Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1266
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

hasko je zadnji put osvojio dan srpanj 12 2017

hasko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hasko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3973 pregleda profila
 1. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Prije nego pošaljem podnesak predsjedniku suda, zanima me još nešto. Slučaj je išao po službenoj dužnosti, dakle ODO je podnio tužbu i on je "odvjetnik" oštećenog. Ne snosi li i ODO krivnju što se predmet "kiseli" na sudu ili je to za njih "čiča Mića-gotova priča" dok ih sud ne pozove ?
 2. ostavinska rasprava:ŠOK!

  Nemojte tako. Osoba s kojom je sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju ima velike obaveze prema uzdržavanom, koje mogu trajati godinama, čak i desetljećima. Pravo je i pravedno da osoba koja uzdržava i preuzima obveze uzdržavanoga dobije sve ono što je u ugovoru navedeno.
 3. Dugovi nakon smrti

  Banke često vjeruju "na riječ" kada se to radi ( kao i MIORH i svi koji isplaćuju novac), no traže identitet onoga tko takvu informaciju daje. Jer opunomoćenik ne mora biti osoba iz prvog nasljednog reda, niti osoba koja je u ikakvom srodstvu s pokojnikom. Često se događa da je pokojnik bio u konfliktnoj situaciji s nekima ili svima od nasljednika pa odabere opunomoćenika kojemu vjeruje. Tehnički , opunomoćenik može za smrt vlasnika računa saznati i dan poslije smrti i u tom periodu podići novac s računa, ali ga je dužan vratiti.
 4. Uvjetna osuda i obveza vraćanja novca

  A što ako zaista nije imao novaca za platiti ? Mislim, 3500 kuna je banalan iznos za "odrapiti" 10 mjeseci. Pri tome ne mislim da ne treba platiti, naprotiv. Ne navodi da treba platiti sudu, dakle sud nema uvid u to.
 5. Uvjetna osuda i obveza vraćanja novca

  Pa , ja mislim da ste vi kaznu dobili za prijevaru, a ovo što ste dužni je nešto drugo. Doduše, i obeštećenje ako ne platite bi moglo biti shvaćeno od oštećenika kao prijevara ali to bi bio drugi slučaj i trebalo bi to dokazati, jer ako niste imali sredstava za platiti... . Sumnjam da bi sud išao tako drastično ali ako ste u mogućnosti, platite da kraja mjeseca i ne bi trebalo biti problema.
 6. Uvjetna osuda i obveza vraćanja novca

  Idite u sud i objasnite situaciju. Ako je tako kao što ste rekli, ne bi trebao biti problem.
 7. video zapis kao dokaz u postupku

  Točno. U većini slučajeva se radi beskontaktno plaćanje gdje samo prisloniš karticu i spremaš ju u novčanik.
 8. video zapis kao dokaz u postupku

  To bi trebalo biti normalno i prihvatljivo razmišljanje. Primjerice, meni je supruga rekla kako ih je poslodavac upozorio na pojačani nadzor porezne i carine u smislu nadzora izdavanja računa na što mu je odgovorila kako je potrebno neko vrijeme da sustav obradi karticu, izbaci slipove i tek onda može dati račun kupcu. No, kupac čim dobije karticu okrene se i ode i ne uzme račun i slip. I tada , "iz busije" nastupa inspekcija , kažnjava i poslodavca i djelatnicu. Snimka nadzorne kamere bi tu trebala biti pravovaljan dokaz u osporavanju postupanja inspekcije kao i kupca koji se žali da nije dobio račun. Varam li se ili ne ?
 9. Namirenje nužnog dijela

  Nije tako. Neće sudac biti ničiji odvjetnik. Potrebna je stručna osoba (odvjetnik) koja će pravilno artikulirati zahtjeve stranke.
 10. Nasljedna prava za slučaj smrti supruga

  A, ako je taj stan stekao sa bivšom suprugom. Ne mijenja li to onda puno toga ?
 11. Prijetnje

  Moja primjedba je išla u smjeru da može neovisno o pravomoćnoj kaznenoj presudi ići polagati lovački ispit koji je opet jedan proces koji traje, a za to vrijeme mu teče kazna koja će prije ili poslije isteći i steći će pravo na lovačko oružje. Neće biti ni prvi ni zadnji. Po mojem iskustvu, u trenutnim okolnostima može na neko vrijeme zaboraviti na mogućnost dobivanja nabavne dozvole ali mu diplomu lovca ne može nitko uzeti. Nije bilo ništa osobno.
 12. Prijetnje

  Kako vam volja. Očito ste jako nestrpljivi za oružjem, a kod lovaca je upotreba oružja na zadnjem mjestu. Kao lovnik , imao sam prilike vidjeti oduzimanja oružja zbog raznih stvari, a koje je prije ili kasnije bilo opet vraćeno vlasniku. U svakom slučaju ako nemate položen lovački ispit onda nema ni potrebe za odobravanjem dozvole za držanje i nošenje lovačkog oružja.
 13. Prijetnje

  Presuda za KD nije prepreka za postati lovac. E sad, dobivanje nabavne dozvole za oružje je nešto sasvim drugo.
 14. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Zar u takvim slučajevima ne bi trebala i druga strana biti obaviještena ?
 15. Maloljetni branitelj

  Za početak provjerite u uredu državne uprave da li ste evidentirani kao takav, tko je pravni sljednik vaše postrojbe i da li ste tamo zavedeni, te kontaktirajte min. branitelja mailom ili pismom i objasnite im potanko vaš problem. https://branitelji.gov.hr/kontakti-16/6-uprava-za-zatocene-i-nestale/951
×