Jump to content

Justitiaest

Korisnik
 • Broj objava

  115
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Izdavanje kred. kartice nakon deblokade

  Šta nije to do kartičnih kuća? Banke samo posreduju...
 2. Izdavanje kred. kartice nakon deblokade

  Ni u bankama mi nisu htjeli reći ni telefonski za kartice koje se mogu zatražiti online. Kažu da imaju to pravo ne obrazloži ti i gotovo. Mislio sam da netko iz iskustva zna...
 3. Pozdrav, od travnja prošle godine sam deblokiran. Prošli mjesec sam zatražio kreditnu karticu i odbijen sam. Postoji li neki period koji mora proći od deblokade?
 4. Troškovi nakon presude

  Čitam kako je loše prošla odvjetnica XY koja je uložila predstavku na rad sutkinje XY...
 5. Troškovi nakon presude

  Nije li tu povrijeđeno pravo na pravično suđenje obzirom da predmet nije završen u razumnom roku?
 6. Troškovi nakon presude

  Pozdrav, prije skoro 4 godine sam u postupku oslobođen krivnje u priv. tužbi. Sutkinja nikako da donese rješenje o troškovima, dva puta sam se pisanim putem zamolbom i požurnicom obraćao sudu. Što mogu dalje učiniti?
 7. Pozdrav, djeca su se vani igrala i čula susjedu da policajcima govori kako je naš pas napao njenog psa i da njen nije ozlijeđen. Policajci su joj rekli da će meni izdati obavezni prek.nalog te su otišli. Nama doma nisu dolazili. Naš je pas bio vani sa djecom te i djeca tvrde da nije izlazio, a ta susjeda je već godinama u zavadi sa nama. Pas nije čipiran ni cijepljen. Kako da si pomognemo?
 8. ekupi otplata na rate

  Pozdrav, između sindikata mog poslodavca i internet trgovine ekupi postojao je dogovor o otplati na rate obustavom od plaće. Sada se ekupi javio sindikatu da narudžba od konca 2017. nije plaćena te traže da se ista plati. Nisam pratio otplatu na platnoj listi ali se unatoč tome ne smatram odgovornim za propust obzirom da je to ugovorom reguliran odnos između ekupi i sindikata, a naplata sada bi me dovela u teško financijsko stanje obzirom na novonastale novčane obveze. Koji su rokovi zastare u ovom slučaju?
 9. Fast food i povrat novca

  Smjernica je odlična! Plijesan i trulež smo slikali.
 10. Fast food i povrat novca

  Ok, dakle D.O.O. je pa onda HGK. U naravi bismo doista da im se u dijeli lekcija obzirom sa zapošljavaju kojekakve spodobe i to znaju. Dok smo tamo boravili još se dvoje ljudi žalilo kad su hranu počeli jesti. To tako ne smije biti!
 11. Fast food i povrat novca

  Hoćemo, a kako dalje ako odbiju? Sudu časti HGK ili HOK?
 12. Fast food i povrat novca

  Pozdrav! U jednom trgovačkom centru smo u objektu brze prehrane naručili i platiti 165 kuna za 4 obroka i piće. Pitali smo da li imaju limunadu, djelatnik je bezobrazno rekao da ako je nema na pultu da je onda nema. Na upit da li može napraviti još dvije limunade, rekao je da nije lud da sad radi limunadu!! Uzeli smo pića koja su bila izložena. U jednom meniu se nalazila dlaka životinjskog porijekla, najvjerojatnije psa! Meni smo vratili i za 15 minuta dobili drugi u kojem nije bilo ničega iz menia koji smo prethodno vratili već samo malo mesa i drugih sastojaka. Sadržaj nije odgovarao plaćenom meniu, a koji smo prethodno vratili. Očigledno je bilo i da je veliki dio sastojaka prebačen iz prethodnog meni u novi! U novom meni smo pronašli i vanjsku kora glavice luka a na salatu smo našli tragove plijesni i truleži. Na ponovni prigovor je djelatnik rekao da je naš problem to što ne shvaćamo što piše na tabli meni i ne znamo što naručujem. Dakle, povrata novca nije bio i dodatno smo izvrijeđani! Hrana je bila prljava i trula, osoblje je bezobrazno i ne zna što radi! Boravili smo tamo sa troje male djece! Nismo se sjetili tražiti knjigu žalbe a nismo ni uočili upute o načinu podnošenja prigovora. E-mailom smo poduzeću uputili prigovor i tražili povrat novca, a odgovorili su da se ispričavaju, povrat novca nisu spomenuli. Kako da se postavimo dalje?
 13. Vožnja , stranog auta od točke A do točke B

  Koji to zakon brani? Ne mogu očev auto posuditi kad dođe na odmor?
 14. Prepreke na cesti

  Pozdrav, u našem naselju je načelnik općine postavio po sredini ulica, na središnjoj liniji, plastične štapove, one narančasto-bijele. Visine su cca. 1.20 m. Jako teško se sada skreće i vozi ionako jako uskim ulicama. Na nekim mjestima je skretanje nemoguće, treba unazad ići i luk popraviti. Koje su zakonske osnove za postavljanje toga? Kako ih ukloniti?
 15. premještaj u policiji

  Dakle, policijski narednik radi na mjestu vođe ophodnje i premješta ga se u drugu postaju na mjesto vođe ophodnje. Da li je to ok obzirom na stečeno zvanje i propisano zvanje za radno mjesto? Zašto se uzima izjava na zapisnik ako slaganje/neslaganje s premještanjem ne odgađa izvršenje?
×