Jump to content

Strider

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Molim sve koji su upućeni da pomognu. Zanima me da li porezna uprava može izvršiti ovrhu nad poslovnim prostorom koji je u zakupu na određeni rok. Da pojasnim, vlasnik prostora je dužnik poreznoj, a zakupac treća osoba. Odnosno na koji način se zakupac prostora eventualno prilikom potpisivanja ugovora može zaštititi od "izbacivanja" iz istog. Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
  2. Hvala na informaciji. Tako ću i napraviti. Lijep pozdrav
  3. Poštovani, Situacija je sljedeća: Vlasnik sam manje parcele koju sam odlučio prodati. Ponudio sam je osobi koja živi na susjednoj parceli i koju ta osoba koristi kao parking, odlagalište i slično duže vrijeme bez mog znanja i dopuštenja. Ta osoba nije pristala na kupovinu nego je zagradila moju parcelu i odbija svaku suradnju. Zanima me s pravne strane koji je sljedeći korak odnosno na koji način "natjerati" tu osobu da ukloni svoju imovinu sa parcele da bi je ja mogao ograditi i staviti u prodaju? Unaprijed zahvaljujem.
  4. U redu, ali osobno znam za nekoliko trgovina koje koriste simbol i ime Snoopy, Playboy itd... Zanima me da li su oni svi u "krivolovu" ili...
  5. Poštovani, Imam problem koji zahtjeva ekspresno rjesenje. Naime, zanima me kako je uređeno koristenje imena koje je "zasticeno" u nazivu ili logu obrta ili firme u RH? Primjerice, da li se smije koristiti ime Mickey Mouse, Snoopy ili slicno, te eventualno njihove slike u logoima. Dok je ime i lik Mickey Mouse nalazi u svjetskoj bazi zasticenih loga, Snoopy se ne nalazi. Da li je to dovoljan "razlog" za koristenje ili postoji neka druga zamka? Unaprijed hvala na svim odgovorima. Lijep pozdrav!
  6. E, ovo i mene zanima jer namjeravam odjaviti tv zbog nemogucnosti kupovine digitalnog prijamnika ili nesto slicno! Jeli to moguce?? Odnosno, brine me onaj dio na odjavnici o suglasnosti s pustanjem "duznosnika" u stan...
  7. Dragi prijatelji, Postoji jedna situacija koju je potrebno što efikasnije riješiti. Naime, u obitelji imam situaciju u kojoj majka želi svojoj kćeri darovnim ugovorom ostaviti nekretninu. Problem je u eventualnim porezima koje bi trebalo platiti i sličnim davanjima državi, a ne u osporavanju od strane ostalih članova obitelji nakon smrti ili slično! Koji je najjeftiniji način rješavanja ove situacije? Možda uopće ne putem darovnog ugovora? Unaprijed zahvaljujem.
  8. MOGU?? Pa to je vec bolje!! Znaci, bez obzira sto dosad nemam A1 (neki spominju dvije godine), ja mogu otici u autoskolu i poloziti A2!!! To mi puno pomaze! HVALA!
  9. Moze jedno pitanje? Da ne otvaram novu temu!! Mogu li ja sa 23 godine, koliko imam, poloziti barem A2 kategoriju! ?? Uzmimo u obzir da nemam A1! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija