Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1276
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

hasko je zadnji put osvojio dan srpanj 12 2017

hasko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hasko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4077 pregleda profila
 1. novi ugovor

  Može li se to napraviti tako da se napravi samo nekakva dopuna ili novi ugovor koji neće pobijati stari, a imao bi pravnu snagu nakon smrti uzdržavanoga (darivatelja). Naime, na nekretnini postoji zabilježba banke zbog hipotekarnog kredita.
 2. novi ugovor

  Može li se napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju s osobom koja je već darovnim ugovorom darovala nekretninu. Ugovor bi bio između istih osoba. I da li se u tom slučaju mijenjaju pravni učinci sklapanjem novog ugovora ?
 3. Nakon ovrhe ostala zabilježba

  Da li su obveze prema ovršitelju podmirene ?
 4. Niste bili posve jasni u početku otvaranja teme. Zbog puno stvari se može zaraditi prekršajna prijava, čak i ako imate dozvolu i oružje. Tada policija oduzima privremeno, osim ako je samo oružje ilegalno, odnosno nepoznatog porijekla , prepravljano, itd... Npr. zračnu pušku cal. 5,5 mm vrlo lako prepravite u malokalibarsku pušku. To naravno nikako nije dopušteno.
 5. Ilegalno oružje je nešto posve drugo od legalnog oružja. Prekršajno možete biti prijavljeni ako vam je npr. istekla dozvola za držanje (i nošenje) oružja, a dozvolu niste produžili. Naravno da i ovisi o kakvom je oružju riječ.
 6. Utaja mobitela

  Moguće, ali policija i DO su "kao prst i nokat", koordiniraju se i poduzimaju određene radnje. Ne može neki policijski službenik lakonski čovjeka otpiliti i tumačiti zakone kako se njemu prohtije.
 7. Utaja mobitela

  Lijeni policijski službenici i točka. Mojem sinu je jedan lik uzeo mobitel iz auta (on je rekao da ga je našao izvan). Policija je odmah reagirala, sutradan je sin dobio telefon nazad ( ne znam kako ga nađu), proslijedila ODO-u i podignuta optužnica za krađu.Nije na policiji da kvalificiraju djelo, nego da pronađu stvar po prijavi, a onda neka DO radi svoje i odredi kvalifikaciju djela.
 8. obeštećenje

  Slučaj vodi ODO. To bi trebao biti nekakav podnesak sudu kao dopuna optužnici i li nova forma optužnice ?
 9. obeštećenje

  Može li se pokrenuti postupak za obeštećenje zbog TTO iako nije donesena presuda. Naime postupak se odugovlači, a rok za podnošenje obeštećenja istječe (tri godine). I , da li se u vjerojatnom odbijanju postupka prekida zastara ?
 10. Nije prvi puta da se puštaju "probni baloni" uoči donošenja izmjena Zakona ili pojedinih odredaba. To je i sada slučaj i to je ozbiljna stvar. S obzirom kako ministar nije pojasnio u kojem smjeru misli ići, poželjno bi bilo na ovome forumu čak i paušalno komentirati fantomske izmjene (jer ne znamo ni kakve će izmjene biti), te praviti fikcije mogućih izmjena. Ne zaboravimo da je ovaj forum itekako posjećen, ne samo od strane korisnika nego i od strane vladajućih struktura koji mogu vidjeti kako koja kategorija korisnika mirovina "diše".
 11. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Prije nego pošaljem podnesak predsjedniku suda, zanima me još nešto. Slučaj je išao po službenoj dužnosti, dakle ODO je podnio tužbu i on je "odvjetnik" oštećenog. Ne snosi li i ODO krivnju što se predmet "kiseli" na sudu ili je to za njih "čiča Mića-gotova priča" dok ih sud ne pozove ?
 12. ostavinska rasprava:ŠOK!

  Nemojte tako. Osoba s kojom je sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju ima velike obaveze prema uzdržavanom, koje mogu trajati godinama, čak i desetljećima. Pravo je i pravedno da osoba koja uzdržava i preuzima obveze uzdržavanoga dobije sve ono što je u ugovoru navedeno.
 13. Dugovi nakon smrti

  Banke često vjeruju "na riječ" kada se to radi ( kao i MIORH i svi koji isplaćuju novac), no traže identitet onoga tko takvu informaciju daje. Jer opunomoćenik ne mora biti osoba iz prvog nasljednog reda, niti osoba koja je u ikakvom srodstvu s pokojnikom. Često se događa da je pokojnik bio u konfliktnoj situaciji s nekima ili svima od nasljednika pa odabere opunomoćenika kojemu vjeruje. Tehnički , opunomoćenik može za smrt vlasnika računa saznati i dan poslije smrti i u tom periodu podići novac s računa, ali ga je dužan vratiti.
 14. Uvjetna osuda i obveza vraćanja novca

  A što ako zaista nije imao novaca za platiti ? Mislim, 3500 kuna je banalan iznos za "odrapiti" 10 mjeseci. Pri tome ne mislim da ne treba platiti, naprotiv. Ne navodi da treba platiti sudu, dakle sud nema uvid u to.
 15. Uvjetna osuda i obveza vraćanja novca

  Pa , ja mislim da ste vi kaznu dobili za prijevaru, a ovo što ste dužni je nešto drugo. Doduše, i obeštećenje ako ne platite bi moglo biti shvaćeno od oštećenika kao prijevara ali to bi bio drugi slučaj i trebalo bi to dokazati, jer ako niste imali sredstava za platiti... . Sumnjam da bi sud išao tako drastično ali ako ste u mogućnosti, platite da kraja mjeseca i ne bi trebalo biti problema.
×