Jump to content

sana

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć! Učinila sam veliku pogrešku. Moja prijateljica me zamolila da joj naručim torbu iz Kine Michael Kors koja košta 30$, a to je krivotvorena roba. Sada je s carine došao papir nek dokažem vrijednost robe ili će je za 8 dana poslati natrag pošiljatelju. Poslala sam ispis s banke gdje se visi koliko je plaćena roba,ili nek pošalju robu natrag, ali oni traže nedvojbeni identitet robe! Ako pošaljem sliku internet narudžbe , vidjet će da je kopija. Zanimam me koja me najgora kazna čeka?
  2. Studentica sam druge godine socijalnog prava i pisala sam istraživački rad iz metodologije i opet me rušio i vratio rad stoga molimmm da se javi netko tko bi mi pomogao kod ispravljanja (datu uslugu bi nadoknadila novčano),molim vas,hitno je,rad moram vratiti do 5.7.2010.unaprijed hvala!!!
  3. Radila sam bez prekida u osnovnoj školi 2 god. i 9mj. sve do 17.7.2009. kada mi je istekao ugovor na određeno. od tada pa do 7.9.2009. sam bila na zavodu dok se opet nisam zaposlila u školi gdje sam dobila ugovor na 5. mj.-do 7.2.2010.g. Sada sam u 6. mj. trudnoće i porodiljni mi počinje 17.1. odnosno 45 dana prije poroda. Zanima me kakva su moja prava i koju ću naknadu dobivati kada rodim s obzirom da će mi ugovor isteći!?
  4. Trudna sam 3. mj. i obavila sam razgovor za posao,ugovor bi bio na 5. mj. pa opet natječaj.Ja mogu normalno raditi tih 5. mj.pa me strah da me zbog toga ne odbiju. Zanima me da li sam obavezna reći za trudnoću ili ne?
  5. Radila sam u osnovnoj školi neprekinuto kao nestručnjak zadnje 3 godine, u te tri godine svakih 5 mjeseci bio mi je produžen ugovor. sada 30.6.ove godine završava mi ugovor i imam pravo na godišnji. pošto je to 2 mjeseca prije kraja školske godine, rekli su mi da imam pravo na 13 dana! da sam imala ugovor još 2 mjeseca tj. do kraja šk. godine tada bi imala pravo na 26 dana. zanima me da li je takva podjela po zakonu!!
  6. Nisam radila na crno, bila sam zaposlena i prijavljena na 4200kn.Zvala sam na inspekciju rada i oni su rekli da je neki zakon o isplati min. plaća radnicima stupio na snagu 1.8.2008.g. i da od toga datuma oni tek mogu neštonpoduzeti, a što je prije ništa.Rekli su neka nabavim odvjetnika.
  7. Ponavljam da nije dobivao plaću od 1.8. prošle godine i do 1.2. ove godine i tada u 2. mjesecu moj suprug daje otkaz i nije više radio kod tog polodavca niti je radio na crno.Obećao mu je vraćati svaki mjesec po jednu plaću, ali do danas nije vidio niti lipe. Inspekcija rada ne može ništa jer ima neki zakon o isplatama min. plaća koji se odnosi tek od 1.8. ove godine.Oni su nas poslali nek se obratimo odvjetnicima.
  8. Inspekcija rada može nešto poduzeti za plaće nakon 1.8. ove godine, a za plaće prije toga ništa.Meni nisu isplaćene plaće prije toga i sad moram angažirati odvjetnicu
  9. hvala vam na odgovoru. radi se o plaćama od 1.8. prošle godine do 1.2. ove godine kada je muž dao otkaz. bivši polodavac mu je obećao da će mu vraćati plaće svaki mjesec po jednu. Firma i dalje radi, a od plaća ništa iako je suprug zvao više puta. Inspekcija rada ne može ništa jer postoji zakon o isplatama min. plaća tek od 8. mj. ove godine.Sada smo mislili angažirati odvjetnicu! Zanima me kako će to sve ići i koliko to košta?
  10. Firma nije u stečaju i ona još uvijek radi. Inspekcija rada je odgovorila da ona ne može ništa pa smo sada odlučili uzeti odvjetnicu! sada me zanim kako će teći taj postupak i koliko će nas to koštati!Ako i dobijemo na sudu bojim se da neće biti sredstava na računu, a mi ćemo morati platiti odvjetnicu i troškove.
  11. moj suprug je radio za d. i nakon prekida radnog odnosa jer nije dobivao plaće, šef mu je ostao dužan platiti za sedam mjeseci. kome da se obratimo i što sa prvo poduzmemo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija