Jump to content

sirius

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. uf,ovdje postaje vruće. Molim Vas da ipak nikoga ne vrijeđate.Nije vrijedno toga.Ok?
  2. Hvala Vam na objašnjenju,ali zaista nije trebalo.Znam da postić nije bio upućen meni,ali Vi me izgleda niste razumjeli.Uopće nije bitno čiji je i kome upućen (postić),ovdje svi imaju mogućnost čitanja i uključenja,ako se ne varam.A još Vam jednom obračam pažnju na eksponiranost od početka posta.
  3. Poštovana, moje pitanje s početka ovog posta je bilo i više nego jednostavno. Ako Vam još nije jasno zašto sam ovo napisao,molim Vas da usmjerite svoju pažnju na do sada napisane poruke,a kojima ste potpisnik. S osobitim štovanjem, Sirius
  4. ok,krasan curriculum,ali nije Vam uspio očito pomoći u prošlosti.Bar što se psihologije tiče. Zahvaljujem Vam svima na lamentiranju o bračnim i post bračnim problemima,ali smatram da je pitanje s početka bilo jako jednostavno,a odvelo u neke sasvim druge vode. Isto tako draga gospođo,o Vama i Vašem životu i profesionalno očito uspješnoj (?) karijeri saznali smo i više nego dovoljno.Još jednom Vam na tome zahvaljujem,ali smatram da više ne bi trebali o tome pisati,niti mi čitati.
  5. Taj podatak sam dobio u pisanom obliku od NHS-a (Nezavisni Hrvatski sindikati), a potpisnik je gosp. Goran Bakula, Savjetnik za gospodarstvo.
  6. Ovo bi Vam moglo niti interesantno,ali možda i ne. Prilikom rastave koja je bila sporazumna,dakle prije samog sudskog postupka detalji su dogovoreni,ali malo je falilo da ispadnem gubitnik po pitanju viđenja djeteta. Radilo se o vikendima,a za mene je vikend počevši od subote ujutro,pa do nedjelje navečer.Međutim odvjetnik koji je zastupao bivšu suprugu i kojeg sam i ja prihvatio (iako odvjetnik nije bio moja ideja) da nam napiše sporazum,u dijelu gdje se spominje viđanje djeteta napisao je za vikende da je viđanje subotom od - do i nedjeljom od-do.Možete zamisliti kako sam se osjećao pročitavši to (a nikad ne čitam kojekakve ugovore-MOJA GREŠKA) jer sam vjerovao bivšoj supruzi i smatrao sam da će ono što smo se sami dogovorili naći i na papiru.Sva sreća da sam ipak pročitao što piše na tom za mene neugodnom komadu papira. Da ne duljim,sada piše ono što sam želio i što smo se prije toga dogovorili. No kasnije nastupaju problemi po pitanju kojekakvih dječjih aktivnosti,igraonica i sl.Kako sina viđam i 2 puta tijekom tjedna,simptomatično je da su baš ti dani bili prepuni aktivnosti.Drugim riječima to je značilo da bih po dijete otrčao nakon posla u vrtić,nešto bi pojeli s nogu i ja bih ga odveo na neki sport ili u igraonicu.Da ne govorim o tome kako je takav način prehrane "zdrav" za dijete. Viđanje se dakle svodilo na otprilike pola sata prije i pola sata poslije toga.Pa se sada družite s djetetom. Kako je to postalo učestalo,primio sam se elementarne matematike i došao do izračuna da u mjesecu od 30 dana (720 sati),s djetetom provedem (računajući dakako i vikende) 100 sati,a majka 400.Razlika od 220 sati je mamino vrijeme provedeno na poslu. Shodno tome,zamolio sam ju da mu kojekakve aktivnosti organizira za dane koje je kod nje ili da promjenimo moje dane viđanja.Ipak tih stotinjak sati želim provesti s djetetom,a da li ću ga ja samoinicijativno odvesti negdje,to je već moja i njegova stvar. Nadam se da će i ovakva informacija pomoći nekome da koliko-toliko regulira pitanje viđanja s drugom stranom.Znam da nismo svi isti,ali trebamo biti uporni u ishođenju nekih prava,a koja su samo suhoparno navedena u presudi.
  7. Potrošačka košarica za obitelj s dvoje školske djece koja pohađaju dvije izvanškolske aktivnosti za Zagreb u siječnju 2006 iznosi 6856 kn,a po članu obitelji 1714 kn.
  8. Pa ja Vam mogu dati samo primjer moje alimentacije. Prosijek moje plaće je kao i kod Vašeg supruga i za jedno dijete izdvajam mjesečno 1500 kn.
  9. Hvala lijepo na iscrpnom odgovoru. Nije da se ne slažem sa plaćanjem svojih obveza,mada kada se radi o djetetu to ni ne shvaćam kao obvezu nego nešto sasvim normalno.Kako je tijekom cijele godine dijete dosta vremena samnom,jednostavno mi je bilo normalno da taj 1,dakle puni mjesec,ne moram plaćati alimentaciju. U neku ruku izgleda da smo mi očevi,ako nam dijete već nije dodijeljeno,materijalno kažnjeni što nismo ostali u braku s majkom dijeteta.Smatram da je u tom dijelu zakon prilično krut.Pričam dakako o nama očevima koji ne biježe od plaćanja alimentacije.
  10. Slažem se s gore napisanim.Samo sam tražio stručno mišljenje i savjet,te se nadam da više neće biti komentara bilo koje vrste na moj upit. Hvala
  11. Bivšoj supruzi redovito uplaćujem alimentaciju.Zanima me da li joj moram plaćati alimentaciju i za onih 30 dana koje dijete preko ljeta provede samnom na moru. Moje je mišljenje da ako oba roditelja podjednako materijalno uzdržavaju dijete ne bih bio dužan za taj mjesec platiti alimentaciju. Molio bih stručan odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija