Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1246
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

hasko je zadnji put osvojio dan srpanj 12 2017

hasko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hasko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3867 pregleda profila
 1. Godisnji odmor

  Kod starog poslodavca je imao pravo na puni godišnji.
 2. lasc-01 test,psiholog

  Ima više vrsta testiranja, ali evo jedan primjer : Rasponi bodova u CAPS upitniku koji su korišteni u ovom radu su: do 45 bodova - elementi, 46 do 65 laki, 66 do 95 srednji, iznad 95 teški. Također, validnost je označena na slijedeći način: 0 - izvrsno, nema razloga za sumnjati u validnost odgovora, 1 - dobro, prisutni čimbenici koji mogu negativno utjecati na validnost, 2 - dovoljno, prisutni čimbenici izvjesno umanjuju validnost, 3 - loše, znatno umanjena validnost, 4 - nevalidni odgovori, ozbiljno narušeno mentalno stanje ili moguće namjerno preuveličavanje ili umanjivanje tegoba.
 3. Prijetnja državno odvjetništvo

  DO ima jedan dan u tjednu za prijem stranki pa tako može provjeriti.
 4. Ukidaju mi bolovanje!?

  Ma nije , pročitaj prvi post. Dobio je mirovinu temeljem PTSP-a. Kako onda može biti na bolovanju i dobivati 100% temeljem PTSP-a ako je već u mirovini zbog toga ? Ne znam, ni meni nema logike. Dakle, nije u mirovini temeljem čl. 6 ili 6a, nego profesionalna. Druga stvar bi bila da je imao ozljedu ili nekakvu drugu bolest na radu i dobivao 100% bolovanje, a ovo .....
 5. Ukidaju mi bolovanje!?

  Ček malo..., u mirovini si zbog posljedica rata i na bolovanju zbog posljedica rata. Da li sam dobro razumio ?
 6. Zahtjev za RVI

  Vidi se na obrascu JOPPD, na e građani.
 7. Zahtjev za RVI

  U poreznoj sa rješenjem. Potvrda ne vrijedi, mora biti rješenje. I obavezno ponijeti PK.
 8. Liječničko povjerenstvo

  Akontacija mirovine je bila 1600 kuna dok ne utvrde da li si prof. ili opća i postotak rat/mir. Ja sam čekao 9 mjeseci.
 9. Zahtjev za RVI

  Osobi koja ima status HRVI se osobni faktor uvećava za 0,3 i još se dodatno umanjuje porez i prirez za postotak invalidnosti utvrđen rješenjem.
 10. Ovrha nad braniteljom

  Čuj, kad bi to tako išlo onda bi svaki umirovljenik mogao tražiti pravnu pomoć "svog" ministarstva ,kao i npr. liječnik ili med. sestra od minstarstva zdravstva.
 11. Ovrha nad braniteljom

  Ministarstvo branitelja ne daje mogućnost medijacije čak i u slučajevima kada smatrate da je povrijeđeno pravo prema ZOPHBDR.
 12. Priznavanje HRVI

  Onda OK. Mnogi su se opekli na tome što su sve "izlajali" psihijatrima, a onda ih povjerenstvo dočeka "na nož". Tako je i s ratnim putovima, ako nisu sažeto navedena stradanja i stresne situacije (izloženost topničkoj i drugoj paljbi, pogibije i ranjavanja suboraca u neposrednoj blizini, ubijanja neprijatelja kao izrazito stresna okolnost, uništavanje nepr. oklopnih vozila, itd....), kao i da nisi nikada samovoljno napuštao postrojbu..., onda su šanse realne.
 13. Priznavanje HRVI

  To je to. Sve navedene dijagnoze ne moraju biti posljedica sudjelovanja u DR-u i povjerenstva upravo počinju od toga jer ako u ratnom putu piše samo da je sudjelovao od tad do tad i izvršavao dobivene zapovjedi, HRVI može zaboraviti. Također, ako je navodio druge probleme, npr. zlostavljanje u djetinjstvu ili sl., također može zaboraviti na taj status.
 14. "Šihterica". Morate voditi urednu evidenciju dolazaka na posao kao i ostalih eventualnih rashoda; slobodan dan zbog bolesti, smrtni slučaj, godišnji, bolovanje....
 15. Maltretiranje od strane stomatologa

  Naplaćuju od HZZO-a pa bi bilo logično početi tamo. Naravno, pismenim putem s povratnicom kako biste bili sigurni u dostavu žalbe.
×