Jump to content

knauf

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što u slučaju kada je mjenica izdana prije više godine (oko 10) ali na njoj nije označen ni datum izdavanja, ni iznos ni dospijeće? Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Evo čitam postove kolega pa da i ja podijelim svoja iskustva... Na roku u studenom nisam prošao pismeni, kazneno sam imao malo bodova. Ne znam da li je kolega do mene koji je sjedio prošao ili nije, ali on je imao presude u rukama prije početka ispita. I sad ja opet moram potazati iz drugog grada, plaćati smještaj i ispit, a ovi ''mudraci'' se smiju i rugaju svima nama-SRAMOTA!!! I još kao šećer na kraju, podnesem zahtjev za uvid u pisani dio radnje, mislio sam da će mi zapisnik o polaganju i radnje faksirat ili slat mailom ili nešto slično u ovom 21. stoljeću, ali oni inzistiraju da radi tih dvije minute uvida dođem u Zagreb i izvršim osobno uvid. Sve više me ovo razočarava, trudiš se i lomiš, a kad vidiš sve oko sebe i na koji način drugi polažu ispite, dobijaju poslove i pri tom se još bahate... Prestrašno.
  3. Da li se možda to dugovanje odnosi na komorski doprinos (godišnji iznos je oko 1000 kn) sa zateznim kamatama bi se mogao taj iznos ''navući'' do 10-tak tisuća? Komorski doprinos plaćaš dok is upisan u obrtni registar bez obzira na prihod. Sve to možeš provjeriti u svojoj područnoj obtničkoj komori...
  4. Pozdrav svima, molim vas da mi odgovorite kolika je zaknaska zatezna kamata za Udruženja obrtnika (pretpostavljam da je ista kao i za obrtničku komoru)? podaci su potrebni iz razloga izračunavanja nekih dugovanja zakupnicima koji se nalaze u prostoru Udruženja obrtnika, a koji imaju dugovanja za zakup i režije. Da li je stopa 17% ili 14%, tj. kako se Udruženje gleda kao organizacija (da li je osoba javnog prava)? Unaprijed zahvaljujem.
  5. molim vas da mi odgovorite i eventualno uputite na neko mišljenje ili sudsku praksu: zakonom o obrtu dopušteno je članovima obitelji privremeno pomagati u obavljanju registrirane djelatnosti. gdje je granica u trajanju obavljanja djelatnosti i kada bi to ustvari trebalo biti reguliarno ugovorom o radu? unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija