Jump to content

Nikica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Da li je netko nedavno bio na testiranju za savjetnika u ŽDO-u (Kazneni odjel) i kakva su pitanja na testiranju te u čemu se sastoji izrada državnoodvjetničke odluke? Hvala.
  2. molim vas za savjet u slijedećoj situaciji: moja prijateljica je u izvanbračnoj zajednici oko 5 godina (nisu registrirali izvanbračnu zajednicu) i prije nekoliko tjedana došlo je do prekida iste. ona i njezin izvanbračni drug tijekom posljednjih godinu i pol dana stanuju u stanu koji je vlasništvo grada i za koji on ima rješenje grada te planira otkup istoga. prilikom useljenja u predmetni stan imali su osnovnih ulaganja vezano uz ličenje zidova i stolarije, te veća ulaganja glede bijele tehnike, malih kućanskih aparata, posuđa, tehnike, informatičke opreme, namještaja i sl. za neke od tih stvari posjeduju račune, a za neke ne. dio stvari (većinom one skuplje) plaćene su kreditnim karticama ili putem nenamjenskog kredita. nenamjenski kredit (njih nekoliko) podignut je na njezino ime. s obzirom da zakon o obiteljskim odnosima u dijelu o podjeli bračne stečevine nigdje ne definira podjelu dugovanja nastalih za vrijeme trajanja bračne (izvanbračne) zajednice, molim vas za savjet po tom pitanju, kao i način kako eventualno realizirati tu podjelu zajedničkih dugovanja (pristupanje onog drugog ugovoru o kreditu, jednokratna isplata ili sl.) također vas molim za odgovor da li je potrebno da izvanbračna zajednica bude registrirana ako bi došlo do podjele stečevine sudskim putem. hvala.
  3. najgore mi je trgovačko, ni na faksu mi nije bilo drago, a i ne bavim se time, sva sreća da ne pitaju to baš previše
  4. da učim sto godina znači da sam počela negdje prije godinu i nešto, pa krenem i stanem, ali ide nekako. sad još trebam samo ponoviti. ali ja nisam dobila slobodno ni jedan jedini dan za učenje, dobit ću samo tri dana prije ispita...
  5. Nikica

    Presude

    ima mali milion presuda na "sudačkoj mreži", klknite na sudačka praksa, registrirajte se, pošalju vam registracijski kod za par minuta i malo pročešljajte, ima svašta.. pozdrav
  6. izlazim na ispit 07.-09.01. nije baš da me je nešto pretjerano strah, išla sam slušati jednom, znam dosta ljudi koji su položili, učim već sto godina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija