Jump to content

Voice

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I sam imam problema s tim Matrixom.Svakodnevno nazivaju nebrojeno puta.Ako im se javiš, bahati su i napadni. Ako im se ne javiš, poziv na poziv ide.Imaju brojeva svih mogućih vrsta.Zovu i s fiksne, a najviše s 095 linije.Nešto slične gornjem screenshotu imam i ja na mobitelu. Već sam i sam pomišljao o tome da dignem tužbu za uznemiravanje.
  2. Problem je sljedeći. Nakon bakine smrti, naslijedio sam imovinu na kojoj je ona upisana katastarski, no gruntovno glasi na njenu tetu koja je , po našim saznanjima, umrla u SAD-u prije podosta godina. Nemamo nikakvih mogućnosti kontakta niti saznanja o njenim eventualnim nasljednicima. Za života, teta je poslala punomoći da se moja baka može uknjižiti kao vlasnica na kompletnu njenu imovinu u Hrvatskoj. Kako baka i djed nisu imali novaca, tako se nisu niti uknjižili.Oboje su umrli, ja sam naslijedio te parcele. Sada me zanima na koji način mogu "rasčistiti" papire?
  3. Moram i sam priznati da su mi net i ovaj forum i ljudi na njemu bili od velike pomoći.
  4. Eto da se i ja javim da je lova napokon legla. Sve je ok. Zahvaljujem svima na savjetima i pomoći.
  5. Sokolu, nema ti druge nego strpljenja. Možemo samo čekati da se smiluju i uplate. Kad se skupi nešto novca, možda i nama daju. Al sad će uskoro 8 mjesec pa valjda opet skupljaju za proslavu.
  6. Ne znam više di se sad šta vodi jer se 1 GBR nakon preustroja transformirala u drugu postrojbu, a ja sam pogubio niti di se sad isplaćuje plaća i koji je POF nadležan.
  7. Ja dobio napokon i to riješenje da imam pravo na prosječne plaće plus tih 525 kuna po mjesecu rata. E sad,trebam li ja sada nekome još nešto poslati, koliko se obično čeka na isplatu i ima li neki broj gdje bi se mogle dobiti neke informacije u vezi isplate?
  8. Koliko je normalno da se čeka ta otpremnina.Ja sam papire poslao prije skoro pola godine ali nema nikakovog odgovora u svezi toga.
  9. Tako nešto sam si i mislio. Još samo jedno pitanje. Kako se radi procjena vrijednosti na te nekretnine? U darovnim ugovorima ima da upišemo vrijednost. Ali mi tu možemo upisati npr. 10 Kuna.
  10. Malo sam se raspitao, sastavljanje takovog ugovora košta oko 1000 kn. A rečeno mi je da tih ugovora ima za kupiti i u knjižarama za nekoliko kuna pa ću prvo to provjeriti. Zanima me samo još plaća li se na sve to porez i koliko?
  11. Eto, ipak smo se na kraju uspjeli dogovoriti. I koja je sad procedura? Možemo li mi između sebe darovati udjele koje smo dobili tako da bi svatko od nas bio vlasnik 1/1 svojega? I kako to uraditi? Darovnicom, kupoprodajom ili...?
  12. Kao što sam već napomenuo-dogovorno se ne može riješiti ništa. KAkova je procedura da se suvlasništvo razriješi da svatko ima svoj dio 1/1 i da se zna tko je vlasnik čega. Napominjem da ja ne potražujem nikakov dio nad njihovom kućom koja trenutno na mene i sestru svakoga glasi po 3/8. U biti ispada da smo većinski vlasnici njihove kuće.edit: U biti, možeš li mi pojasniti ovo geometrijsko? dodatak:Zašto se oporuka nije ispoštivala?
  13. Da ne tražim sada po cjelom forumu iako sumnjam da ima ista tema kao moja, postavljam upit u novoj temi. Idemo redom. Moja baka je napisala oporuku kod bilježnice ovjerenu.U njoj da meni i sestri ostavlja sve uz to meni ostavlja kuću a ostale dvije sestrične razbaštinjuje. Na ostavinskoj rasopravi bilježnica koja ju je vodila(ista ona kod koje je pisana oporuka) je dodjelikla i sestričnama nužni dio.Problem je bio u kući u kojoj sestrične žive jer ju ujak nikada nije prepisao na sebe za života već je i kuća glasila na baku.Ja i sestra smo se odrekli te kuće, ali je na kraju bilježnica riješila da ja i sestra imamo pravo na 3/8 kuće a sestrične tek na 1/8 kuće u kojoj žive.Problem je u tome šta su one dobile i 1/8 sve ostale zemlje i kuće koju mi je baka oporučno ostavila. Mene sada zanima koja procedura je da se riješi pravo vlasništva da ja imam djelove 1/1 za sebe.TJ. kako se sada razdijeliti s tim /8 da svatko zna čega je vlasnik.Da napomenem da odnosi s sestričnama nisui dobri pa dogovor ne vrijedii. (da napomenem da kuća koja je meni ostavljena i kuća u kojoj žive sestrične nisu iste) Hvala.
  14. Riješeno i zahvaljujem još jednom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija