Jump to content

Dadac

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 2000 godine okršila sam se o obiteljski zakon član. 118 i kažnjena po član. 362 istog zakona radi čega se primjenom član. 31 zakona o prekršaju kažnjena s novčanom kaznom od 2500 kn. Da li imam pravo na rehabilitaciu po član. 9 Kaznenog zakona RH. Imam li pravo nakon proteklog određenog vremena i pod uvjetima koji su određeni zakonom smatrati se osobom koja nije počinila kazneno djelo, a moje pravo i sloboda ne bi se smjele razlikovati od prava i slobode osobe koje nisu počinile kazneno djelo. Napominjem da radim u javnim službama. Da li mogu dobiti otkaz zbog prekršaja tog zakona nakon 8 godina. Od tada nisam prekršila zakon niti bila kažnjavana. Molim Vas da mi pomognete u ovom slučaju.Molim Vas da mi objasnite pojam rehabilitacije po posebnom zakonu iz članka 106 Narodne Novine-službeni list RH broj 87,stranica 15, izdanog 25. srpnja 2007. godine.Da li mogu zbog tog prekršaja prije 9 godina dobiti otkaz u školi gdje radim?
  2. 2000 godine okršila sam se o obiteljski zakon član. 118 i kažnjena po član. 362 istog zakona radi čega se primjenom član. 31 zakona o prekršaju kažnjena s novčanom kaznom od 2500 kn. Da li imam pravo na rehabilitaciu po član. 9 Kaznenog zakona RH. Imam li pravo nakon proteklog određenog vremena i pod uvjetima koji su određeni zakonom smatrati se osobom koja nije počinila kazneno djelo, a moje pravo i sloboda ne bi se smjele razlikovati od prava i slobode osobe koje nisu počinile kazneno djelo. Napominjem da radim u javnim službama. Da li mogu dobiti otkaz zbog prekršaja tog zakona nakon 8 godina. Od tada nisam prekršila zakon niti bila kažnjavana. Molim Vas da mi pomognete u ovom slučaju.Hvala.
  3. Pozdrav! Sada mi nije jasno što se tiče zastare komunalne naknade.Da pojasnim -Živim u stanu koji nije moje vlasništvo. Vlasnik je škola u kojoj radim . Stan ima 35 kvadrata. Općina mi 2oo1god. šalje rješenje o komunalnoj naknadi za 5o metara kvadratnih. Ja usmeno kontaktiram sa tajnikom općine objašnjavam da nisam vlasnik stana,i da nije te kvadrature ,nemam rasvjete niti načelnik sudjeluje oko uređenja okoliša zgrade. Sve financiramo iz zajedničke pričuve. Nemam ni zemlje kao ni ukopno grobno mjesto.Tajnica obećaje da će to riješiti. Ali i iduće 4 godine dobivam račun za 5o metara kvadratnih. Ja ne plaćam vjerujući tajnici da ću biti oslobođen.U 2oo5 godini smanjuje kvadraturu stana na 39,90 metara kvadratnih.ja ne podmirujem račun jer dobivam istovremeno od stanoinga račun o komunalnoj naknadi i za Hrvatske vode što i plaćam, da bih dobio rješenje od općine napisano 9.10.2008 a poslano 10.11 2008 ito opomena pred ovrhu. u njoj je rok 8 dana za naplatu. A meni je prešlo mjesec i jedan dan. A što sad ?
  4. Dali može načelnik općine poslati opomenu pred ovrhu za neplačanje komunalne naknade od 2001. do 2006. godine? To je nadoknada općini po članku 22. Zakona o komunalnom gospodarstvu? Kada takvim računima NASTAJE ZASTARA?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija