Jump to content

Siljo

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Upravo neki dan sam imao takvo pitanje pravniku a on mi je dao odgovor da supruga mora navršiti 50 godina starosti da bi naslijedila moju mirovinu.
  2. U Područnom uredu HZMO-a imaš referenta koji vodi tvoj predmet, znači postupak umirovljenja. U dogovoru s njime on bi ti trebao (pomoći) osigurati akontaciju mirovine ako nemaš drugih primanja tj. dobivao bi nekakvu minimalnu mirovinu da bih mogao preživjeti do krajnjeg izračuna mirovine. U mom slučaju je to oko 1.900 kuna, s tim kada se predmet riješi trebao bih dobiti zaostatke od dana stupanja u mirovinu.
  3. U mirovini sam HRVI i primam akontaciju mirovine, jer u HZMO-u ne mogu mi izračunati cijelu mirovinu jer nemaju ukaz o činu. Zatražen je prije 6 mj. od Ministarstva obrane, a koliko sam uspio "iskopati" predmet se obrađuje u Karlovcu. Pa stoga molim ako netko zna kako "pogurati" ili ubrzati proces istog.
  4. Možda sam krivo postavio pitanje, ali znači imam drugostupanjsko rješenje o HRVI odlazim kod svoga liječnika da mi uradi nekakve papire za komisiju (ili kako već se zove) u nigje u mojoj dokumentaciji ne stoji da posjedujem čin jedino da ga fotokopiram iz vojne knjižice i priložim ga.
  5. Kojim dokumentom na komisiji koja izračunava mirovinu dokazujem čin koji posjedujem?
  6. Zahvaljujem ti Mrljavac na iscrpnom odgovoru. Nemam za sada ništa dodati.
  7. Zahvaljujem na odgovoru darkoh imam status dragovoljca cca 8. mjesec 1991. do 5. mjesec 1992. i od 8. mjeseca do kraja 1995. Liječnička dokumentacija bolničko i ambulantno liječenje F 43.1 i F 41.2. Čin stožerni narednik. Imam 46 godina.
  8. Hvala na odgovoru, ali samo jedno pitanje na temelju čega se procjenjuje opća ili profesionalna nesposobnost?
  9. Pozdrav svima. Liječim se od PTSP-a od 2005. godine, a 2006. godine oboljevam od oniodistrofije šaka(otpali svi nokti na prstima i svo kožno tkivo. Gdje sam se usmjerio na liječenje te bolesti, pri djelomičnom izlječenju nastavljam s lječenjem PTSP-a, bolničko liječenje i ambulantno liječenje 30.10.2007. godine vrši se vještačenje u Osijeku i ustanovljeno je dapostoji povezanost učešća u obrani suvereniteta RH i kroničnog PTSP-a. 7. svibnja na PLP komisiji u Osijeku mi daju mi manje od 20%. Pravim žalbu na DLP Zagreb gdje mi ipak priznaju 1.12.2008. 20% oštećenja ovih dana očekujem Rješenje. Postupak za dalje znam ali neznam od kojeg datuma će mi se voditi umirovljenje.
  10. Sister malo si dala informacija i Oliver Mlakar je dobio spomenicu 1995. godine ali nema status DRAGOVOLJCA. Ako ti majku zovu na prvostupanjsku komisiju PLP (prvostupanjsko liječničko povjerenstvo) zanači podnijela je zahtjev do kraja 2005. godine za status HRVI-a a tada je morala podstrijeti i liječničku dokumentaciju do tada. A sada treba ponijeti liječničku dokumentaciju koju PLP ne posjeduje. Na prvostupanjskoj komisiji mora dobiti najmanje 20% invaliditeta učestvovanjem u Domovinskom ratu PTSP, povišen šećer, psorijazu itd. Ako dobije 20% invaliditeta ide na Drugostupanjsku komisiju na reviziju gdje joj mogu povisiti ili čak smanjiti tih 20% invaliditeta. Potvrdi dali je tako da ne pišem dalje bez veze ako nisam u pravu.
  11. Problem je nastao u 2006. 2007. 2008. godini a od 2002.godine sve je funkcioniralo OK. 2006 sam pukao i počeo sa bolničkim i ambulantnim lječenjem, terapija antidepresivi i sedativi. Morao sam zadržati obrt jer sam nešto uspio zaradti i zatvoriti dugove dobavljačima. Obrt sam zatvorio sa 19.12.2008. godine. gdje mi je ostao dug prema Poreznoj. Normalno sjela mi je ovrha na nekretnine i pokretninu (automobil koji mi je ostavit na korištenje) 1.12.2008. bio sam na Drugostupanjskom liječničkom povjerenstvu gdje su mi dali 20% HRVI-a i sada čekam rješenje da mogu pokrenuti postupak umirovljenja. Izvinjavam se Sovi1 za netočan navod o OPZ-u od 18.12.2008.g gdje je Članak 135 iz 2000. godine sada postao članak ja mislim 137. Malo sam zbrkan od terapije. Uglavnom Opći porezni zakon iz 2000. nije poništen donošenjem novog Zakona iz ove godine.
  12. Nije mi baš uspjelo zakačiti cijeli zakon u Wordu ali Zakon možeš pronaći u Narodnim novinama: Narodne novine br.: 127 20.12.2000. i nekakve male izmjene Narodne novine br.: 147 18.12.2008. Nadam se da sam pomogao
  13. Opći porezni zakon krajem 2000. godine. Bilo je kasnije i malih nekih izmjena koje baš nemjenjaju u biti izgled toga zakona. Nisam baš vičan na ovom forumu ali probati ću zakvačiti taj zakon u Wordu.
  14. Hvala na savjetu, ali postoji problem ako čekam mjesecima ili godinama kamate rastu i zahtjev mi se odbije onada sam u gadnoj banani, Koliko ka kužim
  15. Molim savjet! Tri godine imaao sam obrt koji je poslovao sa gubitkom i paralelno sam se liječio od PTSP-a, nitko mi nije slao na bolovanje iako imam bolničkog liječenja. Obrt je nedavno zatvoren ali su osatali dugovi. Dali imam pravo pozvati se na čl.135 st. 2 OPZ-a.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija