Jump to content

helena111

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Helou, kakav ugovor se potpisuje kod dugoročnog najma apartmana fizičke osobe i vlasnika apartmana, dali je to običan ugovor o najmu ili dugoročan ugovor o najmu , točnije kakav ugovor treba, koje su najbitnije stavke? Pitam sa pozicije unajmljivača. Hvala
  2. Ne mogu pojmiti pravne okvire koji dozvoljavaju da se za parking od dva sata plati 100 kuna odnosno 1200 kn, pa ću platiti naobrazbu, iako još važem, mislim da imam 8 dana. Naime, opomenu nisam primila pa bih se pozvala na to. Biće kako bude, hvala svima na odgovorima.
  3. Da, upsić, dobila sam zapravo Prijedlog za donošenje rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Može - treba li i tu prigovor? Ispričavam se, hvala.
  4. Dobih rješenje o ovrsi iz naslova, no nigdje mi ne piše pravo ili rok žalbe - prigovora. Kako to? Kome upućujem prigovor koji ću svakako napisati, javnom bilježniku ili odvjetnicima?
  5. Ima ugovor o djelu, no ako naručitelj isplati odjednom dva honorara bilo u zakašnjenju ili unaprijed?
  6. Vele na grupnom savjetovanju HZZ da se naknada sa zavoda može dobivati ako iznos za honorarni rad ne prelazi 1600 kn. Nije mi jasno kako oni znaju koji iznos je uplaćen za honorarni rad?
  7. Obrt koji ima u vlasnistvu apartmane koje iznajmljuje turistima, djelatnost 55.20, a ne nudi usluge pića i hrane, kada postaje obveznik fiskalizacije i po kojoj osnovi?
  8. Koje ćeš karte dobiti spada pod sreću(definirajmo sreću?),a što ćeš učiniti s njima je vještina.Mislim da je vrlo klimava ta pravna podloga po kojoj poker spada u igre na sreću,no uvidjeh iz iskustva da je slab interes pravnika za tu tematiku.
  9. Ček,ček,zar nije zakonski dozvoljeno max.1/3 pod kredit,ostalo mora dostajati za egzistencijalne(ha,ha) potrebe ili sam ja nešto krivo pohvatala.
  10. Može pitanjce?Ako osoba ima 1/3 svoje mirovine(točno)vezanu kreditom,može li joj se ista zakonski umanjiti i kako?Referiram se na svojedobne Jacine najave o rezanju mirovina.
  11. Račun je u blokadi već godinama,ne poslujem na firmu i osim porezne nemam drugih dugovanja.Godine idu,prešišati ću hrvatski vanjski dug s ovim kamatama.Ja šutim i oni šute,samo do kada?
  12. Nije bilo elemenata kaznenog djela,firma je aktivna i dalje,samo što s njom niti poslujem niti imam zaposlenih,niti znam što da radim dalje.Porezna me kontaktirala jedino zbog nepodnošenja godišnje porezne prijave.U pitanju je loš management(moj)kao i splet nesretnih okolnosti. U svakom slučaju,zahvaljujem na odgovorima.
  13. Poštovani, Na firmi otvorenoj 2000.g danas imam dug poreznoj upravi cca150 000kn sa kamatama.Račun je u blokadi od 2002.g Nikakve obavijesti od strane prezne uprave vezano za to dugovanje nisam dobivala.Koja je,ukoliko postoji,pravna alterativa plaćanju spomenutog dugovanja i kakve posljedice kao vlasnik i član uprave osobno snosim? Zahvaljujem unaprijed
  14. Zašto?.Kao fizička osoba se iznajmljuje prostor.Hvala na odgovorima.
  15. Molim informaciju. Koja-kolika je kazna(eventualne druge sankcije)porezne uprave za iznajmljivanje poslovnog prostora na crno. Zahvaljujem unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija