Jump to content

fotograf

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na podršci svima, pa i tebi rio137! Iako sam laik, logika me očito dobro služi. Ali jedan mi je pravnik jednom rekao: "jedno je Pravo a drugo Pravda". Nadam se da će uskoro i kod nas uvest "pravo presedana" (ili tako nekako) pa da budemo svi pred zakonom jednaki. Tako ću onda i ja moć sklopit ugovor sa Poreznom da naplati i moja potraživanja prema trećim osobana...
  2. Poštovani Ultra! Vidim da ste upućeni i da razumijete problematiku. Ja činjenice koje ste iznijeli prihvaćam. Međutim i dalje se ne mogu pomirit s tim da se neplaćanje članarine nekoj udruzi knjiži kao porezni prekršaj.Hvala na iznesenom mišljenju.
  3. Jedanaest godina sam bio obrtnik, vlasnik fotografske radnje. Redovito sam morao plaćat članarinu u obrtničkoj komori pod prijetnjom "poreznog prekršaja". Na moje inzistiranje da ne želim plaćati članstvo u obrtničkoj komori jer ne želim biti njen član, odgovoreno mi je (od strane obrtničke komore) da sam njen član po sili zakona, čim sam otvorio obrt. Mislim, u redu, ali neću plačat članarinu. Na taj način bi se u vrijeme "crnog" socijalizma mogao isčlaniti iz n. pr. "socijalističke omladine". Ali ne! U poreznoj upravi su mi objasnili da obrtnička komora ima EKSKLUZIVAN ugovor sa poreznom upravom u kojem stoji da se ne plaćanje njihove članarine tretira kao porezni prekršaj!!! Osim toga, obrt. kom. mi nikad nije pomogla, a mnogo sam puta od njih tražio da poduzmu korake u vezi nelojalne konkurencije i rada na crno. Sad me zanima mogu li tražit nazad novac koji sam sve te godine uplaćivao, budući da mi je naplaćen pod prisilom? Ako ne mogu, u redu. Samo da li onda ja mogu sklopit ugovor sa poreznom upravom da novac koji meni duguje Janko bude također naplaćen preko iste pod prijetnjom poreznog prekršaja? Hvala na razumijevanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija