Jump to content

velikiproblem

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me slijedeće - uslijed blokade od strane Fine svi su računi blokirani i svaki priljev sredstava ide za namirenje duga. Je li legalno tražiti isplatitelja prihoda (za autorsko djelo) da isti isplaćuje na račun supružnika kojem je blokirani opunomoćenik? Također me zanima je li ostavljena mogućnost pljenidbe dijela prihoda, a ne kompletnog, to se, čini mi se, kosi sa socijalnim pravom, od čega bi čovjek trebao živjeti? Hvala!
  2. U pozivu piše da je za to kazneno djelo predviđena kazna od 3 mjeseca zatvora, odnosno 2 godine uvjetno. Mene država tuži da sam ja svjesno dizala novac, znajući da ga neću vratiti. Kako da dokažem suprotno? Naime, morali smo platiti, odnosno još uvijek plaćamo 80 000 kn nenadanih troškova kako bismo osigurali opće uvjete za život (struju)te stoga nismo mogli plaćati dug Dinersu. Ima li tko iskustva kako ide to s građanskom parnicom kad je Diner tužitelj? Što me čeka? Nagodila bih se ja s njima, ali kako kad jedva da mogu djeci priuštiti osnovno.
  3. Nije bilo nikakvih posupaka prije ovoga, niti građanskih, niti kaznenih. Što to sad znači? Mene država tuži za prijevaru Dinersa, a Diners me još može (a ako može onda sigurno i hoče, jel'?) građanskom parnicom tužiti za povrat duga? Što se tiče nositelja kartice, to sam ja, a suprug je bio opunomoćenik po drugoj kartici. Navodite olakotne okolnosti - mene zanima hoće li sud zaista uzeti u obzir da imam dvoje tromjesečne djece i zaplijenjena primanja te gotovo da nemam sredstava za život te da ni suprug ni ja prije nismo okrivljeni za kazneno djelo (prekršaja je bilo, da - prometnih samo)?
  4. Po osnovnoj i dodatnoj Diners kartici dugujem 75000 kn. Suprug i ja smo optuženi za kazneno djelo prijevare te smo pozvani da pristupimo ročištu na kaznenom općinskom sudu kao okrivljenici. Obzirom da je u tijeku nastanka nemogućnosti otplate duga došlo do nepredviđenih okolnosti koje su uzrokovale neplaćanje te da suprug nema redovna primanja ("honorarac" je), a ja sam na porodiljnom dopustu (imam tromjesečne blizance) te da mi je plaća (sada rodiljna naknada) već pod administrativnom zabranom zbog otplate kredita zanima me može li nam biti dosuđena, kako se u pozivu navodi, kazna zatvora od 3 mjeseca. Ni suprug ni ja nismo prethodno kazneno osuđivani. Također, realno nismo u mogućnosti otplatiti dug zbog gore spomenutih nepredviđenih okolnosti. Kako našim zakonom nije predviđena mogućnost objave osobnog bankrota, zanima me kako će teći dalje proces ako se Diners neće moći naplatiti? Ne posjedujemo nekretnine ni pokretnine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija