Jump to content

Mirna-

Korisnik
  • Broj objava

    68
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Cijenjeni, neznam gdje i kako pokrenuti nešto što me muči, nemam mira, nemam sna,,,,proganja me....Naime, padom Vukovara, roditelji su mi ostali u podrumu, jer je otac bio jako bolestan, pa ih , kada su došli kamionima u taj dio grada nisu strpali u kamion, kao skoro sve Hrvate,ostavili su ih u njihovoj kući u podrumu. Neposredno poslije , prema izjavama susjeda ( madjari i srbi) došli su , tzv šešeljevci, i vršili dalje "čišćenje".Susjedi pričaju da su čuli strašne krikove, urlanje, a nisu imali hrabrosti izlaziti van iz svog podruma. U jutro su pronašli moju majku zaklanu, sjedila je na kauču, mrtva. S obzorim da sem ja već bila protjerana, do mirne reintegracije, ništa nisam mogla poduzimati, Po povratku ( mirnom reintegracijom) na moj zahtjev izdan mi je papir na kojem je samo u dvije rečenice pisalo da je moja majka ubijena nasilnom smrću. Neznam godinama, od kuda početi, da bi doznala tko,i zašto je moja majka zaklana.Strah da se nešto neće dogoditi mojoj djeci, ako pokušam doznati ( i recimo doznam) je velik. Ali, proganja me, svakog dana sve više , MORAM , doznati, zašto i tko je ubio moju majku. Pomozite, od kuda krenuti, kome se obratiti, jer osječaj krivice je užasan. Uputite me, što napraviti. Hvla
  2. Pravno -postoji li mogučnost nekretninu koja je darovana djetetu, ( ugovor o darovanju) vratiti na prijašnjeg vlasnika.( konkretno majka darovala , kčerki, uknjiženo u gruntovnici, obostrana suglasnost da se vrati u prvotno stanje) ) Ako da,što treba uraditi, i plača li se porez ili sl. Hvala
  3. Koji je to "viši stupanj invaliditeta", ?????? Da li su u tu grupu uključeni 60-postotni invalidi?
  4. Slažem se u potpunosti!!! Podržavam - čuvajte obitelj! Moj primjer ,moja obitelj se raspala ! Nažalost oboje PTSP,( što si dugo nisam htjela priznati) On, sa izraženim incidentnim nastupima. ( udaranje, lupanje, prijetnja ubijanjem) Ja tankih živaca, plačljiva, emotivno totalno upropaštena. I, što sada??? Neriješeno puno toga u životu, a ostaješ sam, to je najgore što se može dogoditi. ZATO, čuvajte obitelj!
  5. Od srca hvala na odgovoru. Uz sve probleme koje imam s rodbinom, u apartmanu , evo još nećak pušta "kontrolore", da zaista nema pojma da li su to zaista ili ne. Uglavnom u gotovini su uzeli 24o kuna,( koje mu ja moram vratiti, jer naravno kOD TETKE NE PLAĆAJU SMJEŠTAJ) i navodno iduće godine prijavili TV prijemnik, za pretplatu ( kažu , kako mi prenosi nećak) sezonsku , za 6,7 i 8 mjesec. Sve mi je to nekako sumnjivo.. Napravim li žalbu na HRT, vjerujem neće nitko reagirati, a meni ionako visok krvni pritisak samo se pogoršava. Još jednom hvala!
  6. pucam danas...dugo nisam bila na ovom portalu i ...ma bolje da nisam ni danas. Ma heble vas povlaštene mirovine, evo vam je, dajte mi jednog normalnog bez PTSP, a evo vam njegove mirovine ( sada nije više ni 4 tisuće). Voljela bi ja jesti kruha i vode..svaki dan, a imati miran život.Bojim se da su najglasniji oni koji nisu metka vidjeli, a vukovarci se uvukli sa svojim PTSP-om u rupe. Koliko droge, akohola....muka mi je i mislim da ću isvoj život staviti na kocku ,, ne mogu više ovakoooooooooooooo....................
  7. neznam pripada li ova tema ovdje,ali avako "pukla" ne znam otvoriti drugu stranicu ili forum. U apartmanu na moru, gdje boravim cca 20-tak dana na godinu, danas "upada" kontorlor T V pretplate, Trenutno mi je tamo nećak, ( naravno ne plaća, ne iznajmljujem apartman) Kontrolor traži odmah da se za neprijavljen Tv prijemnik plati 240 kuna u gotovini, pravi prijavu , dakle plačanje za isti u budučnosti. S obzirom da plačam uredovno pretplatu za TV koji koristim, trajnim nalogom, molim odgoovr moram li plačati za drugi Tv prijemnik,i što uraditi u opisanom slučaju. Nažalost nećak je platio traženih 240 kuna, dao moje podatke, uz traženi OIB, koji je pronašao na nekim dokumentima o kupovini istog apartmana) ( što po meni nema pravo nitko dati osim mene. Molim savjet!!!!
  8. BILA BI PRESRETNA DA OVO PROČITAJU ONI KOJI MISLE DA SVI DRAGOVOLJCI IMAJU "DEBELE" MIROVINE. oČITO NE RAZLIKUJU hrvi OD BRANITELJA!!!!!Istine radi postavigte ovo na facce, da se pojedine nevjerne tome uvjdre i prestanu pljubavi po braniteljima. imaju 4o tisuća partizanskih mirovina, nek se raspitaju o njihovim iznosima!
  9. Uprolazu, tvoja objava je svojevrsna provokacija. U svim raspravama o 'lažnim hrvi',o povlaštenim mirovinama, o smanjenju mirovina, i sl. niti ja osobno, niti znam da je ITKO IKADA tražio da se ovim kategorijama hrvi mirovina smanji ili oduzme. Naprotiv, kada god sam pisao o ovoj temi, uvjek sam naglašavao da se za ove kategorije sva prava moraju bar sačuvati, ako ne povećati. Sada imam za tebe pitanje: Koliko točno ima hrvi koji su u kategorijama koje su nabrojane u tvom dopisu? Negdje između dvije i tri tisuće? Što je sa ostalih 50000? pa recimo da su ostali da bi dobili te "beneficirane mirovine " ( potrudi se doznati koji je to iznos) prošli su torturu pet komisija, pet godina, neizvjesnosti, Da,imaju ( vjerovatno večina ) dijelove tijela, ali znaš li ti koliko je bolesti kpoje se ne "vide". Pretpostavljam da nisi liječnik , a još manje specijalista i da je komisija u pet revizija , punih pet godina, koliko se mora proći do stalnog status HRVIl, ipak stručija od tebe. E sada, znam reći ćeš -koverte!!!! Jesi vidio. Ja osobno nisam, a ono što ne vidim ni ne želim komntirati. Želim ti svu sreću, a imat ćeš je samo ako nemaš PTSP! Vjeruj
  10. Slažem se. I njihov invaliditet nije sporan, kao kod mnogih od ovih spomenutih 50000. Jer kada se spomenu lažni invalidi, u prvi plan se gurnu upravo najteži invalidi u kolicima, i tako se zamagljuje istina. ah. starija sam od tebe i to puno, pa ne želim biti prosta, i reći ti "NE SERI", ali ipka evo....neee serriii! Zar samo oni koji su u kolicima su invalidi. Voljela bi , Bog nek mi oprosti, da imam takvog kraj sebe,gurala bi ga u kolicima i pjevala s njim.... a ne ovog koji je PTSP-ovac, kojem smeta i dlaka u jajetu, koji udara, maltretira, rastjerao djecu, razbija, od jutra do sutra pije( pa i da ima mirovinu 1o tisuča nebi imao dosta) a ima je nešto preko 4 tisuće. Postotak invalidnosti ne utjeće na visinu mirovine, nego koliki je postotak civilne bolesti koliko posljedica rata! Tako mi je objašnjeno.Jesam li u pravu? I voljela bi kad bi se ne samo na ovom forumu moglo objasniti da dragovoljci, ili branitelji, nemaju svi "benificirane mirovine" Ima ih koji su na birou, koji ne rade godinama...i objašnjenje što je možda najvažnije KOJE SU POVLASTICE BRANITELJA, DRAGOVOLJACA , bez utvrdjene invalidnosti! Koliko je meni poznato ima 500 tisuća,od toga možda 10 posto sa statusom invalida... ali što dobijaju s tim što su stvorili ovu našu lijepu, koja je nažalost moram to reći bila ljepša prije 91. E sad , očekujem da sam jugonostalgičar...ali varate se ja svoju lijepu,najviše volim na svijetu! btw...niko se ne kači za 4o tisuća partizanskih mirovina koje se i danas još isplačuju i koje nisu male....Ajde kopajmo si oči...ili bolje rečeno djeco koja niste osjetili što znači prelijetanje niti jednog metka preko glave, a ne ono što su branitelji doživjeli....(ZAGREB...hura) nadjite si drugo mjesto za liječenje frustracija ( znam da ih imate nažalost) ali ostavite ove koji su se nagledali krvi već jednom na miru.
  11. Tvrdim da ih nema, da znam iti jednoga bez imalo razmišljanja bi ga odmah prijavio svim mogučim nadležnim institucijama u RH, a tko tvrdi drugačije neka to i dokaže i neka ih prijavi ili neka zauvijek zašuti o toj temi jer ako dalje o istoj temi bude pisao, istim izjavama o " lažnim invalidima " ustvari ponižava sve osobe sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida. Isto tako osoba koja tvrdi da postoje " lažni invalidi " a nema o njima nikakvih dokaza blati sve što je vezano uz Domovinski rat. Ajmo ili javno s imenima i svim podacima " lažnih invalida " i snjima u kavez ili nemojte više blatiti sve što ima veze s Domovinskim ratom osim ako niste jedan od onih koga u oči bode sve što je Hrvatsko ! POOOTTTPPPPIIISSSUUUJJJEEEM!
  12. Ajde dragi moji , postrojimo sve HRVI, ocijenite vi koji ste nevjerne tome, jesu li ludi, jesu bez nogu , bez ruku...jesu "SAMO" PTSP....pa vi odlučite tko ima pravo na "benificirane mirovine". I što je to uopće benificirana mirovina....tko je u ovom slučaju benificiran....bolesnik, ma daj balavci koji pojma nemate što je to PTSP, koji ste ovdje radi pljuvanja po svemu i svačemu, maknite se s ovog portala. Osobno u kući imam PTSP-ovca , i znam kakva je to bolest. osobno neznam više što poduzeti , kako pomoći....kljukati ga sedativima, antidepresivima...pa jer to život. A zvalo se to PTSP ili vijetnamski sindrom ili ludilo ( ali definitivno nastalo kao posljedica učesstvovanja u dom. ratu)meni je malo važno, no to je BOLEST!!!!!!! I, žao mi je što mladi danas ne rade, imam i ja takve doma, ali....zar je to razlog pljuvati po onima koji su izgubili zdravlje ( da imaju i noge i ruke, ali možda bi bilo boilje da su u kolicima bez PTSP) pa nebi bilo nasilja, alkohola, svakodnevno stotinu puta promjenjenog rapoloženja,iskompleksiranosti....Teško je živjeti u takvoj sredini....svi mi pored ...postajemo ludjaci... I još nešto ne manje važno.zainteresirajte se kolike su te mirovine, priče o tisućama , preko 6, do 12 su bajke....Pa ako zaključite da bi vam ta mirovina " benificirana" bila bolja od vašeg zdravlja, evo mijenjajte se s ovim koji mi svaki dan zagorčava život, da debelo razmišljam koji je najlakši način okončati ga, mislim na svoj život.!
  13. ako je tako, pa što čekamo....prozivamo se svaki dan, pljujemo jedno po drugom, ( govorim o braniteljima) koliko tko ima mirovinu,invalidnost, dana u ratu...i td....pa ajde prije nego nam oduzmu ta prava , pokopajmo si oči...Još jedan dokaz da mi ne trebamo neprijatelja, sami sebi smo to!!!!!
  14. ah da, što će biti -bit će ,zaštite sigurno neće biti! Ali,nesigurnosti, nervoze, do tada sigurno će biti!!!!
  15. a koju kategoriju mu nisu poništili?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija