Jump to content

trapavi

Korisnik
 • Broj objava

  35
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Povrat u prijašnje stanje

  OK, hvala puno na savjetima,probati ću pa što bude.... Pozdrav!
 2. Povrat u prijašnje stanje

  OK, hvala na odgovoru,probati ću,pa što bude.... LP,
 3. Povrat u prijašnje stanje

  Vratio sam se 05.01.18. kada sam i napisao i poslao prigovor na ovrhu, pa da sam se vratio na vrijeme-stigao bi poslat prigovor u roku, mislio sam da se nedjelja ne računa. Ali koliko vidim iz Sudskog rješenja,nije problem u (ne)opravdanom razlogu, već u roku za propuštanje Prijedloga za povrat, koji je istovjetan onome datumu kada sam ja poslao prigovor??!!
 4. Bok, molim pomoć u sastavljanju žalbe na Rješenje o odbacivanju prijedloga za povrat u prijašnje stanje. Naime, Rješenjem o ovrsi javnog bilježnika od 21.12.2017. određena je ovrha,na koju sam pisao prigovor 5.1.2018., koji je odbačen kao nepravovremen (zakasnio jedan dan). Na to Rješenje o odbacivanju (nakon što sam ga zaprimio 24.1.2018.) podnosim prijedlog za Povrat u prijašnje stanje 24.01.2018.g., koji mi je sada također odbačen sa obrazloženjem da je nepravovremen??? U obrazloženju je navedeno da je "temeljem odredbe čl.12.st.2.Ovršnog zakona dopušten povrat u prijašnje stanje samo zbog propuštanja roka za žalbu i prigovor,dok je odredbom čl. 118.st.2 i 3 Zakona o parničnom postupku,u vezi čl.21.OZ-a,određeno da se prijedlog za povrat u prijašnje stanje mora podnijeti u roku od 8 dana računajući od dana kad je prestao razlog koji je uzrokovao propuštanje.Obzirom je ovršenik prijedlog za povrat u prijašnje stanje podnio dana 24.1.2018.g.,dok je dana 05.01.2018.g. prestao razlog koji je uzrokovao propuštanje,to je protekao rok od 8 dana od dana kada je prestao razlog koji je uzrokovao propuštanje,pa je valjalo temeljem čl.121.st.1 ZPP-a u vezi čl.21 OZ-a,prijedlog ovršenika za povrat u prijašnje stanje odbaciti kao nepravovremen". Nije mi jasno kako mi je istekao rok za nešto što sam propustio učiniti,kada još nisam niti znao da će mi prvi prigovor biti odbačen,jer sam (opravdano, službeni put) zakasnio 1 dan, pa zato sam i tražio naknadno povrat u prijašnje stanje. Ako tko ima savjet što učiniti,bio bih mu zahvalan!
 5. Pionirac, Rakitje, HTV

  Podižem ponovno temu te molim gore navedene i ako ima još nekoga tko je tada bio tamo, neka mi se javi na PP, Hvala! Probati ću ponovno zatražiti od MUP-a i MORH-a da mi izvrše provjere u evidencijama, negdje mora postojati nekakav trag.... Neposredni zapovjednik bio mi je pok. Antun Škripač, a njemu nadređeni Gento Međugorac....
 6. Molim da mi se jave branitelji-dragovoljci koji su dana 27.06.1991.g (napad na Sloveniju) pristupili u postrojbu MUP-a u Pionirskom gradu, te potom nakon toga otišli za Kumrovec i Rakitje na zaduženje, a potom na osiguranje zgrade HTV-a na Prisavlju u Zagrebu !
×