Jump to content

katica63

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bovu teško, moj status ovdje je još uvijek nedefinisan... ja sam ti još formalno u prvom braku iako već 2 godine ne živimo zajedno, postupak oko razvoda se otegao i ne vidim kraja... inače jesam državljanka RH, imam domovnicu, i od 2006.sam prijavljena u Osijeku, a od 10.mj.2007.godine živim i radim u Zagrebu...bojim se da bi ii oko toga bilo puno problema...a i ovako ih imamo preko glave da ne vidimo kraja:(((..
  2. Bovu hvala:) pitali smo, pomajka se ne računa, kad se traži oslobodjenje od plaćanja poreza na prvu nekretninu...na žalost iako s njom živi 40 godina...i ona će i dalje živjeti sa nama do kraja...prebivalište je upravo otišao da promijeni:))) Hvala još jednom!
  3. Hvala Evelin:) ja jesam državljanka RH, rodjena u Osijeku, ali sam neko vrijeme boravila u Srbiji,... od 2006. sam ponovo prijavljena u Osijeku, a od 10.mj.2007. sam u ZG, gdje živim i radim... sve mi je tako zapetljano da ne vidim kraja problemima:(((
  4. ok, to mi je jasno... samo me zanima ima li načina kako se mogu prijaviti kod njega i u kom svojstvu ako me budu pitali po osnovu čega se prijavljujem kod njega na tu adresu... jer sam prijavljena još uvijek u Osijeku kod roditelja... a bojim se da ću imati problema. Svakako hvala puno na odgovoru:)
  5. Molim za pomoć! Državljanka sam RH, sklopljen brak u RH u Osijeku. Od 1992.do 2006. godine živimo u Srbiji, Beogradu. 2006. napuštam bračnu zajednicu odlazim u Osijek tamo se prijavljujem i sredinom 2006.angažirala sam odvjetnika iz Beograda oko brakorazvodnog postupka. URedno joj dala novac koji je tražila za podnošenje tužbe za razvod braka, i sva dokumenta koja je tražila... te potpisala joj generalnu punomoć da me zastupa pred sudom... Navodim još da imam dvoje punoljetne djece /23 i 21 godinu/oni su ostali da žive u Beograd i da sam se odrekla svog dijela imovine,znači ne tražim apsolutno ništa samo razvod... 2007. godine u 10. mjesecu selim se u Zagreb, počinjem raditi a od razvoda do dan danas ništa...kad god joj tražim izjašnjenje stalno nešto izvrdava, na mailove i poruke ne odgovara... tako da sumnjam da je ona bilo šta i učinila po pitanju podnošenja tužbe oko razvoda.. Šta da poduzmem? Molim nekog raspoloženog advokata za pravnu pomoć? kontakt: katica63@gmail.com Hvala unaprije!!!
  6. Molim za pravni savjet i pomoć! živimo u izvanbračnoj zajednici oko godinu dana, iako ja pravno formalno još nisam razvedena iz prvog braka, jer je postupak razvoda još uvijek u toku, u drugoj državi /Srbija, Beograd/ i pitanje još koliko će to sve skupa trajati... Kako se ja mogu prijaviti kod njega i u kom svojstvu, jer kupujemo kuću, koja bi njemu bila prva nekretnina /oslobodjenje od plaćanja poreza na prvu nekretninu/? Hvala unaprijed, vrlo je hitno!
  7. Molim za pomoć....problem je slijedeći moj budući suprug živi od svoje četvrte godine sa svojom pomajkom /ona sada ima 80 godina/ u nekretnini koja je njezino vlasništvo, i koju ona sada prodaje i ona hoće njemu dati sav novac za kupovinu nove kuće /cca 80m2/, koja bi njemu bila prva nekretnina i svima skupa trajno rjesenje stambenog pitanja... kako to pravno riješiti, oslobodjenje od plaćanja poreza na prvu nekretninu i dokazati porijeklo novca...???? s druge strane ja s njim živim godinu dana u izvanbračnoj zajednici, a formalno još nisam razvedena jer postupak oko razvoda još traje i pokrenut je u drugoj državi /Srbija, Beograd/ i to može još potrajati...ko zna koliko...na žalost... Kako i na koji način ja mogu se prijaviti na toj adresi i u kom svojstvu??? Molim sve koji mogu pomoći pravnim savjetom jer je situacija vrlo hitna!!! Hvala svima unaprijed!
  8. Hvala još jednom ))) inače nekretnina je u zg,u vrapču... načelno je dogovorena cijena 80.000E, sad me zanima koliko bi to moglo umanjiti cijenu...???
  9. ne kužim, ko kaže da ne želim pomoć, pa zato sam ovdje!!! šta si htio reći???? Kakvu pomoć ti uopće nudiš???
  10. Hvala puno nindy na objašnjenju i pomoći! Zanima me još ako znaš koliko to sve skupa odprilike košta??? I može li se takva nekretnina prodati, sada u ovakvom stanju kakva je, a da si novi vlasnik to dalje završava?
  11. ???? Imamo sličan problem oko papira za kuću, samo dio kuće je upisan u katastru i gruntovnici a dio ne postoji on je naknadno dogradjen,poslije 1968. a prije 1991., kako to riješiti???a htjeli bi kuću prodati? šta da radimo?
  12. Htjeli bi prodati kuću, koja je jednim manjim dijelom gradjena prije 1968. godine 13m2, a kasnije je dogradjeno još /naravno bez gradjevinske dozvole/ tako da u osnovi sada ima cca50m2... Kako to riješiti što prije i odakle krenuti??? imamo kupca za kuću i ne bi htjeli da nam propadne prodaja...Molimo ako neko može da nas uputi kud, kako i odakle da krenemo!!! Unaprijed hvala! Totalno smo zbunjeni, ne znamo od kud da krenemo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija