Jump to content

malicovjek

Korisnik
 • Broj objava

  1439
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  17

malicovjek je zadnji put osvojio dan ožujak 2

malicovjek objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O malicovjek

 • Rang
  Veteran
 1. Po vazecem ZOMO-u u prijevremenu starosnu mirovinu muskarac moze kad navrsi 60 godina zivota i minimalno 35 godina radnog staza, uz penalizaciju od 0,3% po svakom mjesecu prije stjecanja uvjeta za starosnu mirovinu (65 godina). Morate na burzi provesti 24 mjeseca.
 2. obračun mirovine

  Prema opcem ZOMO-u i prema braniteljskom ZOHBDR-u prvi uvjet je za prijevremenu starosnu mirovinu kad navtsite 60 godina zivota i imate minimalno 35 godina radnog staza ili kad navrsite 60 godina zivota i imate 41 godinu efektivnog radnog staza. Niste napisali tocan datum rodjenja i pretpostavljam da niste DVO, ovo vam je cin iz DR. Da bi vam se moglo tocno izracunati iznos mirovine potrebno je znati vas "prosjecni vrijednosni bod" uprosjecen za sve godine rada i vas "polazni faktor" Najniza braniteljska mirovina bila bi vam: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn x mirov. faktor). Tesko je izracunati mirovinu na pamet na ovaj nacin (trebaju se kod izracuna znati "prosjecni vrjednosni bodovi" za sve godine radnog staza), ako ste u Fini izvadili "log i pass" na e-gradjani mozete si dati izracunati mirovinu online preko stranica HZMO-a, ako nemate sifru za e-gradjani prvo ravno u najblizu poslovnicu Fine.
 3. usporedni izračun mirovina

  Zato sam i napisao cast izuzecima, ima jedna pravnica u OS koja dobro, predano i ispravno obavlja svoj posao, znam iz vlastitog iskustva, ali nazalost moraju raditi onako kako diktiraju oni iznad.
 4. usporedni izračun mirovina

  Drage, pristupacne, ljubezne tete i tetice po podrucnim uredima HZMO-a, uvjek spremni pomoci svojim hraniocima od kojih zive, pune duha i debelih zivaca te tvrde koze. Taj problem nije samo u ZD, tako je posvud po HR, cast izuzecima.
 5. Pitanje mirovina

  Ako ste za mamu u zadnjih par godina eventualno od HZMO-a trazili i dobili "informativni izracun" mirovine, "osobni broj" je na njemu ispisan, ako vas majka jos radi "osobni broj" znaju u njenom kadrovskoj ili pravnoj sluzbi i od njih ga mozete dobiti.
 6. Pitanje mirovina

  Osobni broj dobiva svako tko je prijavljen na mirovinsko osiguranje, ako ste obavili prijavu na e-gradjani i dobili "log i pass", prijavom na stranice HZMO-a gore lijevo imate podatak tog "osobnog broja".
 7. Pitanje mirovina

  - vrijedi - vasa majka nema "staz sa uvecanim trajanjem" jer nije radila na takvim poslovima (beneficirani staz)
 8. 49 lipa po danu rata?

  A o koliko dana ucestvovanja u DR se konkretno kod tebe radilo.
 9. Izračun radnog staža

  Na 4 godine rada po pola radnog vremena (4 sata), imat cete 2 godine staza.
 10. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Postovani Igore i postovani prof, svaka vam cast na upornosti (nisam imao vasu nadu), a svaka cast tetama i teticama po podrucnim uredima HZMO koje ponekad znaju ugodno i pozitivno iznenaditi. Postiovani Neno uzivajte u dobivenoj mirovini sto duze, bilo bi dobro i poucno vidjeti to Nenino rjesenje, postovani Igore imate PP.
 11. Izračun radnog staža

  Postovani prof, malo ste bili brzopleti (sivko je dobro napisao), radi se o zenskoj osobi, po ZOMO-u po peijelaznom periodu za zene u peijevremenu starosnu mirovinu gospodja moze 01.05.2024.god. kad navrsi 59 godina zivota uz penalizaciju - umanjnje izracuna mirovine od 18%. U "starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika" mogla bi u 2025.god kad navrsi 60 godina starosti i trebala bi imati 41 godinu efektivnog radnog staza, takva mirovina je bez penalizacije.
 12. Izračun radnog staža

  Nazalost vec iz postavljeniog izracuna je vidljivo da se tvoja gospodja od iznosa mirovine nece obogatiti, kao sto si napisao uz minimalnu placu koju prima, mirovina ni nemoze biti veca pa ju nazalost sljeduje "najniza mirovina" . Kako neznamo tocan datum njenog rodjenja nemozem ni odgovoriti kad bi mogla najranije u "prijevremenu starosnu mirovinu" uz penalizaciju koja je 0,30% po svakom mjesecu prijevremenog umirovljenja u odnosu na potrebne godine za ostvarenje uvjeta za "strosnu mirovinu" po prijelaznom periodu za zene.
 13. Izračun radnog staža

  A moras nam otkriti i datum zeninog rodjenja.
 14. Izračun radnog staža

  Oho sad smo si poceli obracati sami sebi.
 15. Izračun radnog staža

  Prema navodima i slikama koje ste postavili u gornjem postu ispada da ste bruto zaradili u 2018 godini 66.044,16 kn. Kad se usporedi vase godisnje bruto primanje iz 2018.god. sa bruto primanjima u RH, dobije se vas "vrijednosni bod" koji vam za 2018.god. iznosi 0,6515. Ako ce vam bruto primanja i daljnjih godina biti u istoj visini a bruto RH ce nesto rasti vas "vrijednosni bod" ce padati i kad se oni pribroje dosadasnjim "vrijednosnim bodovima" za period 1980 - 2017.god. (PVB - 0,6852), automatski vam pada i "prosjecni vrijednosni bod" za sve godine rada, a on je kljucan u formuli za izracun mirovine, tako vam i iznos mirovine blago pada. Jedino rijesenje je da vam gazda digne iznos place, sto nazalost vjerojatno nije bas moguce... Mislim da je vama izglednija minimalna mirovina kao sto vam je i izracunao postovani prof u svom postu ( 41 x 66,35 = 2.720,35 kn ), to je po sadasnjoj vrijednosti "Aktualna vrijednost mirovine - AVM"
×