Jump to content

pravednik2

Korisnik
  • Broj objava

    133
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. da bi odjava bila pravovaljana, mora imati točno određenu formu. potpisanu izjavu trebali ste poslati preporučenom pošiljkom na njihovu adresu i elekronički. ukoliko ste navedenu izjavu sastavili u skladu s formom, a imate potvrdu da je hrt istu primio, nemate obvezu daljnjeg plaćanja. preporučam vam da čuvate potvrdu o r pošiljci i kopiju izjave, kako biste imali dokaz u slučaju pokretnja prekršajnog postupka.
  2. ako je dokazao pravni interes-može. vi kao zainteresirana stana trebali biste sudjelovati u postupku i pobijate eventualne nepravilnosti. šutnjom i nečinjenjem, parcelacija će proći. u ovakvim predmetima postoje brojni radnje za sve zainteresirane, jer se radi veoma osjetljivim pitanjima.
  3. opisano je protuzakono. uložite prigovor!
  4. Za ispravak navedenog potreban vam je geodetski elaborat te isprava pogodna za upis promjena u zk.
  5. dopisom obavijestite nadležni odjel mup-a da osoba s kojom ste zaključili ugovorni odnos (navesti točne podatke) od dana tog i tog više ne stanuje kod vas i stvar ste riješili. podnesak pošaljite ar pismom ili ga neposredno predajte na protokol mup-a.
  6. gospodine, javite mi se privatnom porukom s detaljnijom informacijama te kopijom katastarskog plana, kako bi bi vam mogao pomoći. savijet bez navedenog, bio bi više nego neozbiljan.
  7. poštovana, ako je netko, za takve radove na već sagrađenoj zgradi, dobio od nadležnog upravnog odjela akt o građenju, taj akt je protuzakonit. Sagrađena zgrada je autorsko djelo ovlaštenog arhitekta, pa je stoga svako zadiranje u njegov rad protuzakonito. ako vam je stalo do pravde i prvavednosti, pokrenite se. prigovarajte, žalite se... iskoristite sve pravne lijekove. vjerujem da ćete uspjeti.
  8. poštovani, žulja vas problem koji žulja mnoge građane u lijepoj našoj. hrvatska je u eu, a i da nije, njena izvršna vlast mora poštovati norme koje je donio zakonodavac i potvrdio svojim potpisom predsjednik države. ako ste legalist, a vjerujem da jeste, ne smijete i ne možete postupati kao vaši susjedi, raditi prutu zakonito. vaš problem možete riješiti prigovorima, žalbama.. ne smijete dopustiti mafiji da raditi što ju je volja, ako želite dobro sebi, svojoj obitelji, državi.. podnescima u ovom slučaju obratite se upravnom odjelu koji je izdao upravni akt i zatražite uvid u prostorni plan i izdane dozvole. ukoliko stručna osoba utvrdi da je objekt izgrađen protivno propisima, obratite se ministarstvu. budite uporni, sigurno ćete uspjeti. pri tom imajte na umu onu filozofsku: zlo će pobijediti dobro, ako dobri ljudu ne čine ništa.
  9. Udruga u osnivanju traži dipl. pravnika s položenim stručnim ispitom koji bi volonterski pomagao siromašnim i obespravljneim građanima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Prijave na e mail: udruga.zu@net.hr
  10. za vaš problem postoji rješenje, a ono je da pokenite tužbu za utvrđivanje vlasništva. obratite se odvjetniku.
  11. potpis u ovom slučaju nije problem, nego pravno znanje. za ovako ozbiljnu stvar obratite se stručnoj osobi(pravniku)koja se bavi isključivo ovim pitanjima. da bi vam netko od ozbiljnih stručnjaka na potralu mogao pomoći, mora imati kompletan predmet ili njegov detaljan opis. dakle, preporučavam vam da se odmah obratite stučnoj osobi u vašem mjestu kako vam ne bih prošao rok za žalbu.
  12. objekti sagrađeni do 1968. nisu trebali akt o gradnji. danas za registraciju takvih objekata poreban je snimak koji izdaje grad, odnosno katastar uz minimalnu taksu
  13. imate to pravo pod pretpostavkom da vaša firma ima kolektivni ugovor i da je to njime regulirano, inače ne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija