Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1285
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

hasko je zadnji put osvojio dan srpanj 12 2017

hasko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hasko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4330 pregleda profila
 1. poništena presuda

  Ukinuta presuda 1. stupanjskog suda zbog bitnih povreda ZKP-a. Značili li to vraćanje predmeta na 1. stupanjski sud ili .... ?
 2. Oporučno isključivanje iz nasljedstva

  Može li osoba koja je darovala nekretninu prije više od 10 godina, nekom izjavom isključiti ostale nužne nasljednike zbog nebrige prema njoj, a ta osoba je roditelj? Jer, ako sam dobro shvatio, sva djeca su dužna brinuti se o roditelju, iako je roditelj nekretninu darovao samo jednom djetetu.
 3. pismena dostava presude

  Koji je rok za pismenu dostavu presude oštećeniku u kaznenom postupku ? Presuda je osuđujuća (TTO) i donesena 6. lipnja o.g. . Čak ni na stranici e-predmet ne vidim ništa, osim da je ročište toga dana održano.
 4. dragovoljac opća invalidska mirovina

  Da li ste HRVI ? Ako jeste imate popust na osiguranju vozila.
 5. Krađa ilegalnog oružja

  Tako je. Susjed je ušao na njegovo i počinio kazneno djelo krađe (vjerojatno teške krađe) i sad se ismijava s njim. Dakle, susjed bi i samim priznanjem da je ukrao, prišio sebi još jedno kazneno djelo. Možda završi po onoj : neka meni crkne krava, ali susjedu dvije.
 6. Lažna vojna mirovina

  Tanak argument. Još manje dokaz. Ili zaista mislite da će liječnici iz povjerenstava skakati sami sebi u stomak zbog izjave osvetljive bivše supruge ?
 7. Lažna vojna mirovina

  Hm, bivša žena......
 8. Lažna vojna mirovina

  A, znate li vi zasigurno da je bio bolestan prije rata. Ipak je prošlo skoro 30 godina. I imate li kakav dokaz da je podmićivao. To nisu bezazlene optužbe. Oprezno s tim.
 9. novi ugovor

  Može li se to napraviti tako da se napravi samo nekakva dopuna ili novi ugovor koji neće pobijati stari, a imao bi pravnu snagu nakon smrti uzdržavanoga (darivatelja). Naime, na nekretnini postoji zabilježba banke zbog hipotekarnog kredita.
 10. novi ugovor

  Može li se napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju s osobom koja je već darovnim ugovorom darovala nekretninu. Ugovor bi bio između istih osoba. I da li se u tom slučaju mijenjaju pravni učinci sklapanjem novog ugovora ?
 11. Nakon ovrhe ostala zabilježba

  Da li su obveze prema ovršitelju podmirene ?
 12. Niste bili posve jasni u početku otvaranja teme. Zbog puno stvari se može zaraditi prekršajna prijava, čak i ako imate dozvolu i oružje. Tada policija oduzima privremeno, osim ako je samo oružje ilegalno, odnosno nepoznatog porijekla , prepravljano, itd... Npr. zračnu pušku cal. 5,5 mm vrlo lako prepravite u malokalibarsku pušku. To naravno nikako nije dopušteno.
 13. Ilegalno oružje je nešto posve drugo od legalnog oružja. Prekršajno možete biti prijavljeni ako vam je npr. istekla dozvola za držanje (i nošenje) oružja, a dozvolu niste produžili. Naravno da i ovisi o kakvom je oružju riječ.
 14. Utaja mobitela

  Moguće, ali policija i DO su "kao prst i nokat", koordiniraju se i poduzimaju određene radnje. Ne može neki policijski službenik lakonski čovjeka otpiliti i tumačiti zakone kako se njemu prohtije.
 15. Utaja mobitela

  Lijeni policijski službenici i točka. Mojem sinu je jedan lik uzeo mobitel iz auta (on je rekao da ga je našao izvan). Policija je odmah reagirala, sutradan je sin dobio telefon nazad ( ne znam kako ga nađu), proslijedila ODO-u i podignuta optužnica za krađu.Nije na policiji da kvalificiraju djelo, nego da pronađu stvar po prijavi, a onda neka DO radi svoje i odredi kvalifikaciju djela.
×