Jump to content

Justitiaest

Korisnik
 • Broj objava

  108
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ekupi otplata na rate

  Pozdrav, između sindikata mog poslodavca i internet trgovine ekupi postojao je dogovor o otplati na rate obustavom od plaće. Sada se ekupi javio sindikatu da narudžba od konca 2017. nije plaćena te traže da se ista plati. Nisam pratio otplatu na platnoj listi ali se unatoč tome ne smatram odgovornim za propust obzirom da je to ugovorom reguliran odnos između ekupi i sindikata, a naplata sada bi me dovela u teško financijsko stanje obzirom na novonastale novčane obveze. Koji su rokovi zastare u ovom slučaju?
 2. Fast food i povrat novca

  Smjernica je odlična! Plijesan i trulež smo slikali.
 3. Fast food i povrat novca

  Ok, dakle D.O.O. je pa onda HGK. U naravi bismo doista da im se u dijeli lekcija obzirom sa zapošljavaju kojekakve spodobe i to znaju. Dok smo tamo boravili još se dvoje ljudi žalilo kad su hranu počeli jesti. To tako ne smije biti!
 4. Fast food i povrat novca

  Hoćemo, a kako dalje ako odbiju? Sudu časti HGK ili HOK?
 5. Fast food i povrat novca

  Pozdrav! U jednom trgovačkom centru smo u objektu brze prehrane naručili i platiti 165 kuna za 4 obroka i piće. Pitali smo da li imaju limunadu, djelatnik je bezobrazno rekao da ako je nema na pultu da je onda nema. Na upit da li može napraviti još dvije limunade, rekao je da nije lud da sad radi limunadu!! Uzeli smo pića koja su bila izložena. U jednom meniu se nalazila dlaka životinjskog porijekla, najvjerojatnije psa! Meni smo vratili i za 15 minuta dobili drugi u kojem nije bilo ničega iz menia koji smo prethodno vratili već samo malo mesa i drugih sastojaka. Sadržaj nije odgovarao plaćenom meniu, a koji smo prethodno vratili. Očigledno je bilo i da je veliki dio sastojaka prebačen iz prethodnog meni u novi! U novom meni smo pronašli i vanjsku kora glavice luka a na salatu smo našli tragove plijesni i truleži. Na ponovni prigovor je djelatnik rekao da je naš problem to što ne shvaćamo što piše na tabli meni i ne znamo što naručujem. Dakle, povrata novca nije bio i dodatno smo izvrijeđani! Hrana je bila prljava i trula, osoblje je bezobrazno i ne zna što radi! Boravili smo tamo sa troje male djece! Nismo se sjetili tražiti knjigu žalbe a nismo ni uočili upute o načinu podnošenja prigovora. E-mailom smo poduzeću uputili prigovor i tražili povrat novca, a odgovorili su da se ispričavaju, povrat novca nisu spomenuli. Kako da se postavimo dalje?
 6. Vožnja , stranog auta od točke A do točke B

  Koji to zakon brani? Ne mogu očev auto posuditi kad dođe na odmor?
 7. Prepreke na cesti

  Pozdrav, u našem naselju je načelnik općine postavio po sredini ulica, na središnjoj liniji, plastične štapove, one narančasto-bijele. Visine su cca. 1.20 m. Jako teško se sada skreće i vozi ionako jako uskim ulicama. Na nekim mjestima je skretanje nemoguće, treba unazad ići i luk popraviti. Koje su zakonske osnove za postavljanje toga? Kako ih ukloniti?
 8. premještaj u policiji

  Dakle, policijski narednik radi na mjestu vođe ophodnje i premješta ga se u drugu postaju na mjesto vođe ophodnje. Da li je to ok obzirom na stečeno zvanje i propisano zvanje za radno mjesto? Zašto se uzima izjava na zapisnik ako slaganje/neslaganje s premještanjem ne odgađa izvršenje?
 9. premještaj u policiji

  I privremenog ima iako je za to radno mjesto propisano niže zvanje od stečenog zvanja?
 10. VIP, dugovanje od 2013. i 2014.

  Odgovor Vip-a je da dug postoji ali da se ne vide nikakve aktivnosti uz dug. Ne znamo da li je išlo bilježniku, što su poduzeli ako i jesu, a tekući račun jedino znamo da nije blokiran od 2014., od zadnjeg duga.
 11. Pozdrav, Slučajno, prilikom telefonskog ugovaranja usluga, doznalo se da postoji kod Vip-a dug, od 2013. u iznosu 100 kuna, 2014. 500 kuna. Tvrde da su opomene slali, od javnog bilježnika nikada nije došlo ništa, račun nije po tom pitanju nikada ovršen. Da li je zastara potraživanja nastupila? Da li tražiti da neko pismeno pošalju pa se žaliti? Da li rješenje bilježnika može postati pravomoćno iako nije dužniku uručeno?
 12. premještaj u policiji

  Članak 73. Policijskog službenika može se po potrebi službe privremeno premjestiti najduže na 6 mjeseci, odnosno do povratka odsutnog policijskog službenika kojeg zamjenjuje. Ovdje se samo određuje na koji rok se premješta, a temelj premještanja je čl.72. zakona. Znači, po ovome premještaja sa više od 20 g. službe i bez pisanog pristanka nema. Zar ne?
 13. premještaj u policiji

  Pozdrav, odredbe čl. 76. Zakona o policiji: "Policijskog službenika ne može se premjestiti sukladno članku 72. ovoga Zakona, ako je na poslovima policijskog službenika proveo više od 20 godina, osim uz pisani pristanak.". Dakle, može li se tek tako policajca sa više od 20 godina službe premjestiti u drugu policijsku postaju pod izlikom potrebe službe i / ili smanjenja putnih troškova te da se radi samo o privremenom premještaju na 6 mjeseci?
 14. Viđanje djeteta nakon 5 godina?

  Dijete je zlostavljao i majku, toga se sjeća. Ne želi k njemu, plače, moli da to ne radimo, da ne vodimo njemu i ne pustimo da uzme sa sobom. I dobro je za dijete da ga natjeramo i nagovaramo da "oca" viđa? Da li je ikada sud preinačio odluku o viđanju ako doista nije bilo nasija kod viđanja, zanemarivanja i sl.? I mislite li da bi sud štogod preinačio jer se otac nije zanimao 5 godina za dijete?
 15. Pozdrav, supruga ima 9-to godišnje dijete iz prvog braka. Zajedno imamo djece. Bivši suprug je zadnji put prije 5 godina došao po dijete i tada nije htjelo ići s njim, nije htjelo od nas otići k njemu. Suprugu i dijete je zlostavljao, dijete to pamti. Bio je mir sve do sada, nit se javljao ni tražio više da dijete vidi. Nakon pet godina javlja sms-om da dolazi po dijete. Djeca su van sebe, plaču, mi također, ovo je unijelo nemir među nas. Kako da se obranimo, da prekinemo to? Centat za soc. skrb nam nije do sada pomogao, mišljenja su da je za dijete dobro da bude s ocem unatoč tome što ne želi nikako. Molimo pomoć!
×