24

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Smatram kako je u ovim postovima sve dobro napisano,ali moram Vas upozoriti da to nije jednostavno.pišem Vam iz vlastitog iskustva.CZSS kao krajnju mjeru daje DORHu prijedlog za podizanje kaznene prijave protiv majke.E tu ćete se načekati.A kada dođe do suda onda će majka izjaviti da niste tražili viđanje u terminima koje je sud donio.Postaji i mogućnost da to izjavi i socijalana radnica.Tada mislite da ste na konju jer postoje policijske bilješke gdje se vidi u koliko sati i koje dane je intervenirala policija.predlažete sudu to kao dokazni materijal.E tada vam sutkinja kaže da ste vi svjedok u postupku(CZSS i majka u stranke u postupku) i da nemate pravo predlagati dokaze.Odlično.Žalite se DORHu i to tamo skuplja prašinu.Napaminjem da kaznenom prijavom se ne omogućava viđanje djeteta. Što se ti tiče financijske ovrhe ja sam ju podnio prije 2g.da 2g.Šaljete požurnice,dopise od pravobraniteljice do predsjednika.CZSS uopće ne želi razgovarati jer su oni napravili "sve u svojoj moći".Majka se žali,vraća se spis na općinski.Šaljete zahtjev za suđenje u razumnom roku itd.I to Vam sve stoji na sudu.Što sad moje dijete misli???JOš ako VAm suprotna strana ima odvjetnicu ko moja ,e onda je ajoj. Ipak VAm predlažem da ne odustajete jer ćete znati da ste sve poduzeli za nešto što vam je najvrijednije na svijetu,ali naoružajte se vremenom,financijama i živcima. E moja domovino kako štitiš djecu.
  2. ovrha nad druženjima i susretima je bila financijska(5000 kn za svaki dan)ali bivša se žalila na presudu i otišlo je na županijski sud.Ono što mene zabrinjava je predug postupak(oko godinu i pol)a svi znamo kad su u pitanju djeca da se svi postupci vode žurno. E sad nisam siguran ali mislim da žalba ne odgađa izvršenje ovrhe,a ako ne odgađa kako ja mogu utjecati da se ta kazna i naplati?
  3. molim savjet što učiniti! postoji pravomoćna sudska odluka o druženjima i susretima.Majka ju nepoštiva te mi onemogućava viđanje djeteta.Podnio sam prijedlog za ovrhu nad druženjima i susretima te dobio rješenje.Majka se oglušuje na ovrhu te sud zakazuje ročište na kojem se ona ne pojavljuje,te opet novo ročište koje se još nije održalo.(prijedlog predan prije godinu dana).Czss nakon mnogobrojnih upozorenja pedaje prijedlog za kaznenu prijavu(prije 6 mj.).Održano ročište u 8 mj.al nije donesena presuda na kaznenom. MZSS i Pravobraniteljica u par navrata poslali dopis u kojem se mole roditelji da poštuju odluku suda. Czss kaže da oni više ništa ne mogu i da je sve u nadležnosti suda i "digli ruke". Poslao sam više desetaka požurnica na sud u ove dvije g.i prije 1 mj.zahtjev za suđenje u razumnom roku. Što dalje???
  4. da li netko zna odgovor.molim vas
  5. da li se revizija plaća i koliko???
  6. odluka se odnosila na rastavu braka,iznos uzdržavanja,viđanje s dijetetom i s kojim će roditeljem dijete živjeti. žalio sam se na sve osim rastave.
  7. na odluku općinskog suda uputio sam žalbu županijskom sudu. Žalba je odbijena.U riješenju županijskog suda ne piše da imam pravo žalbe. Da li mogu uputiti Vrhovnom sudu(ili negdje drugdje)zahtjev za reviziju?Ako mogu koji je rok?Da li se to plaća i koliko? Hvala!
  8. Deltacro je u potpunosti u pravu.Govorim iz vlastitog iskustva. Dijete sam predao majci u dogovoreno vrijeme i otišao.drugi dan me policija uhapsi i odvede me u pritvor.kažu da mi ne ide u prilog što nisam ostao na mjestu događaja(kojeg događaja?????).Sljedeći dan me odvedu kod suca i tek tamo saznam da sam gurnuo u zid svoju bivšu.Opet me vrate u pritvor jer bivšu pozovu za svjedoka,ali ona može tek sutra.Sutradan ona izjavljuje laži i samo laži ik tome još plače... presuda:KRIV JE,30 dana zatvora,5000 kn,2 mj zabrana približavanja njoj na manje od 100metara. I nakon svega dobivam poziv od suda za smanjenje susreta s djetetom..(sud je presudio kako je ona htjela)..Jel svima jasno zašto me lažno prijavila????
  9. u slučaju da sud donese odluku nakon 5 godina da su vlasnici u jednakim djelovima tada će i kredit otplaćivati u jednakim djelovima. A što je sa ovim dijelom gdje je jedna strana otplaćivala kredit tih 5 godina i sama korristila prostor?Da li i taj dio ide na pola?
  10. pozdrav svima molim vas da mi odgovorite koliko bi supruga mogla plačati alimentaciju za dijete staro 5 god.njegovi troškovi su prosječni za dijete takve dobi,a ona ima plaću između7300 kn i 8000kn. znam da mi nitko ne može dati točan odgovor na lipu ali onako iz vaših iskustva i vašeg mišljenja
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija