Jump to content

pravdoje

Korisnik
  • Broj objava

    45
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas, kako izgleda forma za tužbu koja se šalje preporučeno poštom na upravni sud.
  2. A piše da mi zabranjuje rad dok ne legaliziram svoje poslovanje, ja to normalno neču priznat dok god me ne suoči s dokazima i dade na sud, ovako ispada, "Staviti ćemo pećat i nikome ništa, dokle? pitaj Boga."
  3. Nakon koliko vremena od pečaćenja je inspektor dužan skinuti pečat, postupak traje na prekršajnom sudu. Odnosno,nakon kojeg vremena od pečaćenja se imam pravo koristiti svojom imovinom. Dali je inspektor dužan poslati obavjest da je otpečatio prostorije? Konkretno u mom slučaju, rad na crno, dobijam rješenje o pečaćenju a nikakav se postupak nije pokrenuo protiv mene, i prostorije su mi zapečaćene već 1,5 godinu.
  4. poštovanje Nepravilnosti u radu policije se prijavljuju unutarnjoj kontroli. Dali postoji neki organ kojem se mogu prijaviti nepravilnosti u radu pojedinaca iz ODO-a, ili je to ustanova bez kontrole?
  5. I sad kažeš ti da se kafić ne može otvoriti bez građ. doz. A vidi u kakvoj sam ja situaciji, imam dva rješenja, jedno je od građ. ins. rješenje o rušenju jer je za njih taj objekt adaptiran bez dozvole i dokaza, a drugo je od državnog inspektorata za ugostiteljstvo o zabrani rada gdje se navodi da je taj isti objekt kafić. A sad smo rekli da se kafić nemože otvoriti bez građ. doz. Meni se više sviđa ovo drugo Rj. jer ja ustvari imam papir od RH da posjedujem kafić (zanemarimo ostali sadržaj rješenja). Sad mogu li na osnovu tog rješenja tražiti legalizaciju objekta.
  6. ja mislim da nakon što bi je općina kupila po cijeni poljoprivrednog usljudila promjena PP. jer mislim da su za kolektor ipak potrebne građevinska i lokacijska
  7. Ok, može i jednostavnije. Znači dotična osoba prodala je stan u Rijeci i za dva mjeseca nije imala kinte a ništa nije kupila, kako spriječiti da se to ne ponovi.
  8. E,sad vidiš u čemu je štos, doć će sudski vještak, procjeniti će poljoprivrednu parcelu koja će postati građevinska samim time što je općina kupi. jel tako?
  9. Poštovanje, zanima me kako ući u postupak da se osobu proglasi poslovno nesposobnom, lječnička dokumentacija postoji sa ugljana i iz vrapča i povjest bolesti. Naime o čemu se radi, osoba nije nasilna niti opasna za okolinu ali ima veliko nasljedstvo te su je počeli "zavlačiti" lokalni lihvari i narkomani, obitelj tj. njegov brat Želi da ga zaštiti od takvih ljudi time da preuzme brigu o njemu. Želim odma da se zna da on to ne radi iz koristoljublja jer su nasljeđenu imovinu podjelili po pola. A glavni motiv da se to napravi je pronalazak ugovora o uzdržavanju s jednim lokalnim "sumljivcem".
  10. Hvala nindy. Može li se otvoriti kafić u prostoru bez građevinske dozvole?
  11. ja ti ponovno kažem da nikakvog papira o tom objektu koji je iz 1946 nemam niti sam ga tražio prilikom obnove, dakle ništa osim vlasničkog lista kč.
  12. ekipa, koliki je rok zastare u prekršajnom, odnosno kaznenom postupku?
  13. U čemu je štos, objekt je renoviran u orginalnim gabaritima a ne postoje materijalni dokazi da je tu objekt več postojao. To bi trebalo dokazati Građ. inspekciji. Kako? Svijedoci? Bez upravnog suda?
  14. Kakvi se dokazi prihvačaju u žalbi na Rješenje za uklanjanje objekta da je objekt postojao prije "79, fotografija ne postoji, avionski snimak ne govori ništa zbog guste borove šume. Dali je išta moguće sa svjedocima ili je to rezervirano za upravni sud.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija