Jump to content

DaJu

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, a zanima me još da li netko zna koji se iznosi naknade štete obično dodjeljuju kod uvrede i prijetnje? Zanima me okvirno, tisuću, pet, deset, petnaest, dvadeset tisuća?
  2. Pozdrav, tužen sam radi naknade neimovinske štete koja je nastala počinjenjem kd uvrede i prijetnje. Donijeta je presuda da sam oštećeniku dužan platiti 30000 kn naknade štete. Zanima me je li moguća žalba na presudu drugostupanjskom sudu zbog visine dosuđenog iznosa. Naime , buni me ova odredba iz ZKP-a. (3) Odluka o imovinskopravnom zahtjevu te odluka o objavi presude u sredstvima javnog priopćavanja može se pobijati kad je sud o tim pitanjima donio odluku suprotno zakonskim propisima.
  3. Djeca su deliktno sposobna od 14. godine. Dobit će eventualno neku kaznicu rada negdje za opće dobro. Kako se sve otkrilo?
  4. Da li ti u pozivu piše samo zbog kojeg kaznenog djela te pozivaju ili cijeli opis djela koje si počinio?
  5. Može li državno odvjetništvo obavljati razgovore sa osumnjičenima za kaznena djela da odluči o svrhovitosti pokretanja kaznenog postupka ili te razgovore vrši isključivo policija? Hvala.
  6. Dobio sam prekršajni nalog za puštanje glasne glazbe iz auta. Kako treba izgledati prigovor i ima li ideja što da napišem ? HVALAAAA...
  7. Dakle, zanima me gdje se dobije, i mogu li ju dobit ako sam kažnjavan za manje prekršaje, tipa promet...? Hvala.
  8. Molim ako netko ima kakav dobar materijal o ovoj temi iz nasljednog prava ili zna gdje mogu naći više da mi javi...Hvala puno!!!
  9. Mislim da je tu sve čisto. Kupac kupnjom prihvaća sve obveze, pa i teret, pravo zaloga. Naravno, napiše se da kupac nema nikakvih potraživanja od prodavatelja. Promjenom vlasnika, mjenja se i trpitelj tereta...Nema tu problema...
  10. DaJu

    Pogled na more

    Lik, recimo A je kupio zemljište ispod kojeg je drugo zemljište u vlasništvu B ispod kojeg je more. A je htio, kad sagradi kuću , imati pogled na more pa se dogovorio s B da on sagradi samo prizemnicu. Sad, A je meni prodo zemljište nakon 4 godine jer su mu hitno trebale pare i reko mi je za dogovor sa B. Sad, B gradi kuću, i to ne samo prizemnicu, već i prvi kat. Imam li kakva prava? Je li A imao koje pravo i jel ga mogao prenijeti na mene? Na kakvu zaštitu imam pravo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija