Jump to content

Blacky_1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, našli smo stan premo online oglasnika i i javili se agenciji da bi pogledali stan. Pri dolasku, dobila sam ugovor (njihovim riječima: Evidencija da ste gledali nekretninu) i obvezala se platiti proviziju od 2%. Nemam problema s tim dijelom. Stan nam se svidio, krećemo u pregovore oko cijene, nudimo cijenu jednom, pa drugi put i već 20 dana čekamo na odgovor na taj mail. U međuvremenu, agent iz te agencije nam govori da ne može stupiti u kontakt s prodavateljem. Igrom slučaja, saznajemo da je prodavatelj dostupan i da surađuje normalno s drugom agencijom, a za prvu ne želi niti čuti. Što mi možemo sada napraviti? Kako raskinuti ugovor s ovom agencijom i krenuti s drugom u kupnju? Jer ne želim da nam uzmu 2% provizije + sudski troškovi (jer će nas vjerojatno tužiti ako kupimo preko druge agencije), budući da nam oni nisu u mogućnosti prodati stan. Ako netko ima slično iskustvo, može i PP. Hvala puno!
  2. Dakle, prijateljica i ja, inače redovne studentice, smo našle posao u novootvorenoj firmi koja je prvi tele2 partner za promotivnu prodaju. Na samom razgovoru za posao, nitko nije meni spominjao satnicu niti je taj razgovor bio profesionalan niti na nivou jedne ozbiljne firme, dok su kolegici već zagarantirali satnicu od 20 kuna + provizija od ugovora koje sklopimo. Inače, minimalna cijena sata propisana od Student servisa za taj posao je od 18 kuna do 25. Već od prvog dana je tu bilo nepravilnosti, raznoraznih, od toga da smo mi sami morali nakon nekog vremena tražiti fotokopiraone jer je nestalo zahtjeva za zasnivanje pretplate, što je trebalo biti posao ljudi koji su za te iste stvari zaduženi. Zatim smo, osim posla koji smo radili, dobili oko 1200 letaka za dijeliti (za što su nam rekli da smo plaćeni 1 lipu po podijeljenom letku), same nas dvije registrirale firmu u SC-u, jer nisu bili uvedeni tamo, i ne bi ugovore mogli dići, a tražili smo tjednu isplatu, jer nam je sigurnije, za to nam apsolutno ništa nisu rekli, kao da se podrazumijevalo da to napravimo. I onda je krenulo... kolega s faksa je otišao na razgovor u istu firmu i rekli su mu da je satnica 15 kuna (!!), na što smo poludile, jer nama je obećano nešto drugo i kad smo pitali jednog od šefova, samo je odgovorio da ćemo se sve dogovoriti. I to je trajalo odugovlačenje cijeli jučerašnji dan, dok konačno nije pristao doći i kad je došao, opet nije bilo konkretnog odgovora, samo neko izvlačnje, gdje smo mi rekli da ispod 20 kuna nećemo raditi. Nakon završetka radnog vremena, on je zvao na službeni naš mobitel, i rekao da je razgovarao sa ostalim šefovima u firmi, da su nas kao pitali želimo li raditi po proviziji ili po ugovoru, da smo mi rekli po proviziji (???) (napominjem, NITKO to nije pitao, u svih 15dana rada), da mi NEMAMO satnicu, samo proviziju, da bi nam to bilo oko 200 kuna svakoj, ali da ćemo se još čuti u vezi toga. Danas nova priča. Nakon izbjegavanja i izmišljanja raznoraznih izgovora zašto ne može razgovarati na mobitel, valjda je skupio hrabrosti i javio se, i rekao da nema satnice, da radimo samo na broj aktivnih ugovora, i to bi bilo oko 70 kuna svakoj! (napominjem, za posao koji smo obavljali 15 dana, uz 15ak ostvarenih ugovora pretplate, 6 sati dnevno + subota i nedjelja) Tele2 ne zna ništa o ovome, ali ozbiljno razmišljamo da ih kontaktiramo i da ispričamo cijelu priču, i ne znamo što da napravimo, jel želimo pošteno zarađen novac? Dakle, ništa nismo potpisali s njima, ništa nam nisu dali, postoje naši potpisi na ugovorima koje smo sklopili i to je sve. Postoji li neka osnova za tužbu ili barem netko kome se možemo javiti? Hvala vam unaprijed.
  3. prije cca mjesec i pol', pauk mi je "dignuo" auto, 300 kuna troškovi policije i 500 pauka. Kaznu nisam platila još uvijek, jer sam student, sa nikakvim prihodima, i u lošoj financijskoj situaciji. Na adresu mi još nije ništa došlo, ne znam ni kada će? (i hoće li?) i što je meni najpametnije da radim? žalbu nisam pisala, jer apsolutno se nemam na osnovu čega žaliti. (iako slike nisam dobila, ali koliko znam, ne daju ih uvijek?) hvala puno unaprijed.
  4. Dakle, priča ide ovako nekako, koliko sam upućena. Dečko, cca 15 godina, optužen da je fizički napao i pretukao čovjeka (koji je ujedno i prvi susjed) od kojih cca 70ak godina. Zločin je prijavljen tek tjedan dana kasnije, nakon što je prijavljen, ništa od dokaza nije pronađeno, nekakva letva se pojavila tek dva dana kasnije, nakon drugog pretresa, uzeta je i nekakva plahta radi DNKa analize. Jedan jedini dokaz je mobitel tog dečka pronađen na STOLU tog pretučenog čovjeka, a napominjem da je dečko mobitel izgubio, te da za to ima svjedoka. Uza sve navedeno, dečko tvrdi da nema veze s tim, da je bio doma cijelu noć (svjedoci roditelji i sestra), nije inače nasilan, iz kuće pretučenog ništa ne nedostaje, ništa nije ukradeno, mobitel nađen na stolu (?!), te nikakv dnk dokaz niti bilo koji drugi. Koje su daljne mjere? Odvjetnika nisu u mogućnosti platiti, teži socijalni slučaj. Postoji li mogućnost državnog odvjetništva ili nekog trećeg? I što uopće napraviti? Unaprijed hvala.
  5. Djevojkama nedostaje nekoliko mjeseci do punoljetnosti.
  6. Dakle, zanima me slijedeće. Gornji grad, 4 cure sjede na klupi, coca-cola, grickalice i tako to, bilo je i vina, ali je kasnije nestalo, to jest, sklonila ga je jedna od te 4 djevojke. U to vrijeme dolazi policija, pita i ispituje, uzima osobne, zapisuje podatke, ime oca, te govori da napuste mjesto te 4 djevojke. Svima je to prvi "prekršaj", ako se to tako može nazvati, te odlaze sa toga mjesta. Nisu remetile javni red i mir, niti imale nešto drugo kod sebe, jedino što su sve 4 djevojke maloljetne. Dolazi li prijava kući ili je ovo bilo samo upozorenje? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija