Jump to content

jope

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 2. stupanjsko rješenje HZMO sam dobio u siječnju 2008. U zakonskom roku sam podnio Upravni spor Tužbom Upravnom sudu .Prije 20 dana 13.11.2008. sam primio presudu Upravnog suda "Tužba se odbacuje" iz navedenog razloga. Vi kažete da mogu pokrenuti ponovo Tužbu Upravnom sudu, ali da li mi teče novi rok ili je važeći stari rok od 2.stupanjskog Rješenja. Da li je pametbije ići na Upravni sud ponovo ili ići odmah na obnovu postupka na 1. stupanjsku komisiju, jer će ionako nakon eventualne pozitivne presude Upravnog suda ,predmet vraća na 1.stupanj?
  2. Gosp. Moderatore, večeras sam Vam poslao poruku vezano za Vaš odgovor od 29.11.pod rubrikom UPRAVNO PRAVO na temu Invalidska mirovina HVO, te Vas molim da mi odgovorite. Hvala Pozdrav, Jope
  3. gospodine Moderatore(Utjerivaču zakona), Hvala Vam na savjetu. Vidim da ste iz Dalmacije, ja sam u Splitu, te bih Vas pitao ako pružate pravne savjete da li mogu do Vas , jer mi je dosta odvjetnika reklo da nemam šta tražiti od Upravnog suda- da je on rekao svoje i da bi je jedino preostalo da tražim obnovu postupka na 1.stupanjsku komisiju na HZMO. Vaš savjet je da idem na Upravni sud sa novom Tužbom kao iz početka ili da tražim obnovu postupka. Možete mi odgovoriti i na e_mail.
  4. odbačena zbog krivo ispisane Potvrde o okolnostima ranjavanja(ispisano "povrijeđen" a ne "ranjen"kako je i stvarno
  5. Predao sam Tužbu Upravnom sudu RH zbog negativnog drugostupanjskog rješenja za priznanje prava na invalidsku mirovinu ranjenika HVO temeljem Ugovora HVO. Dobio sam rješenje "Tužba se odbacuje" . Iz razloga što kao tužitelj koji živim u inozemstvu(BiH) nisam u Tužbi naveo punomoćnika za prijem pošte(pismena). Sud me uopće nije pozvao da naknadno ispravim taj propust ,te je bez rasprave odbacio Tužbu. Da li imam pravo na obnovu postupka i li koji drugi pravni lijek?
  6. Upravni sud RH odbacuje moju tužbu iz razloga što kao tužitelj koji živim u inozemstvu ( BiH) a državljanin sam RH ,nisam naveo punomoćnika za primanje pošte u Republici Hrvatskoj( čl 146. Zakona o parničnom postupku).Dakle odbacio je Tužbu bez da me je pozvao da naknadno imenujem punomoćnika. Nije uopće raspravljao o Tužbi. Tužbu sam podnio za ostvarenje mirovinskih prava za ranjene branitelje iz sastava HVO. Kad sam napustio rad u inozemstvu i prijavio se u redove HV i kasnije HVO nije me nitko ni pitao iz koje sam države i gdje mi je prebivalište. a sada sramotno odbacuju Tužbu iz proceduralnih razloga . Imam li ikakva prava na obnovu postupka pred Upravnim sudom ili drugi izvanredni pravni lijek?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija