Jump to content

Justitiaest

Korisnik
  • Broj objava

    185
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Drot, motoru je produžena registracija. Kada službenik bude vadio podatke i gledao neplaćene kazne po obavijesti, a vidio da je vozilu produžena registracija, hoće li odustati od slanja OPN-a?
  2. Dakle, sačekati da uruče Obavezni prekršajni nalog, uložiti prigovor pa sudu predložiti da se izrekne opomena obzirom da je motoru u međuvremenu produžena registracija.
  3. Je li time započeo prekršajni progon protiv djeteta obzirom da je utvrđen prekršaj i nudi se naplata novčane kazne?
  4. Kojem roditelju će policija izdati Obavezni prekršajni nalog?
  5. Kako je onda djetetu izdana obavijest sa pozivom za plaćanje kazne?
  6. Policija je izdala obavijest o prekršaju, odnosno poziv za plaćanje kazne. Ukoliko se ne plati kazna, pokrenuti će prekršajni postupak, piše da će izdati Obavezni prekršajni nalog. Može li djetetu izdati takav nalog?
  7. Pozdrav, motociklu je isteklo važenje prometne dozvole prije par mjeseci, došla je kazna iz PU Zadar, Centralnog ispisa, za prekršaj iz čl. 250. ZSPC-a. Vlasnik motocikla je dijete. Ako se produži prometna dozvola i priloži dokaz o tome u žalbi, koji utjecaj to ima na postupak obzirom da je prekršaj otklonjen? Može li dijete odgovarati za taj prekršaj?
  8. Pozdrav, iz inozemstva sam naručio artikle, Overseas dostavljač je došao doma, u dvorištu sačekao 20-tak sekundi i otišao. Mailom su odgovorili na pritužbu da nije dostavljeno jer nema adrese, pa da sutradan neće dostaviti već prekosutra, čekao sam opet, navečer utvrdio da je iniciran povrat pošiljatelju. Dakle, lažu da nije bilo adrese obzirom da je kurir bio doma. Poslao sam sve svoje podatke na traženje, pa su inicirali povrat. Tko je nadležan za nadzor rada nad njima? Što sa štetom, obzirom da su roba i dostava plaćeni?
  9. Rasprava se vodi i oko toga, plaćeno nije jer radovi nisu predani, a nisu predani jer nema papirologije. Na upozorenje odvjetnika da će se izraditi lažna knjiga i lažni dnevnici sa lažnim osobama koje nisu ni bile na gradilištu, sutkinja je to prihvatila, da se izradi sve unatrag. Podaci će biti lažni, lažirani, neistiniti, datumi, izvedeni radovi, osobe, specifikacije, količine...sve.
  10. "Tko izradi lažnu ispravu...", zar time tužitelj ne izrađuje lažnu ispravu, izradivši knjigu gradnje i dnevnike sa neistinitim datumima, imenima i dr.?
  11. U te dokumente se ne mogu unijeti stvarni podaci u pogledu količina, specifikacija, ne mogu se unijeti datumi sa stvarni radnjama na gradilištu. Dakle, krivotvoriti treba sve. Prema zakonu, morali su imati ovlaštenog voditelja gradilišta-inženejra, a to nisu imali.I sad ako nađu nekoga, taj će lažne podatke unijeti, a nije bio nikada na gradilištu. Nisam ni mislio da sud vrši kazneno djelo, već tužitelj, a sud dopušta vršenje kaznenog djela i to će biti vidljivo iz zapisnika o raspravi, te u ugovoru koji bi sud blagoslovio.
  12. Pozdrav, na sudu se vodi spor u kojem je tvrtka obavljala građ.radove, a obzirom da nisu vodili knjigu ni dnevnik građenja, radove nisu nikad predali. Dio ugovorene cijene im je isplaćen kao predujam, a dio je trebao biti isplaćen po predaji radova, pa je investitor drugi dio odbio platiti. Građevina je beskorisna jer se za nju ne može ishoditi uporabna dozvola. Sud na ročištu prihvaća prijedlog tužitelja-tvrtke da se izrade dokumenti, dnevnik i knjiga sa datumima prije 2 godine. Nije li takva izrada knjige i dnevnika kazneno djelo Krivotvorenje isprave?
  13. Pozdrav, policajac koji spram osobe primijeni sredstva prisile radi počinjenja kaznenog djela, smije li potom vršiti ispitivanje ili je poželjno da ne postupa spram iste osobe obzirom da može biti pristran i ugroziti kazneni postupak.
  14. Pozdrav, odvjetnika tražimo na području Istre. Radi se o povredi djetetovih prava, oduzimanja skrbništva, obiteljskom nasilju, zlostavljanju i dr.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija