Jump to content

JoeST3

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Htjela bih postaviti pitanje o prijelazu zemljištva iz posjeda u vlasništvo. Situacija je ovakva: Moj pokojni djed je umro 1942.g.,a za života je bio vlasnik zemljišta na Korčuli.Nakon njegove smrti zemljište je preneseno u posjed moje majke da bi nakon njene smrti 1985.g. također bilo dato meni u posjed.Zanima me što je potrebno poduzeti da bi se iz posjeda prešlo u vlasništvo navedenog zemljišta.Znači kako da postanem vlasnik zemljišta koje je u mom posjedu,a vlasništvo je mog pokojnog djeda. Zahvaljujem na pomoći! Anka K.
  2. Po pravilu se prijava za to djelo podnosi i prekršajnom i kaznenom sudu.Ukoliko te kazne i prekršajno i kazneno, manju t.j. prekršajnu kaznu će ti uračunati u kaznu u krivičnom postupku tako da te to ne treba brinuti. P.S. Poziv si vjerovatno ponovno dobio baš zbog ovoga šta sam napisao.Možda ti i ukinu prekršajnu presudu. Nadam se da je to već rješeno u tvoju korist.Sretno!
  3. Slažem se "Utjerivač Pravde".Presuda će najviše ovisiti o prijašnjem kažnjavanju. Good luck!
  4. Nada uvijek zadnja umire! P.S.U zatvoru uvijek ima mjesta i šta uopće pitaš po forumu kad sve znaš. ZAKON NIJE Promjenjen!(Zatvor za posjedovanje)
  5. Uzmi Kazneni Zakon i Pročitaj "članak 173. stavak 1.""Posjedovanje opojne droge":zao: pa ćeš znati šta misliti. P.S. Ja ti ovo govorim iz iskustva:0,4g marihuane-4 mjeseca zatvora(već odsluženo).
  6. Bit će ti podnesena i krivična i prekršajna prijava i moraćeš na suđenje.Ali s obzirom da ti je to prvi put proći ćeš s uvjetnom osudom npr. 6 mj.zatvora na 2 g.uvjetno.Odnosno, jednostavno rečeno: ako te ponovo uhvati u bilo kakvom krivičnom djelu u periodu uvjetne osude ideš u zatvor na 6 mj. i dobivaš ponovnu prijavu za novo djelo koje si počinio i opet na sud. Zato pazi! P.S. Na prekršajnom sudu će te također kazniti ali će ti to odbiti od onoga na što te osude u krivičnom postupku.
  7. Posjedovanje marihuane je krivično djelo iz čl. 173 st. 1 i povlači kaznu do 1 g.,a ako ti je prvi put onda ćeš po mom iskustvu dobiti uvjet od 6mj. do 1g..Uz to ide i prekršajna prijava koja se uračunava u kaznu koju si dobio na općinskom sudu,a iznosi do 5000 kn..Ja sam za pola g. dobio 4mj.zatvora,a drugi mi je put Naravno da ćeš morati svjedočiti protiv tog momka i to na istraznom i zupanijskom sudu,a ako se ne pojaviš naći će te policija i privesti o tvom trošku. P.S.Nisam imao namjeru nikoga navoditi na lazno svjedočenje nego samo objasniti posljedice njegovog terećenja druge osobe i to da iskaz na policiji ne moraš ponoviti na sudu jer ne vrijedi ništa bez prisustva odvjetnika i izuzima se iz spisa na sudu. Mozda je na policiji dao lazni iskaz (sto se često dešava kad si pod pritiskom)? Svejedno izvinjavam se jer nemam namjeru nikoga navoditi na ništa,a pogotovo ne na krivična djela!
  8. Prvo nisi imao nikakve koristi od suradnje s policijom samo si sebi uvalio svjedočenje po sudovima i probleme s momkom koji zbog tebe moze dobiti 3 g. zatvora. Editirao Utjerivaczakona: Poštovani korisniče! Poticanje na davanje lažnog iskaza je kazneno djelo. Legalis zabranjuje takvo ponašanje na forumu i neće tolerirati činjenje kaznenih djela na ovom forumu. Vašim "savjetom", koji je ništa drugo nego kazneno djelo poticanja na davanje lažnog iskaza iz čl.303.st.1. u svezi čl.37 Kaznenog zakona ste grubo prekršili pravila foruma te je Vaš post u tom dijelu izbrisan. Svako daljnje ponašanje u tom smjeru će biti sankcionirano i na drugi način. Sa štovanjem, Moderator
  9. O.K.Hvala na odgovoru koji mi je jasan. Samo me zanima imam li pravo na spajanje jer sam kaznu od 6 mj odsluzio,a evo baš danas sam dobio poziv od referentice za preostala 4mj druge kazne koja je postala pravomoćna dok sam bio na prvoj! Dakle je li problem šta sam prvu kaznu već riješio i izašao nedavno?
  10. Molio bih za pomoć u vezi spajanja pravomoćne presude Zupanijskog suda od 07.02.2008.g.u trajanju od 6 mj.koju sam odsluzio od 08.05.2008 do 22.10.2008.g. i pravomoćne presude općinskog suda u trajanju od 4 mj. na koju sam osuđen 01.07.2008.g. dok sam bio na odsluzenju kazne i koja je postala pravomoćna 28.07.2008.g. jer nisam podnosio zalbu,a izgleda ni tuzitelj što sam tek nedavno doznao jer nikakvu pravomoćnu presudu za tu kaznu nisam dobio inače bih ovo riješio na odsluzenju kazne. Da li moram dobiti kakvi dokument o pravomoćnosti ili zahtjev za spajanje mogu pisati odmah i imam li uopće pravo na spajanje nakon šta sam odsluzio ovu prvu kaznu? Kako uopće formulirati zahtjev? Odvjetnika nemam,trenutačno nisam u mogućnosti da ga platim,a iskustva u pisanju ovoga nemam. Ako neko ima volje da mi pomogne savjetom kako da to napišem i odgovori na pitanja bio bih mu veoma zahvalan. Hvala unaprijed i pozdrav svima! P.S.Sve ovo za par grama marihuane! Čuvajte se ljudi jer za pola grama iste mozete dobiti 4 mj.zatvora!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija