Jump to content

kukidr

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, molio bih Vas za pomoć. 

  U 3. mjesecu sam na Županijskom sudu pravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. U trenutku donošenja presude nisu postojale neke okolnosti koje su sada novonastale, rođenje djeteta i razboljevanje drugog djeteta, zbog čega ih sud nije mogao uzeti u obzir prilikom donošenja presude kao olakotne.

  Molim Vas savjet da li mogu zatražiti izmjenu pravomoćne presude zbog novonastalih okolnosti i kome točno moram uputiti molbu.

  Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru i pomoći.

  1. G-man

   G-man

   Pozdrav Kukidr...

   Imate pravo da zatražite tzv. nepravu obnovu postupka. Zahtjev podnosite sudu koji je sudio u prvostupanjskom postupku (dakle općinskom), a temelj zahtjeva nalazi se u odredbi čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a.

   U zahtjevu opišite koje su to okolnosti i priložite dokaze za njih (rodni list za novorođeno dijete te medicinsku dokumentaciju za drugo dijete). Kazna će se smanjiti, po mojoj procjeni, za 2 mjeseca.

   Sretno,

   lp

  2. kukidr

   kukidr

   Poštovani,

   zahvaljujem Vam odgovoru.

   Lp,

    

  3. G-man

   G-man

   Nema frke... Ako se sjetite, javite povratno ishod.

   Sretno,

   lp

 2. Pravo na novu žalbu

  Hm, da tako ispada, da je sankcija blaga no kada znaš da je prilikom izricanja kazne trebalo uzeti u obzir " in dubio pro reo" onda je i takva sankcija prevelika. A što se tiče odvjetnika tako je kako je. Borio bih se ja za zadovoljštinu i sam ali ne znam od kuda točno krenuti. Gdje saznati kod koje osig. kuće je odvjetnik osiguran, što točno kao naknadu mogu i trebam tražiti ( visinu odštetnog zahtjeva i po kojoj osnovi ) ...
 3. Pravo na novu žalbu

  Hvala na odgovoru. Tako nekako sam i pretpostavljao. A što se tiče odgovornosti odvjetnika, da znači mi, i pokrenuo bih postupak naknade štete od njegovog osiguranja ali nažalost ne mogu pronaći odvjetnika koji bi se toga prihvatio jer je "protiv kolege."
 4. Pravo na novu žalbu

  Radi se o prometnoj nesreći sa smrtnim posljedicama. Kazna je godina dana zatvora zamjenjena radom za opće dobro.
 5. Pravo na novu žalbu

  Molio bih informaciju da li mogu ponoviti žalbu na prvostupanjsku presudu nakon što mi je prvotna žalba odbijena na drugostupanjskom sudu zbog nepravodobno uložene žalbe radi nemara mog odvjetnika. Ako postoji mogućnost koje radnje moram poduzeti? Unaprijed zahvaljujem na svim točnim i relavantnim odgovorima.
 6. Poštovani, tražim usluge odvjetnika ( u Zagrebu ) kojemu nije problem pokrenuti odštetni zahtjev prema mojem bivšem odvjetniku zbog propuštanja roka za podnošenje žalbe na prvostupanjsku presudu. Predmet koji se vodi je prilično osjetljiv te sam nemar odvjetnika ima svoju dodatnu težinu. Sam predmet i ostale detalje prezentirat ću prilikom razgovora. Molim zainteresirane da me kontaktiraju na mail adresu msdrazen@gmail.com Unaprijed se zahvaljujem Dražen
×