Jump to content

b00000

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem! Postupit ću po Vašem naputku. Pozdrav!
  2. Pozdrav! Molim za savjet u vezi daljnjeg postupanja s bivšim poslodavcem koji mi nije u roku od mjesec dana vratio dokument o raskidu ugovora na neodređeno vrijeme (svega 2 mjeseca prijavljenog rada), radnu knjižicu, odjavu sa HZZO-a (izgubio sam pravo na zdravstveno osiguranje u svojstvu nezaposlene osobe!!! Napomena onima koji bi mogli imati isti problem - prije isteka tih mjesec dana osoba se treba javiti na HZZO kako bi dobila pečat na prijavi za zdravstveno osiguranje, te bi na taj način bila u tom pogledu zaštićena. Inače će iz svog džepa morati plaćati zdravstveno osiguranje. Ja sam za tu mogućnost prekasno saznao. Osim dugovanja dokumenata poslodavac mi duguje i novac. Unaprijed se zahvaljujem!
  3. Hvala! Pronašla sam odgovor u kolektivnom ugovoru osnovnih i srednjih škola na što ste me i uputili. Pozdrav!
  4. Hvala Vam na odgovoru, no htjela bih još dopuniti svoje pitanje. Postoji velika mogućnost da u bližem okružju te škole ne postoji osoba koja bi udovoljavala zahjevima, odnosno nema kvalifikacije koje se traže pri zapošljavanju na to radno mjesto, dok ja imam traženu diplomu, ali stanujem 150 km dalje. Zbog malog broja sati koje bih održavala u toj školi, moguće je nastavu mog predmeta organizirati u 2-3 dana unutar tjedna. Što znači da bi i troškovi puta bili manji jer ne bih morala svakodnevno putovati. Molim Vas da li se u zakonu spominje kakva granica u kilometrima do koje se troškove prijevoza nastavnika isplaćuje iz državnog proračuna? Možda me možete uputiti na neki dokument... Pozdrav!
  5. Molim za savjet u vezi naknade troškova prjevoza od strane poslodavca. Ukoliko dobijem posao nastavnika u školi koja je od mog mjesta stanovanja udaljena oko 150 km, da li bi mi bili podmireni troškovi prjevoza? Zahvaljujem! Pozdrav!
  6. Puno ste nam pomogli. Hvala! Pozdrav!
  7. Pozdrav! Zahvaljujem Vam se na odgovoru na moje pitanje o udrugama i mogućnosti da u udruzi rade zaposlenici s osobnim dohodkom. Molila bih za pojašnjenje, ako nije problem. Naime, u Zakonu o udrugama se kaže da udruga može obavljati djelatnost od koje stječe prihod, ali tu djelatnost ne smije obavljati radi stjecanja dobiti za svoje članove ili treće osobe. Zanima me kako postaviti udrugu koja bi se bavila likovnim radionicama, a čiji bi voditelji bili nagrađeni osobnim dohotkom. Unaprijed se zahvaljujem!
  8. Nakon rada od 11 mjeseci kod istog poslodavca, ugovor o radu na određeno vrijeme nije mu više produživan. Ugovor je istekao 12.prosinca. Da li osoba ima pravo na božićnicu? U kom roku je dužan javiti se na Zavod za zapošljavanje, te urediti zdravstveno osiguranje. Zahvaljujem!
  9. Molim za savjet. Na koji način likovni umjetnik može ponuditi svoje djelo u nekoj prodajnoj galeriji, odnosno kakvim se ugovorom regulira odnos između umjetnika i vlasnika galerije/trgovine? Zahvaljujem!
  10. b00000

    Uvoznik

    Puno hvala svima. Pozdrav!
  11. Hvala još jednom. Pozdrav!
  12. Da li voditelj i članovi udruge primaju osobni dohodak? Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija