Jump to content

rango

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar nitko da pomogne savjetom? Ajde ljudi please!
  2. Poštovani, zamolio bih vas ako može savjet...situacija je slijedeća: Htio bih legalizirati kuću koju sam kupio prije dvije godine od jedne stare gospođe. Kuća je sagrađena 80-ih pa podliježe građevinskoj dozvoli. E sad, između ceste i moje parcele proteže se komadić placa (traka 2x14m širine) koji je na 10 osoba. Znači nemam izlaz na cestu i samim time nema šanse da dobijem građevinsku. Što se tiče ostalih uvjeta sve je OK. Što je u ovom slučaju najpametnije napraviti, i dali je olakšavajuća okolnost što se nitko nije javljao 30g. u vezi tog komadića zemlje, a bivši vlasnik ga je uredno koristio kako bi došao do asvaltirane ceste. Čak mislim da je i ograda na tom komadiću. Hvala velika unaprijed na odgovorima.
  3. Hvala na odgovoru. Još jedno pitanje: čuo sam danas da će taj zakon biti odgođen do 7mj. ove godine. Dali je već poznat datum povlačenja ovog zakona?
  4. Dobar dan. Molio bih ako netko može pomoći. Prije 2 tjedna sam kupio jednu kuću u blizini V.Gorice, no međutim ona je građena 80tih i nije legalizirana, dakle u zemljišnim knjigama ona ne postoji, već se vodi kao oranica. Jučer, na moje iznenađenje, dobivam na kućnu adresu riješenje u kojem piše da moram donjeti uvjerenje da se predmetna kat. čestica nalazi u građevinskoj zoni, u protivnom ako ne donesem ili se ne nalazi u GR. zoni uknjižba prava vlasništva će biti odbačena (uknjižba mi je jako bitna radi hipotekarnog kredita koji planiram dići). Danas sam išao provjeriti u katastar i pola čestice jeste u GR. zoni (dio do ceste), a pola nije. Parcela je uska 12m a dugačka 90m od ceste, pa vjerojatno zato nije cijela obuhvaćena GR. zonom. Dali netko može naslutiti kako bi to SUD mogao okarakterizirati. Dali kao GR. ili poljoprivredno zemljište. Dugo mi je čekati par tjedana dok mi ne odgovore, pa rekoh da pitam. Unaprijed veliko HVALA.
  5. rango

    molim pomoć!

    Pozdrav, Molio bih ako mi netko hitno može pomoći u vezi mog slučaja. Radi se o slijedećem: Planiram kupiti kuću u okolici Velike Gorice i to mi je vrlo bitno i hitno. O kupnji nekretnine sam pregovarao s gospođom koja još uvijek nije vlasnik te nekretnine, već je vlasnik pokojni suprug. 01.12.2009. je zakazana ostavinska, i tad bi se njezina 3 sina trebala odreći svojih dijelova u korist majke, s kojom bih ja sklopio ugovor. S obzirom da je ostavinska rasprava zakazana za 01.12. što je meni predugo za čekati (morao bih useliti u novi prostor ovih dana), gospođi sam ponudio kaparu do rješavanja papira, no ona za to ne želi niti čuti. Želi da joj cijeli iznos isplatim u komadu odmah, ukoliko želim odmah useliti u prostor. E sad moram priznati da me je strah cijeli iznos platiti osobi koja će tek u 12.mj. postati vlasnik, a meni se žuri. Zanima me dali je moguće nekako riješiti ovaj slučaj, gdje bih odmah platio nekretninu i uselio, a da budem siguran da će nakon ostavinske u 12. mj. sve biti OK i nekretnina preći na gospođu. Na koji način da to riješim? Samo da napomenem da sam razgovarao i sa sinovima koji kažu da neće praviti nikakve probleme kod odricanja od svojih dijelova. Pozdrav i please HELP!
  6. Mati77, dali znaš možda kolika je kazna ako uhvate strance da rade na obiteljskoj kući (ne u firmi). Pitam, jer se to desilo mom prijatelju koji mora krajem 6mj. na sud. Imaš nekog dobrog odvjetnika za preporučiti?e-mail: agmedia@net.hr Pozzzz
  7. Pozdrav. Molim preporuku dobrog, korektnog i nadasve učinkovitog odvjetnika po pitanju građevinskog prava. Unaprijed HVALA i isprika ako sam fulao podforum. Preporuke molim slati na e-mail: agmedia@net.hr
  8. A ukoliko ja inspekciji kažem da sam ih našao prek nekog oglasnika i da su se predstavili da su recimo iz Siska. Dali na taj način mogu pokriti sebe, jer nikom na čelu ne piše od kud je, niti ga ja moram legitimirati.
  9. Ovim putem molim sve one koji su imali sličnu situaciju ili se kuže u zakon da mi pomognu. Slijedeći bih tjedan trebao početi s adaptacijom jedne stare kuće u Zelini (kod Zagreba). S obzirom da sam tanak s lovom, a sve ponude koje sam dobio za kompletnu adaptaciju su bezobrazno visoke, pozvao bih 3 Bosanska državljanina, da mi to odrade za 40% nižu cijenu. Ono što me zanima je na koji način mogu to odraditi, a da ne snosim sankcije ako ih uhvate, odnosno bolje rečeno dali postoji kakva rupa u zakonu. Moram napomenuti da su oni upoznati rizikom, te da svjesno dolaze na vlastitu odgovornost. Hvala unaprijed i pozdrav P:S: Isprika ako sam pogriješio podforum
  10. Pozdrav, je bih lijepo molio ako netko zna točnu i provjerenu informaciju: Dali se plaća porez od 20% (porez na preprodaju), ako sam prodao nekretninu 10 mjeseci kasnije nakon što sam kupio, a bio sam prijavljen na njoj. Još moram napomenuti da se radi o staroj nekretnini koju sam adaptirao i prodajom zaradio. Pozdrav i hvala unaprijed.
  11. Pozdrav svima, ja takodjer molim, ako moze preporuka dobrih i ažurnih odvjetnika za nekretnine na moj mail. Pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija