Jump to content

Nonsense

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mozes li mi to objasniti? Sud kaze da Pravilnik jos uvijek vrijedi, do kraja sljedece godine do kada se mora promijeniti. Je li to znaci da lokalna uprava i dalje moze izdavati kazne koje je sud proglasio neustavnima, sve do kraja sljedece godine? Ako zelim ponistiti kazne je li onda jedini nacin da se sudim s njima?
  2. Ma nije ova odluka samo jedan korak do potpune anarhije kada nece vrijediti nikakava pravila. Ne uvodi ona totalno oslobodjenje od morala i obveza. Nisam misio da cu bas sada ici namjerno parkirat na invalidno mjesto. Ako mi je sud ponudi izlaz iz situacije zasto ju ne bi iskoristio? Na lokalnoj je upravi da se ponasa u skladu sa zakonom i da donosi takve propise. Ako pratimo tvoju logiku, oni su ti koji su ukrali cokoladicu i sada su uhvaceni. Po meni bi sada oni trebali platiti, odnosno vratiti te novce koje su protuustavno naplacivali. A ja ne bi trebao platiti svoju kaznu.
  3. Bas citam u Jutarnjem da je Ustavni sud proglasio ugovorne kazne za nepropisno parkiranje neustavnima. Kazu da se za parkiranje koje kosta 8 kuna ne moze naplatiti kazna od 250 kuna. Sigurno se moze razviti dobra rasprava na ovu temu, ali moj razlog pokretanja je dosta sebican. Kaze tekst da ce te odredbe pravilnika (mislim da govore o Osijeku) biti na snazi do kraja 2009. godine. Ako ja imam dvije kazne za nepropisno parkiranje, odnosno neplacanje parkinga, iz ove godine (a imam) i jos ih nisam platio, da li mogu sada traziti da se one poniste?
  4. Trebao bi mi savjet o praksi u zemljisnoknjiznom odjelu u Zagrebu u vezi ovoga slucaja: Evo situacije: Kupujem stan i garazu koji su svaki zasebno navedeni u zemljisnim knjigama, vlasnica je ista. Vlasnica je prije zivjela na adresi A a sada se prijavila na adresu B na kojoj su i ove nekretnine. No, u izvatku iz zemljisnih knjiga se vidi da je prijavljena na garazu na adresi B, a na stanu jos uvijek pise da je na staroj adresi, adresi A. U kupoprodajnom ugovoru koji tek trebamo potpisati navedene su te njene dvije adrese "...adresa B (prije na adresi A)...". Imam i uvjerenje policijske uprave o njezinom prebivalistu (povijesno uvjerenje?). I sada moje pitanje - da li je ovakva formulacija u ugovoru i ovo uvjerenje od policije dovoljno za zemljisnoknjizni odjel kako bi se mogao upisati, ili moram inzistirati da vlasnica sama unese izmjenu adrese u knjigama? Neki mi kazu da cu imati problema, a drugi da je sve ok.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija