Jump to content

viktoria35

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo izložit ću moj primjer: Suprug i ja smo rastavljeni cca 3,5g. Imamo curicu koja danas ima 7g. Mi smo se dogovorili bez obzira što i kod nas piše na rješenju uto.i čet.17-19 i svaki drugi vikend, ovako: sveki drugi vikend od petka pop. do ned.pop., a kad nije vikendom kod njega, onda je u tjednu 2-3dana. Sreća je da stanujemo blizu pa je i on vozi svakog jutra u školu, a ja dolazim po nju. u konačnici ispada da je od 30dana u mjesecu 10 dana s njim, i 20 samnom. Ona je zadovoljna, a to je najvažnije.
  2. Hvala lijepo na brzom odgovoru.
  3. Poštovani, molim pomoć. U mom stanu koji se nalazi u stambenoj zgradi od 10 stanova, nastala je šteta uzrokovana puknućem bojlera iz susjedovog stana koji se nalazi iznad mojega (on je na 1.katu, a ja na prizemlju). Radi se o poplavi u kući.Promočile su i instalacije struje po plafonu. S obzirom da je njegov stan vlasništov RH od koga bih trebala tražiti nadoknadu štete? Tvrtka koja se brine o održavanju naše zgrade poslati će osiguranju zahtjev za naknadu štete, ali zanima me mogu li nešto tražiti i od RH kao vlasnika stana ili eventualno tužiti stanodavca? I dodatno da li postoji način (ako da koji) da se tog stanodavca izbaci iz stana, s obzirom da nije prvi puta da se kod njega dešavaju takve stvari, danas je to bojler, jučer je bio vodomjer, a sutra...ne daj bože plin ili što drugo. On je zaista nemaran, i to traje godinama. Nas 9 stanara smo vlasnici stanova, jedino on nije. Lijepi pozdrav.
  4. Hvala lijepa na odgovoru. Znači ukoliko mi on kaže da ne želi napustiti stan prije prestanka ug. (znači 31.5.2013.) ja mu onda mogu predati ug. o otkazu najma, ali je on dužan taj stan napustiti opet u roku od 6mj., a ne u roku od 30 dana kao što piše u osnovnom ugovoru? Neznam jesam li dobro shvatila?
  5. D.dan,molim pomoć potpisala sam ug.o najmu stana sa državljaninom BiH na rok od 18mj.tj.do 31.5.2013, otkazni rok 30 dana.Radi se o ug.kupljenom u knjižari, ovjerenom kod javnog bilježnika i predanom na poreznu. Znači sve je legalno. To sam učinila kako bi čovjek mogao produžiti vizu jer ovdje (u HR)radi. E, sad se tu javlja problem. Iz razloga nesretnih okolnosti ja i moja obitelj bi morali useliti u taj stan ove godine u 6.mj. Još nisam razgovarala sa njim da ga ljubazno zamolim da napusti stan do 6.mj.,ali to namjeravam. Ako on to ne želi da li ga ipak mogu izbaciti bez obzira što mu ug.isteće tek slijedeće godine? Lijepi pozdrav i hvala.
  6. Poštovani, kod mene je situacija slijedeća: Otišla sam na bolovanje radi komplikacija u trudnoći 15.11.2009.g. Cijelu 2010. nisam radila, tj.dio sam bila na bolovanju, a dio porodiljni. 25.06.2011. mi završava porodiljni. Molim Vas da mi odgovorite imam li pravo na cjelokupni godišnji od 30 dana, ili samo na one dane do kraja 6.mj. malo me zbunjuje to što u Zakonu o radu piše da go treba iskoristiti do 30.06.tekuće godine. Dakle, da li je bitno da do toga datuma započnem s go, pa nastavljam i u 7.mjesecu,ili.... Zahvaljujem i pozdravljam.
  7. Poštovani, kod mene je situacija slijedeća: Otišla sam na bolovanje radi komplikacija u trudnoći 15.11.2009.g. Cijelu 2010. nisam radila, tj.dio sam bila na bolovanju, a dio porodiljni. 25.06.2011. mi završava porodiljni. Molim Vas da mi odgovorite imam li pravo na cjelokupni godišnji od 30 dana, ili samo na one dane do kraja 6.mj. malo me zbunjuje to što u Zakonu o radu piše da go treba iskoristiti do 30.06.tekuće godine. Dakle, da li je bitno da do toga datuma započnem s go, pa nastavljam i u 7.mjesecu,ili.... Zahvaljujem i pozdravljam.
  8. Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Ipak se nadam da ću se uspijet razvesti i udati prije poroda da izbjegnem svu tu proceduru. Lijepi pozdrav.
  9. Hvala na brzom odgovoru. Molim Vas da mi još malo pojasnite Vaš odgovor na moje drugo pitanje. Dakle, ako se ne uspijem do poroda rastaviti i udati čije će prezime nositi dijete? Jasno mi je da će to automatski biti moj bivši muž, ali što ako se on složi (a složit će se jer zna da dijete nije njegovo)i da nekavu izjavu ili neznam ni ja što, pa je li tada moguće da dijete ipak nosi prezime svog oca? I nije mi jasno ovo oko centra. Da li dokazivanje očinstva podrazumijeva isključivo DNA analizu ili se može temeljiti i na izjavama oba partnera? Zahvaljujem i oprostite na dodatnim pitanjima ali zaista ne bih željela nešto bitno propustiti ako se dogodi da se ne uspijem razvesti. Pozdrav
  10. Poštovani, trenutno sam u procesu rastave sa suprugom sa kojim imam jedno mld.dijete. Nismo imali zajedničku imovinu u braku, suprug je naslijedio dio obiteljske kuće od pok.oca, a ja sam naslijedila kuću od moje majke. Živjeli smo u njegovoj kući. U moju kuću su uložena sredstva za obnovu, ja sam digla kredit kojeg još plaćam,suprug je jednim dijelom financ. učestvovao u obnovi, ali i ja sam učestvovala u njegovj kući u kojoj se doduše manje ulagalo ali ipak sam provela tamo 7g. Molim da mi odgovorite na slijedeća pitanja: 1. Da li suprug ima pravo tražiti dio moje naslijeđene kuće?Ja sada živim u toj kući, a osim toga ta kuća je prijavljena za iznajmljivaje apratmana. On u biti traži od mene da ja ovu kuću sada prepišem našoj mld.kćeri, što ja ne želim. Obečala sam da će jednog dana ta kuća biti njezina, ali sada u ovom trenutku ne želim potpisivati ništa. Molim savjet. 2. Trudna sam sa mojim novim partnerom, kao što sam navela razvod je u tijeku. Zanima me da li naše dijete može imati očevo prezime isto ako se ne supijemo oženiti prije nego rodim? ili je jedini uvjet da budem u braku sa mojim partnerom kako bi djete imalo njegovo prezime. I u slučaju da se ne uspijemo oženiti prije rođenja, da li bi dijete imalo moje sadašnje prezime ili čije? nejasno mi je ovo malo. Mora li se proči dokazivanje očinstva i koji je postupak? Lijepi pozdrav.
  11. Najljepša hvala na brzom odgovoru. Pročitala sam članak 114.ObZ, pa koliko sam shvatila to što moj novi partner živi samnom nema nikakve veze? Lijepi pozdrav i hvala još jednom, pročitala sam dosta Vaših odgovora na forumu,super ste, svaka čast!
  12. Poštovani, Prije nekih dva mjeseca otišla sam od supruga živjeti u kuću koja je moje vlasništvo. Imamo 4godišnju curicu, koja provodi dvije noći kod mene a dvije kod muža. Inače oboje je viđamo svakoga dana, to smo se nekako uspjeli dogovoriti,jer stanujemo dosta blizu, a djete čini se za sada to prihvaća. Nisam još uvijek podnijela nikakav zahtjev za razvod ali mislim uskoro. U toj kući samnom živi muškarac koji je također otišao od žene, a ni on nije službeno još rastavljen. Moje je pitanje iako smo se ja i suprug složili da ćemo imati zajedničko skrbništvo nad djetetom, da li bih mogla imati kakve probleme (ako se muž npr.zainati)s obzirom da u kući samnom živi moj partner? Ne znam niti da li je moguće da sud dodijeli zajedničko skrbništvo, tj. da dijete provodi 50% vremena sa mnom i 50% sa mužem. Mislim da bi to bilo ipak prenaporno za dijete. Ne želim mužu ništa uskračivati ali isto tako ne želim ni da dijete provodi više vremena s njim nego samnom, uz dužno poštovanje svih dobrih tata. Molim savjet što bi tu bilo najbolje za dijete, a da svi koliko toliko budemo zadovoljeni? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija