Jump to content

taratara

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim da mi netko jasno kaze i navede clanak Zakona o radu koji regulira prehranu sezonskih radnika i radnika opcenito i ovlasti koje sve poslodavci tokom sezone imaju prema sezonskim radnicima. Moj slucaj: dorucka NEMA- radi se od 6-18, niti jedan radnik nema odredeno radno jesto, vec svi rade sve, prvi obrok je u 11 sati i to se jede RUCAK od dana prije. Neki dan nije bilo struje ni plina,pa se taj rucak morao jesti hladan, jer su frizideri prazni i nema niceg za jest.. izmedu se radnici trebaju hraniti o svom trosku, a receno je prilikom prijave za to radno mjesto da imaju obroke u hotelu, iduci obrok je u 18 sati.. Na plazu se smije ici SAMO AKO TO DOPUSTI POSLODAVAC, kojeg se mora pitati da li se smije, tokom svog slobodnog vremena ici na kupanje.. Gosti koji dodu u hotel imaju omjer prehrambenih namirnica- 1 pasteta 1 gost.. znaci 10 gostiju - 10 pasteta i ne nadopunjava se, ako nestane.. osoblje kupuje kruh za sebe dan prije za dan kasnije, a ne friski i to 1 struca za 10 radnika.. kupuje se jedan jogurt - 1l na 10 radnika i jedna malo veca pasteta na 10 radnika.. Pa nek mi netko kaze, kojim Zakonom se regulira prehrana radnika i ponasanje poslodavca??? zar su ljudi svinje jos uvijek, za odredene ljude i u 21. stoljecu?? uz opasku: taj hotel 11. lipnja, jos uvijek nema ni jednog jedinog gosta..
  2. Kao sto je u naslovu navedeno, radi se o nogometnom transferu.. ono sto mene zanima je sljedece.. nemam pravo prodaje igraca, jer je za to potrebna posebna UEF-ina licenca, no prodaja se odvija preko mene kao zastupnika igraca-managera, te bi trebali kod odvjetnika sve to na pismeno potpisati i sklopiti, da kad dode do trenutka isplate od prodaje meni bude iplacen odreden postotak od ukupnog iznosa.. Moze li mi netko tocno objasniti i opisati o kakvom se tocno ugovoru radi, da ja budem zasticen i da iznos bude u cjelosti isplacen.. a ne da me se prevari.. Moze neki link sa primjerom takvog dokumenta, pa da sam napisem neki kontekst.. Zahvaljujem
  3. Sefovi-supruznici i njihova kcer su me od nedavno poceli, nakon 2 i pol mjeseca rada kod njih, psihicki maltretirati i podvaljivati mi sve i svasta.. prije dva dana su mi podmetnuli kradu, koju ja nisam pocinila to sam i dokazala, ali ne odustaju i dalje mi podmecu svasta, stalno mi pronalaze navodne greske koje ja ne radim..stvorili su tim dousnika koji me prate sta ja radim.. ocito me zele slomiti da dam otkaz..ali ja to necu uciniti, zelim da sami upadnu u jamu koju kopaju meni.. molim savijet kako im se suprotstaviti i jasno dati do znanja da s menom nema igre i da mi se skinu s vrata.. ali zelim to uciniti na nacin da sebe zastitim u potpunosti.. opominjanje i sve ostalo ne mogu snimati, jer diktafon nemam gdje drzati kad radim.. savijet??
  4. U naseljenom djelu mladi vozac je vozio 40km/h od dopustenog, policija ga je zaustavila pozvala u svoje sluzbeno vzilo, rekli mu da je vozio toliko i toliko, i da je kazna 2000 kn, i 2 kaznena boda, dal ima novac kod sebe ili ne, naravno nije imao.. pustili su ga, nije napravljen na licu mjesta zapisnik, niti mu je data kazna u tom iznosu, sto ce se dalje dogadati, hoce li mu kazna doci na kucnu adresu iako on nije nista napisao,?? bila je to radarska kontrola..
  5. Radi se o psihickom zlostavljanju dijece, i majci koja je psihicki vidno nestabilna osoba, koja svoju djecu huska protiv ljubavi vlastita oca i njegove nove zene.. maltretira sve zajednicke prijatelje, prijeti da otac djecu nece vidjeti nikad, djeci pokazuje fotografije oca i nove zene u njegovu zivotu istovremeno im govoreci da njih tata ne voli jer vise voli novu tetu..zatim ta ista osoba njemu govori da je te fotografije poslala djeci njegova nova zena.. prijeti svim njenim prijateljima, i njoj osobno, otvara lazne profile na netu da tu novu zenu vrijeda, prati i prijeti.. sto uciniti? izjava koju je ta zena izrekla novoj: je on i ti nikad necete biti sretni i ja cu se za to pobrinuti.. POMOC!! hitno..
  6. Alo tataratata (oprosti na šali) Nemoraš ti davati nikakav otkaz. Ti samo njima reci da ne želiš više raditi,dati je izašao ugovor i da ti vrate dokumente kako sam ti rekao prethodno. Za ovo kaj si radila u ovom mjesecu tražit ćeš obračun plaće i plaču, kad za to dođe vrijeme (idući mjesec), ako ti je ne daju onda isto ko i za plaču za 09 mjesec a što sam ti opisao. Što se tiče pravilnika o radu i kolekt. ugovora DUŽNOST je poslodavca da te upozne s istim. očito to nije učinio pa je i tako napravio prekršej prema ZOR-u, a koji se takođe sancionira novčanom kaznom. Dakle boje da ti to poslodavac ni ne spominje a kamo li da prijeti. Ne moraš ti ništa odraditi što ne piše u tvom ugovoru. Kaj ti mogu? Dati okaz? :smijeh:Baš su u bedu ovi naši poslodavci i muljaju lii ga muljaju. Sve je ok za salu, nije nista krivo receno , zaradila sam to zelim to thnx cak sam sanjala nocas kako urucujem nepotpisan ugovor
  7. zahvaljujem na savjetovanju.. ugovor mi je istekao 30.09. i sad vise ne zelim potpisati novi ugovor na jos 3 mjeseca, koji sam dobila jucer.. zelim dati otkaz.. i samo me to brinulo dal oni meni mogu ne isplatiti placu za rujan ako ja zelim otici.. ps. a fora im je sa ugovorima sljedeca drze ih u ladici 15 dana od primitka iz uprave, a zna se da po primitku istog imas rok 15 dana da se odlucis dal ces potpisati ili ne, i ja ga dobijem sinoc i natjeraju te da ga odmah potpises da sta imas razmatrati 15 dana, doslovno ga ne mozes ni procitati da vidis sto su sve naveli.. navode i kolektovni ugovor koj dok ga zatrazis okrecu sa ocima da sta pametujes i sl. i naravno spominje se jos i Pravilnik o radu koj nikad nisam vidjela.. i jos jedno pitanje ako moram odraditi neki otkazni rok koj u ugovoru ne stoji, dal ga se ja mogu odreci?
  8. radih 3 mjeseca, sad dobih da potpisem jos tri mj. , ali ja vise ne zelim raditi za tu firmu.. placa mi je tek 15. ovog mj., pa postavljam pitanje sto da ucinim, mogu li mi ne isplatiti zadnju placu ako ne potpisem taj novi ugovor, ili da potpisem pa im onda urucim otkaz nakon sto mi sjedne placa.. radi se o ugovoru na odredeno.. HITNO JE!!!!
  9. zahvaljujem na odgovoru.. situacija se naime od jucer do danas promjenila, poslodavac je dogovorio poligrafsko testiranje, kod Romea Vrečka.. te je otkaze ostavio na cekanju dok se ne dokaze krivnja. ima jos, ta osoba na koju ja osobno sumnjam ni nije bla optuzena za kradu vec sve ostale djelatnice.ali jucer kad je moja prijateljica dosla u tu prodavaonicu, ta osoba je problijedila, pocela tesko disati i tresti se, kasnije je saznala djevojka koja je isto dobila otkaz rekla da je tog dana kad je navodno moja frendica ukrala novac , ta cura na koju ja bacam sumnju, a koja nije optuzena, se tresla i bila poprilicno nervozna.. eto tako sad stoje stvari..
  10. ovako, moja prijateljica je nedavno optuzena da je ukrala u trgovini gdje je radila 400 kn, te je iduceg dana automatski dobila sporazumni otkaz, s time da poslodavac nije poduzeo apsolutno nista da se utvrdi krivac, vec je njoj dao otkaz, a nije dobila priliku ni da se obrani.. cura koja je jedina dirala tu kovertu sa novcem tog dana je naime bila sama u prostoriji i ona je navodno primjetila pod navodnicima da kao nedostaje tih 400 kn.. da stvar bude jos gora objekat nema video nadzor.. e sad postavljam pitanje kako dokazati nevinost, podizanjem privatne tuzbe protiv poslodavca, suceljavanje uz vanjske svjedoke, uz naravno uvijet da se cijeli razgovor snima? policija nije pozvana, tako da prijava en postoji, ali oni ne bi bog zna sto i napravili jer se radi o iznosu manjem od 1000 kn, ali ugled jedne nevine osobe je narusen, te postoji velika mogucnost da vise tako lako ne dobije posao ni u jednoj drugoj prodavaonici. poligraf-jedino rjesenje da se vidi tko laze a tko ne, no problem je sto to nije kriminalisticka obrada, nije ubojstvo nije krada abnormalno visoke svote novaca.. i sto sad uciniti?? probono-odvjetnik takve vrste mislim da ne postoji u hrvatskoj, uputite me ako postoji.. savjetujte-kako najjednostavnije dokazati nevinost.. u ovom slucaju. s tim da ostecena nije jos dobila radnu knjizicu i sve papire.. da li prije to sve uzeti pa pokretati prvane radnje ili ?? zahvaljujem..
  11. POmoč!! prijateljica mi je dobila otkaz nakon sto je enstao iznos od 400 kn u trgovini u kojoj je radila, no ona taj novac nije ni dirala ni ukrala, zadnjka osoba koja ej bila u doticaju sa tom kovertom gdje se to cuvalo, je bila jedna druga zaposlenica te trgovine, koja u trenutku kad je navodno zamjetila da je novac nestao, bila sama u prostoriji. prodajni prostor naime nema nadzornih kamera tako da je tim putemnemoguce dokazati nevinost moje prijateljice. cak nije dobila priliku ni da se obrani, vec iduceg dana je dobila sporazumni otkaz, bez neosnovana dokaza da je to ona pocinila. smatram da je to nepravedno i da se radi o nekim spletkama, te Vas molim savjetovanje pod hitno sto uciniti. znam osobno da moze podnijeti privatnu tuzbu protiv poslodavca jer uistinu je dobila otkaz na temelju nicega. i jos jedno pitanje, bi li bilo pametno da zatrazi suceljavanje sa svim djelatnicima i poslodavcem, uz nekoliko svojih vanjskih svjedoka, naravno uz tajno snimanje razgovora, jer postoji sumnja da ukoliko se zna da se cijeli razgovor snima, oni koji su krivi neprogovore.. i jos nesto, postoji li ikoji odvjetnik koj bi taj slucaj odradio probono,jer se naime radi o malom ukradenom iznosu, a njoj su nanesene dusevne boli, i velika mogucnost da vise ne dobije posao jer ako se procuje da je ucinila nesto sto nije znamo svi u kakvom je polozaju.. molim savjetovannje HITNO!! ps. i postoji ikakva mogucnost da se dode do poligrafa, pa da se na taj nacin utvrdi nevinost nje, znam osobno da je to ovako nemoguce jer se poligraf koristi samo u krim obadama i za iznose vece od 1000 kn..ali ona samo zeli dokazati da je envina.. pomoc, policija nije pozvana ne znam iz kojeg razloga, ali i kad se radi o malom iznosu n ebi se bas bogzna koliko ni potrudili da nesto ucine.. lijep pozdrav..
  12. koliko se ja sjecam, prvo ti poziv za sud posalju postom, bar su tako jednom od nasih poznanika, pa onda ako se ne odazves mislim da ili posalju po kuriru ili ti dode policija uruciti, a ako se ni onda ne odazoves onda cete privesti ko kriminalca...al nemoj uzimati sa sigurnoscu moje odgovore, ovdje su pravni strucnjaci koji znaju te odgovore..pa ce ti netko od njih i dati konacni odgovor...a i mislim da se ne moras bas toliko brinuti, ako ti je ovo prvo takvo kazneno djelo, i ako nisi nikad bio kaznjavan, sto znaci da nemas dosje, da ces samo dobiti ili novcanu kaznu ili opomenu, ne vjerujem da ces ici u zatvor, ionako su malo bookirani..heheh .. trebas si rezervirati mjesto...nist se ne brini tako pretjerano bude ti to sve dobro zavrsilo, jest da je malo bad radi posla...no mislim da ako ne radis posao koj ima veze sa drzavnim upravama, ministarstvima, i sl.. da ce sve biti u redu..i da jos da napomenem, poziv za sud se urucuje direktno osobi na koju glasi, nitko drugi ne moze primiti to pismo...koliko ja imam iskustva...eto..
  13. kako da sastavim pismo otkaza, treba mi jako hitno..s tim da sebe zastitim i da dobijem sve ono na sto imam pravo..
  14. zanimljivo kako ste teka sad primjetili moju pogresku koja stoji ovdje vec skoro dva dana? prihvatite moju ispriku radi moje pogreske, no medutim nisam uopce ni bila svjesna pisuci tekst da sam izvela reklamiranje... a i kako bi inace gospodinu dala takve informacije, ako je stvaljanje privatne e-mail adrese izravno izlaganje necije privatnosti... niti ja svoju ovako javno ne bi ostavila pa vjerujem da ni gospodin, pa ni vi... al jasno mi je gdje sam pogrijesila... ugodan dan zelim..
  15. to je sve jasno, i to sam vam i navela sve sto su vam rekli, ali postoji detektor lazi, koj se koristi bas u takvim slucajevima...i to sam vam napomenula... al morate prijaviti, i nazovite brojeve koje sam vam dala, posavjetujte se sa njima sto ce vam rec, jos jedno misljenje ne skodi dapace korisno je..pustite tuzbu za sad, prvo treba neki dokaz... raspitajte se kod privatnih istrazitelja.. raspitajte se o detektoru... kad otisak ne pomaze... uvijek postoji drugo rijesenje za postojeci problem..nije ne rjesivo..samo vrijeme prolazi.. nazovite brojeve koje sam vam ostavila..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija