Jump to content

prvisusjed

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kako saznati radni status ovršitelja (dali je zaposlen ili ne) koji je osnova za ovrhu?
  2. Može li i pod kojim uvjetima(ako može) javno poduzeće, u mojem slučaju HAC, zahtijevati od katastra preparcelizaciju privatnog zemljišta i to bez znanja vlasnika istog? Hvala
  3. Eh canis..... majka djeteta je sve učinila da me odvoji od njega...i uspjela je, nažalost. Mislio sam kako se jednim mirnim stavom i ponašanjem može nešto postići, ali lakše je u bunaru upecati nešto. Sad je trenutno dijete u fazi negiranja mog postojanja i ne želi nikakve kontakte samnom. To je stvar odgoja. Pa ako želi tako...i imati će baš takav odnos. Plaćam od prvog dana, plaćati ću do kada mi bude zakonska obveza, ali sada ZNAM kako nemam dijete niti sam ga imao. Od prije mjesec dana kad me pitaju da li imam djece, odgovor je NEMAM. Nema više ni gorčine, samo sažaljenje prema osobi koja ih je tako odgojila. Ostaje još samo dvojba da li sudski "potjerati" dokazivanje očinstva, jer postoji sumnja i u to, pa da i pravno završim tu priču i bacim sve to iza sebe u zaborav.
  4. Ma norafora....ja sam zbog sličnih razloga preselio zajedno sa tadašnjom suprugom u stan kako mi se ne bi moglo predbacivati "miješanje" moje majke u život...dakle napustio sam svoju kuču...ali...tada je ona dovela svoju majku u taj stan i svakodnevno su obje na sve verbalne načine zlostavljale mene.. Kako se to onda tretira? Naravno da sam napustio takvu zajednicu radi svog zdravlja i integriteta......zbog djece neču živjeti u paklu !!!
  5. Da se nadovežem... a tko onda može (ili bi trebao) zakonski dostavljati takve informacije o događajima vezanim za dijete ???
  6. Zahvaljujem na kvalitetnom i iscrpnom odgovoru canis. Ako je moguće molim odgovor na pitanje u svezi samoinicijativne promjene prezimena izražene od strane djeteta. Kakve konsekvence to povlači? Za dijete? Za mene? Koja su moja prava?
  7. Ma jasno mi je pravni aspekt svega....i ako sam dobro shvatio, po "Bolonji" prestaje plaćanje do 27. godine ili prestanka školovanja nego će prestati s navršenih 18 godina života. Možda sam nešto krivo isčitao, neka me ispravi netko ako griješim. Onako usput....po čemu je to njihova majka "samohrana majka" ako ja od prvog dana plačam uzdržavanje? I još plačam i porez na ono što ja ne primam. Tko je onda tu samohran????
  8. Ne samo da se ponovo udala nego se bogato udala, djeca (stariji maloljetnici) su materijalno zbrinuti što mojom dosadašnjom revnošću plačanja uzdržavanja, što sadašnjom situacijom. Sada ta ista djeca najavljuju promjenu prezimena čim nastupi punoljetnost. Nije li to onda i kraj želje i potrebe za uzdržavanjem??? Do kada trpjeti takvo ponašanje i još plačati za to???
  9. Razlog odbijanja je sve ono što im je njihova majka ispričala o ocu.Rastava je bila jako davno, djeca nisu niti živjela s ocem, ne poznaju ga. Kontakt s djecom je ostvaren tek preko neta jer je mama sprečavala bilo kakav kontakt uživo, a ovo nije mogla spriječiti. Kontakt je prekinut vrlo grubim i nepristojnim odbijanjem djece za daljnju komunikaciju s ocem. Treba napomenuti kako otac kroz taj cijeli period uredno plaća alimentaciju, ali nije mogao vidjeti djecu što zbog takvog stava majke, što zbog zemljopisne udaljenosti od njihovog mjesta prebivanja.
  10. Dijete od 14 godina odbija vidjeti majku/oca iako mu to nijedno ne brani. Što poduzeti u takvoj situaciji ako žele majka/otac redovne susrete navedene u brakorazvodnoj presudi?
  11. Kada prestaje obveza plaćanja alimentacije uzevši u obzir da se bivša supruga ponovo udala?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija