Jump to content

tompagrompa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uslijed puknuća cijevi u dijelu sustava u nadležnosti lokalnog komunalnog poduzeća došlo je do poplave u prizemlju moje kuće i do materijalne štete. Što napraviti u toj situaciji? Imaju li komunalna poduzeća obavezu sanacije i neki jednostavniji mehanizam za naknadu štete ili treba štetu pokušati naplatiti sudskim putem? Ja sam uočio problem i zvao komunalno na intervenciju i sve sam dokumentirao fotografijama, od havarije preko popravka pa sve do štete na mojem objektu. Unaprijed zahvaljujem.
  2. Hvala na brzom odgovoru. Pretpostavljam da geodetski snimak radi ovlašteni geodet, a arhitektonski ovlašteni arhitekt? Pa onda za elaborat ponovo geodet? Koja bi bila razlika geodetskog snimka i elaborata. Nije li i jedno i drugo samo definiranje položaja u prostoru u odnosu na granice građevinske čestice?
  3. Pozdrav, Kupujem kuću koja nije upisana u gruntovnici i katastru. Ista ima građevinsku, ali nema uporabnu dozvolu i zanima me da li je potrebna i ukoliko je da li je potrebna za upis kuće. Gradnja je započeta 78., a završena oko 83. godine. Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija