Jump to content

paloma

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je paloma objavio

  1. Hvala na pomoći. Činjenica je da su me svi htjeli linčovati.Izvrnula je moje riječi i zloupotrijebila kako bi mi nanijela štetu. Od istog poslodavca trpim mobing godinama tako da ne umišljam,a to vidi i cijeli kolektiv koji me zapravo i gurnuo da se ja s njim"obračunavam",a sad kad se i njima zatresla stolica,neka ja platim.
  2. Molim pomoć,član sam upravnog vijeća kao predstavnik sindikata. Sa sastanka Uv-a poslodovac je prenio kolegama da sam govorila protiv njih.Sad su se i kolege okrenule protiv mene.Ne moram govoriti da me već godinama mobira i osobno ne podnosi i da su riječi izvučene iz konteksta.Završla sam na bolovanju od silnih napada kolega i njegovih poslušnika.Sad svi čekaju zapisnik koji diktira poslodavac svojoj tajnici. Što napraviti?
  3. Hvala još jednom.Stvar je u tome što je direktor postavljen od ministarstva.Ne znam ni koga bih pitala u Ministarstvu i nekako mislim da će me odkantati,kako to već biva.
  4. E,dragi cigo1,danas sam pitala ove iz sindikata i kažu da im je objašnjeno da tako svugdje piše i da tako traži ministarstvo,kao njihova uputa,a ja da mogu pisati zahtjev za zaštitu prava pa na sud ako baš hoću.Eto,pa se ti bodi s rogatim.
  5. eE,hvala puno cigo1 na odgovoru.radi se o državnoj firmi,imamo i sindikat i radničko vijeće,ali se oni ne žele konfrontirati.
  6. Zna li tko nešto o opisu posla u pravilnicima koje donosi poslodavac.Kako se opis posla definira,npr.'dežura po rsporedu'...smije li biti tako općenita formulacija,jer što znači 'po rasporedu'? tako te može staviti da dežuraš i vikendom jer je po 'rasporedu?.
  7. zato ga bar prijavite i tražite novi posao.neka plati kazne,a možete ga možda prijaviti i policiji zbog alkoholizma. znam da poslodavac može poslati radnika na procjenu sposobnosti,ali ne znamkad je obrnuto.
  8. ma nema na čemu,nadam se da će vam se javiti neki pravnik. prijaviti mrcinu treba bar,znam da u slučaju mobinga poslodavac treba dokazivati da nije mobingirao,ali bojim se da bi se čovjek prije razbolio nego istjerao pravdu. sretno.
  9. nisam stručnjak,ali znam da su kod nas tužbe za mobing tek u povoju.preporučam da pročitate zakon o radu,tamo ima i o tome.Ja bih ga prijavila svim mogućim inspekcijama čija su rješenja obvezujuća, mislim rada i zaštite na radu),a i tražila novi posao.nadam se da sam bar malo pomogla.imam i ja jednu vješticu koja isto maltretira radnike pa vas razumijem.
  10. ne kužim,prebačeno u obavezno pravo?tamo je odgovor ili što?
  11. Nisam pravnik,ali sam bila u sličnoj situaciji.prodala sam auto preprodavaču kojeg sam opunomoćila.sve je bilo u redu,osim što pri kupnji novog auta nisam mogla doći do svoje police jer ovaj nije bio prodao auto,a da ne bi plaćao porez.savjetovala bih vam da dobro pogledate sve dokumente i provjerite na policiji,iako se može od opunomoćenika kupiti auto.
  12. Molila bih pomoć. Namjeravam tužiti banku zbog povečanja kamata na kredit,ali ne znam kojem sudu?
  13. Je li istina da ukoliko Ustavni sud poništi Zakon o kriznom porezu, država novac vraća samo onima koji su tužili,a ne svima? I zna li tko na što se pozvati za eventualnu tužbu?
  14. Kada banka može,ili ne može promijeniti redovnu kamatnu stopu na kredit? zna li tko?
  15. Zna li netko kako bar započei tužbu?
  16. ma jasno je meni sve-nema žalbe,ali ja bih usprkos tome nešto ipak napisala komunalnom,samo ne znam kako da naslovim??
  17. što napisati komunalnom redarstvu u vezi s obaviješću o prekršaju(parkiranje) s obzirom da nije predviđena mogućnost žalbe,ali ću ja ipak nešto napisati,samo ne znam u kojem obliku? žalbe,molbe??
  18. mene je policajac zaustavio jer nisam navodno propustila pješaka.žalila sam se sudu.pozvali me,ispitali,ni riječ nije sutkinja rekla,policajca nije bilo,a poštom sam dobila rješenje da nisam kriva. žalbu sam rukom napisala,ne znam ni za kakve obrasce. svi kažu da se obavezno treba žaliti.sretno!
  19. hvala,bovu,e to se i ja pitam.najbolje, izgleda,voziti se tramvajem.
  20. zna li tko mogu li eventualno kasnije na sudu reći da nisam ni našla na brisaču obavijest o prekršaju ili to ne pije vode?
  21. nema odgovora? ima li ovdje odvjetnika uopće?
  22. ma platila bih da se osjećam krivom.zar ne bi nastupila zastara nakon 4 godine? i zar baš tako dugo traje proces?
  23. hvala,petice.ima li mi pomoći? koja rupa u zakonu? ili da platim i plačem..
  24. mogu ti izraziti samo suosjećanje.probajte ga tužiti,ali ja sam laik u tome pa se ipak posavjetujete s odvjetnikom.
  25. možeš li mi objasniti kakva je to ugovorna kazna? ajoj,pa ni cijena moje kazne nije baš ustavna!!! a ako bih čekala da ode na sud,bih li se onda mogla pozvati na ovu odluku ustavnoga suda?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija