Jump to content

mummy_stranger

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sta je sve potrebno za darivanje dijela kuce sa roditelja na dijete? Zapravo, kakva je procedura? Znam za obrasce iz NN, oni se popune, overe kod biljeznika...I sta onda? Kod biljeznika citava procedura kosta 3049kn, a ako sastavljas sam onda 90kn, a svaki sledeci primerak po 20kn.Iskreno, buni me cijena. Negdje ima kvaka, zar ne? pozz
  2. Postovani, zanima me imam li pravo na povrat poreza na dohodak za 2008.god.,pri cemu napominjem da sam strani drzavljanin sa privremenim boravkom. Pocela sam raditi 02.06.2008.god. Hvala unapred!
  3. Bez radne ili poslovne dozvole mogu raditi sljedeće kategorije stranaca: 1. stranci s odobrenim stalnim boravkom, 2. stranci kojima je odobren azil, 3. stranci kojima je odobren prvi privremeni boravak usvrhu spajanja obitelji sa hrvatskim drzavljaninom , strancem na stalnom boravku ili azilantom, 4. žrtve trgovanja ljudima kojima je odobren privremeni boravak, 5. stranci koji u Republici Hrvatskoj imaju status redovitog učenika ili studenta kada obavljaju poslove posredstvom ovlaštenih posrednika, bez zasnivanja radnog odnosa, 6. stranci koji imaju privremeni boravak u svrhu znanstvenog istraživanja iz članka 67. ovoga Zakona, 7. stranci koji imaju autonomno odobrenje boravka u Republici Hrvatskoj (članak 140. Zakona).
  4. Hvala Vam na odgovoru! Sto se tice radne dozvole-sve je ok, jer stupanjem u brak sa drzavljaninom RH imam pravo na rad, tako da mi nije potrebna nikakva specijalna,posebna radna dozvola. To mi je receno u MUP-u i tako pise i o novom zakonu o strancima koji je stupio na snagu 01.01.2008.
  5. Pozdrav svima, da predjem odmah na stvar: 1.Strana sam drzavljanka kojoj je odobren prvi privremeni boravak u RH (do 09.04.2009.) na osnovu sklapanja obitelji 2.Kao supruzi hrvatskog drzavljanina odobren mi je rad u RH, tako da sam u radnom odnosu od 06.2008.god (dipl.inz.strojarstva). Prvi ugovor na odredjeno je sklopljen do 01.09.2008.god. Nakon toga je produzen na 6 mjeseci-do 28.02.2009. 3.U medjuvremenu ostajem u drugom stanju pri cemu je termin poroda 19.03.2008. Kakva su moja prava na porodiljni dopust? Poslodavac jos uvjek nije siguran da li ce mi produziti ugovor. Ja bih na porodiljni morala ici najkasnije 28 dana prije termina, sto je, jos uvjek, za vreme trajanja ugovora. Imam li pravo na porodiljnu naknadu i da li ce ona iznositi 100% place ( i u slucaju da mi ugovor ne bude produzen )? Unapred hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija