Jump to content

alo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na odgovoru i preporuci. Pokušat ću poći tim putem jer do sad niti jedan odvjetnik mi nije predložio ništa slično. Jasno mi je da se neki problem može riješiti na više načina, al ne bih volio sjesti u taxi koji od točke A do točke B ne koristi jedan od najkračih prijevoznih puteva nego vozi okolo naokolo jer zna da ja put neznam.Nemam toliko novca, a niti vremena.
  2. Ako imate kupoprodajne ugovore, ne znam čemu bi poslužila ostavinska rasprava? Sakupite sve koji su kupili od bake, i zajedno riješite stvar. Angažirajte stručnu osobu (odvjetnika, geodeta)... Ostavina bi poslužila da bi se dobilo rješenje kojim bi unuka postala novi vlasnik, te bi se nju i ostale navedene naravno žive vlasnike ili njihove nasljednike upisane u zk ulošku utužilo odnosno tražilo da se izuzmemo iz čestice. Dali je to najjednostavniji i najbrži put do upisa?
  3. Godine 1978 kupili smo zemlju od bake Cvijete. Baka Cvijeta prodavala je dio po dio svoje oranice, tako da se sad na toj oranici nalazi cijela ulica nekih dvadeset kuća odnosno vlasnika. Svaki od vlasnika ucrtao je svoj posjed s objektom u katastar, a nekolicina se upisala i u gruntovnicu vjerojatno na vrijeme dok je baka bila živa. Kako je baka Cvijeta sve prodala za svog života, te nakon njezine smrti(1981.g.) nije provedena ostavinska rasprava,kako se sad upisati u gruntovnicu ? Pretpostavljam da nije postojao interes da se provede ostavina obzirom da je samo formalno oranica glasila na baku, a u stvari je prodana te svatko od nas u ulici posjeduje kupoprodajni ugovor za svoj dio. Po nasljednom rodu jedini živući nasljednik iza bake je njezina unuka. Dali se mora pokrenuti ostavina kako bi se cjela stvar mogla riješiti? tko ju je dužan/odnosno može pokrenuti? hvala
  4. "Ako ne plati dug, porezna uprava pokušat će se namiriti iz prodaje njegovog suvlasničkog dijela, a vaš će suvlasnički dio ostati netaknut" U razgovoru s jednom odvjetnicom za moj slučaj rekla je da kad dođe do ovrhe sve ide na bubanj, iplata ide svakom vlasniku u pripadajućem omjeru kojeg ima u vlasništvu. Ako je stvarno tako postoj li način da ja osporim prodaju odnosno zadržim svoj dio?
  5. Iz pokojne bake provedena je ostavina 98.g te smo nasljednici ja i "dragi" stric u određenim omjerima udjela. Obzirom da ne znam točno što sam nasljedio pogledao sam u gruntovnicu, kad tamo imam šta i vidjeti u zk ulošku postoji teret ovrha od strane porezne uprave koja tereti strica.(kako nismo u nikakvim odnosima pretpostavljam da je to porez od obrta koji striko ima i koji inače dobro posluje)Apartmane je prebacio na suprugu, a porez od obrta očito je odlučio rješiti ovrhom na imovinu koju zajednički djelimo.Ima li nade da se ja ikako izvučem ili ću ostati bez ičega ni kriv ni dužan? hvala
  6. Trebao bi utužiti desetero ljud koji su upisani u zk ulošku kako bi se izuzeo iz čestice na kojoj se nalazi i moj posjed te upisao u gruntovnicu. Inače moja kuća sa zemljom upisana je u katastru (čestica br xxxx/x), posjedujem parcelacijski elaborat i kupoprodajni ugovor. Može li mi netko odgovorit koliko bi koštalo podizanje tužbe, a zatim upis u gruntovnicu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija