Jump to content

Charisma

Korisnik
  • Broj objava

    68
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Charisma je na 2. svibnja 2017 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Charisma objavi!

Postignuća

  1. Izgleda da ovisi o volji službenika... i meni su u jednoj poslovnici na identičnu situaciju tako odgovorili ali u takvom slučaju kad se ne dobije povratnica postoji postupak "potrage".Naime svaka pošiljka je zabilježena kada i kome je poslana i kad je zaprimljena(naravno samo one pošiljke sa povratnicom).Na upit o potrazi službenica je rekla da je to jako komplicirano,da se piše zahtjev i čeka danima i da to naplačuju.U drugoj poslovnici je službenik na temelju potvrde o poslanom pismu samo pogledao u komp.i i imao uvid u sve podatke.Napravio zahtjev za povratnicom i u roku od dva dana je na kućnu adresu stigao dokument(ne ona klasična povratnica,ali ima istu ulogu)da je institucija zaprimila pismo.I naravno,ništa se ne plaća budući da je usluga prethodno plaćena.Otiđite na HP sa potvrdom o poslanom pismu i tražite da vam naprave potragu.
  2. Da,snimanje je navedeno kao mogućnost ukoliko članovi vijeća izglasaju tu opciju.No,unatoč snimanju sjednica potrebno je iz istih snimaka napraviti prepisku svih donesenih odluka i zaključaka.Zbog duplog posla je manja vjerojatnost da će se netko odlučiti na snimanje sjednica koje znaju potrajati...Snimanje bez dozvole predstavlja nevažeći "dokument" te ga prosvjetna inspekcija ne uvažava...
  3. Statut navodi obvezu vođenja zapisnaika,a način određuje Pravilnik o radu kolegijalnih tijela.
  4. Na svakoj se sjednici vodi zapisnik,koji može biti i u takvom obliku tj.da se sjednica snima.Naravno,mora postojati pisana odluka tog istog vijeća kojom se dozvoljava snimanje umjesto pisanja.
  5. Možete bez problema.Njima nije bitno gdje se nalazite u vremenu kad koristite roditeljski dopust već Vaš radni odnos iz kojeg ostvarujete to pravo.Ne morate im ništa javljati i neće vam komplicirati...
  6. Eto,ne znam koliko Vam moje iskustvo može pomoći(ili meni naštetiti?)...Mene se isto tako teretilo(anonimna kaznena prijava) za prijevaru na putnim troškovima budući da su mi se isplaćivali prema mjestu stalnog boravka a ne prema mjestu privremenog boravišta.(tako da je moja situacija bila gora od vaše jer je bilo više dokaza koji mi nisu išli u prilog).U razgovoru s policijskim službenicima(koji su došli na moje radno mjesto kako bi obavili razgovor i uzeli potrebnu dokumentaciju)pozvala sam se na pravo slobode kretanja(i ine obiteljske razloge) i bez muljanja priznala da nije baš da uvijek idem na posao odonud od kud mi se isplaćuju putni troškovi.Apsurdno,al ispalo je da svaka osoba koja poslije posla ne odlazi direktno doma(nego ide obavljat bilo što negdje drugdje-kava,trgovina,banka itd.)čini kazneno djelo prijevare na putnim troškovima.Kao i oni koji se zajedno voze na posao ili stopiraju do posla-a svi primaju naknadu(to su mi eto tak policajci rekli).Ali,takve eto nitko nije prijavio.Mene je odvjetnik savjetovao u principu da govorim onako kako sam im zapravo i rekla.Kao,zakon ne može uvjetovati osobu da baš svaku noć prespava kod kuće jer bi to bilo kršenje prava kretanja.Kao što ni dan-dva izbivanja iz kuće ne može biti osnova za počinjenje tog kaznenog djela prijevare.Koliko znam kao svjedoke su ispitali poslodavca i računovodstvo,ali ne i moje ukućane,a za ostale ne znam jer mi nitko od poznanika nije rekao da su ih ispitivali.Ono što znam je da je nakon mog iskaza bila pokrenuta dodatna istraga(dobila sam informaciju od treće osobe...)ali nisam završila na sudu. Muka mi je kad čitam Vaš post,ne zbog Vas, već zbog takvih "dušebrižnika" koji nemaju drugog posla u ovome svijetu nego smišljati kako napakostiti nekome(a i zbog toga jer me lovi panika da bih se ponovno mogla naći u Vašoj situaciji).Možda bi bilo dobro da potražite savjet od nekog drugog odvjetnika....Sretno!
  7. Znači,u principu ak se nađe koji zlonamjernik i prijavi da osoba ima prijavljeni privremeni boravak u drugoj državi a da to nije dojavila/prijavila na PP u Hr,neće bit one kazne od 500-5000 kn jer je svakodnevno i u mjestu svog stalnog prebivališta u Hr(?)...nadam se da će se to uzet u obzir ako nekome prorade zle namjere...Hvala!
  8. Pozdrav!Eto imam slično pitanje,pa da ne otvaram novu temu,prikrpat ću se ovdje: Ako osoba ima prijavljeno stalno prebivalište u RH,a privremeni boravak u drugoj državi EU,a svakodnevno odlazi na posao u RH-da li je dužna prijaviti na PP da ima prijavljeni privremeni boravak u inozemstvu?S obzirom da svaki dan odlazi u RH na posao i u mjesto stalnog prebivališta(pogranična zona pa je sve to u jednom krugu) na PP su mišljenja da MOŽDA i nije potrebno s obzirom da nema izbivanja iz države na godinu dana,al opet zakon je kao jasan i traži prijavu.U slučaju da ipak prijavi taj privremeni boravak,pitanje je isplate putnih troškova-po adresi u inozemstvu ne može biti isplata(riječ je o javnoj ustanovi),a prijavom boravišta se ujedno izjavljuje da osoba izbiva iz države na godinu dana a da realno i nije tako...Malo specifična situacija,al molim ako netko ima neki savjet...hvala!
  9. Na temelju članka 27.Zakona o prosvjetnoj inspekciji Ravnatelj ustanove dužan je o ispunjenju obveza iz rješenja izvjestiti Upravu za inspekcijske poslove u roku od 8 dana od isteka roka za ispunjenje obveze.Ukoliko to iz bilo kojih razloga ne učini ravnatelj,prosvjetnu inspekciju o tome je dužan,također pisano i u istom roku,izvjestiti predsjednik Školskog odbora.Ne postoji mogućnost da ravnatelj odbaci odluku prosvjetne inspekcije,ali može se žaliti na njihovo rješenje.
  10. Imali smo sličnu situaciju i nakon raspitivanja po svim adresama dobili smo odgovor da rtv pristojbu plaća osoba koja je prijavljena na stan u kojem se nalazi prijemnik,bez obzira na status studenta il nezaposlenosti ili pak činjenice da pripada kućanstvu koje već plaća rtv pristojbu.Jedino rješenje je odjaviti prijemnik zbog neposjedovanja istog ili zbog kvara.
  11. Upisana ocjena se ne može tek tako poništiti,za to postoji procedura koju je potrebno ispoštovati(svako brisanje korektorom je nezakonito).Ako je u pitanju e-imenik,ne vjerujem da se uopće i može više obrisati ako je prošlo više dana.U svakom slučaju,ponavljam da je udaljavanje učenika sa sata nedopustivo i nezakonito.
  12. Malo je čudno da bi se nekog udaljilo sa sata zbog toga jer ne želi odgovarati...No,kako da bilo-nije dozvoljeno udaljiti učenika sa sata(ako su postojali problemi u ometanju sata,za to postoje druge disciplinske mjere...).Neopravdani sat znači da je učenik neopravdano izostao pa je svakako nelogično neprisutnog učenika ocijeniti.Najbolje bi bilo zatražiti razgovor sa razrednikom i dotičnim profesorom da dobijete uvid u cijelu situaciju,pa tek onda možete poduzeti određene mjere.
  13. I ja mislim da bi po toj logici trebalo tome biti tako,no vidjet ćemo da li i na HRT-u dijele isto mišljenje...Eto,tv odjavljen i u postupku je prijava kod roditelja, pa da vidimo hoće li upaliti... Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija