Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Justitiaest

Korisnik
 • Broj objava

  119
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Opomena za vodu

  Račun nije nikada isporučen, sve drugo se redovno platio. Zato nije jasno od kada teče zastara i je li nastupila sada u rujnu obzirom da tvrde da je dug za kolovoz 2018.
 2. Opomena za vodu

  Pozdrav, vodovod je u kolovozu poslao opomenu zbog neplaćanja navodnog duga za isporuku vode od kolovoza 2018., dakle lanjske godine. Je li nastupila zastara potraživanja i prekida li opomena zastaru?
 3. Pozdrav, izgradim li 2 ili više nadstrešnica do 20 m2 površine koje bi bile postavljene na tlo, a naslonjene stranom na zid kuće, je li to legalno obzirom da ukupna površina prelazi 20 m2?
 4. Starosna dob za subvenciju APN

  Pozdrav, prema čl.7. Zakona o subv. stambenih kredita, subvencija se odobrava osobi koja nije starija od 45 godina. Ako osoba ima navršenih 45 godina, da li je prešla dobnu granicu ili je prelazi sa 46. rođendanom?
 5. Izdavanje kred. kartice nakon deblokade

  Šta nije to do kartičnih kuća? Banke samo posreduju...
 6. Izdavanje kred. kartice nakon deblokade

  Ni u bankama mi nisu htjeli reći ni telefonski za kartice koje se mogu zatražiti online. Kažu da imaju to pravo ne obrazloži ti i gotovo. Mislio sam da netko iz iskustva zna...
 7. Pozdrav, od travnja prošle godine sam deblokiran. Prošli mjesec sam zatražio kreditnu karticu i odbijen sam. Postoji li neki period koji mora proći od deblokade?
 8. Troškovi nakon presude

  Čitam kako je loše prošla odvjetnica XY koja je uložila predstavku na rad sutkinje XY...
 9. Troškovi nakon presude

  Nije li tu povrijeđeno pravo na pravično suđenje obzirom da predmet nije završen u razumnom roku?
 10. Troškovi nakon presude

  Pozdrav, prije skoro 4 godine sam u postupku oslobođen krivnje u priv. tužbi. Sutkinja nikako da donese rješenje o troškovima, dva puta sam se pisanim putem zamolbom i požurnicom obraćao sudu. Što mogu dalje učiniti?
 11. Pozdrav, djeca su se vani igrala i čula susjedu da policajcima govori kako je naš pas napao njenog psa i da njen nije ozlijeđen. Policajci su joj rekli da će meni izdati obavezni prek.nalog te su otišli. Nama doma nisu dolazili. Naš je pas bio vani sa djecom te i djeca tvrde da nije izlazio, a ta susjeda je već godinama u zavadi sa nama. Pas nije čipiran ni cijepljen. Kako da si pomognemo?
 12. ekupi otplata na rate

  Pozdrav, između sindikata mog poslodavca i internet trgovine ekupi postojao je dogovor o otplati na rate obustavom od plaće. Sada se ekupi javio sindikatu da narudžba od konca 2017. nije plaćena te traže da se ista plati. Nisam pratio otplatu na platnoj listi ali se unatoč tome ne smatram odgovornim za propust obzirom da je to ugovorom reguliran odnos između ekupi i sindikata, a naplata sada bi me dovela u teško financijsko stanje obzirom na novonastale novčane obveze. Koji su rokovi zastare u ovom slučaju?
 13. Fast food i povrat novca

  Smjernica je odlična! Plijesan i trulež smo slikali.
 14. Fast food i povrat novca

  Ok, dakle D.O.O. je pa onda HGK. U naravi bismo doista da im se u dijeli lekcija obzirom sa zapošljavaju kojekakve spodobe i to znaju. Dok smo tamo boravili još se dvoje ljudi žalilo kad su hranu počeli jesti. To tako ne smije biti!
 15. Fast food i povrat novca

  Hoćemo, a kako dalje ako odbiju? Sudu časti HGK ili HOK?
×