Jump to content

Tifus

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Sudjelovao sam u lančanom sudaru 3 auta. Moje je vozilo bilo prvo. Uzeo sam policu od vozača drugog auta i njegovo je osiguranje utvrdilo štetu. Auto je popravljen u ovlaštenom servisu. Kad je auto popravljeno odlazim s računom na ovjeru u osiguranje kad tamo ispada da u iskazu drugog vozača stoji a i u uviđaju policije da me je on udario jedanput a nakon toga da je odbačen po drugi put na moje vozilo od strane trećeg (nije istina). Osiguranje mi ne želi isplatiti cijelu štetu na vozilu već 50% a da se ostalih 50% naplatim od vozača 3. vozila... Auto već 5 dana stoji u servisu popravljeno dok sam čekao osiguranje da mi se jave i očituju u vezi mog predmeta... Moj prijedlog da se oni s trećim osiguranjem nagode a da meni isplate štetu je odbijen, već da se ja s osiguranjem trećeg vozila nagodim. Po mome mišljenu pošto znaju da će teško izvući 50% od trećeg osiguranja neće mi udovolje... Molim Vas što mi je činiti?
  2. Moj problem je što je susjed započeo gradnju odmah nakon dobivanja uporabne dozvole (objekt je pri kraju), u međuvremenu dobiva građevnu dozvolu za koju ja ne znam. Meni je i bez uvida u građevinsku dozvolu sasvim jasno da se ne objekt ne ukapa te automatski zovem inspekciju pretpostavljajući da nema ni građevinsku. E sad... Jeli onda po Vama moguće zatražit službeno rješenje, pa podnijeti zahtjev za obnovu postupka, pošto je ta građevinska dozvola sigurno starija od 30 dana. Ja još nisam dobio uvid u građevinsku (kao moram pričekat 15ak dana da nađu u arhivi). Naime počinje li odbrojavanje 30 dana, nakon mog uvida ili mi je već kasno za takvo nešto?
  3. Hvala vam na iscrpnom i u mnogome korisnom savjetu!
  4. Hvala na brzom odgovoru! Evo sljedi moje pojašnjenje slučaja. Nisam bio u postupku za izdavanje građevinske dozvole. Naime, u postupku za izdavanje lokacijske dozvole, nakon uložene žalbe koja je uredno (neosnovano) odbijena nisam bio pozvan za sudjelovanje u izdavanju građevinske dozvole. U međuvremenu je izdana građevinska (za koju saznajem nedavno jer sam zatražio uvid) i objekt je izgrađen tako da ne zadovoljava prostorni plan. Ovdje se oćito radi o korumpiranim službenicima ureda za izdavanje građevinske dozvole koji su izdali dozvolu za objekt koji je i što se tiće udaljenosti od susjednih parcela i katnosti (visine) potpuno izvan prostornog plana. Što se tiće samog objekta poduzeo sam mjere u smislu prijave inspektoratu (možda dođu za godinu, dvije). Zanima me kako i kome prijaviti, tužiti ured za izdavanje građevinskih dozvola ili osobu koja je izdala takvu građevinsku dozvolu. Kako i kome prijaviti osobu za koju znam da nije pošteno odradila svoj posao. Koje su mi opcije?
  5. Pozdrav, Molim Vas da mi probate pojasnit proceduru. Moje je pitanje ako ste nakon uvida u građevnu dozvolu zaključili da se ona ne uklapa u Gup, odnosno da je neko izdao građevnu dozvolu a nije smio, koji je postupak, kome se zalit i to.. Znam ako se izgrađeni objekt ne uklapa u dokumentaciju građevne dozvole nadležan je inspektorat, a kako to funkcijonira u ovom slučaju? Radi se o objektu s kojim moj graniči, koji ne zadovoljava prostorni plan, a kojemu je unatoč tome uzdana važeća građevinska dozvola....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija